<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Sevilla - Célegyenesben

2017. november 21. 23:15 - Crouch_15

Közel 3 hét után újra folytatódik a BL, mégpedig a csoportküzdelmek 5. körével, ahol csapatunk az E jelű csoportban, Andalúziába a Sevilla otthonába látogat. Lássuk, mi történt a két együttes szeptemberi találkozója óta.

A spanyol csapat a BL-ben a Vörösökkel játszott 2-2-es döntetlen után a Maribort látta vendégül és 3-0-val küldte haza a szlovén csapatot. Ezután 2szer játszottak az orosz Szpartak Moszkvával. Az első idegenbeli találkozón meglepő és egyben igen súlyos vereséget szenvedtek. A holland Quincy Promes nagy napjának (2 gól 2 assziszt) köszönhetően 5-1-re bizonyultak jobban a Sevilla-nal. Két héttel később a visszavágón már helyre állt a világ rendje és 2-1-re nyerve némi revansot vettek az oroszokon. Így 4 forduló után 2 győzelemmel és 1-1 döntetlennel és vereséggel 7 pontot szerezve a csoport 2. helyén állnak. A La Liga-ban is szépen szerepelnek, 12 forduló után 22 pontot gyűjtve az 5. helyen állnak.

Csapatunk a Sevilla elleni döntetlen után újabb döntetlent játszott a Szpartak Moszkvával. Fernando hatalmas szabadrúgás góljára – amihez Karius helyezkedési hibája is kellett - Coutinho válaszolt ezzel már az első félidőben beállítva a végeredményt. Egyébként Cou-nak ez volt az első gólja a BL-ben. A Szpartak elleni találkozót követően a Maribor elleni idegenbeli, majd hazai összecsapás következett. Előbb Szlovéniában szó szerint kiütöttük a Maribort, Firmino 2x, Szalah 2x valamint Coutinho, Ox és Alexander-Arnold góljaival 7-0-ra nyertünk. Ez a győzelem a csapat legnagyobb arányú idegenbeli győzelme a BL történetében. Két héttel később az Anfielden „csak” 3-0-ra nyertünk, Salah, Can és Sturridge találataival, és még az is belefért, hogy Milner 11-est hibázzon.

A Pool vezeti az E jelű kvartettet, de csupán csak egy ponttal előzi meg soron következő ellenfelét, a 3. helyen szorosan a Szpartak következik. Az utolsó Maribor már csak matematikailag juthat tovább, de ha ez sikerülne nekik, akkor is csak az Europa Ligában folytathatnák.

A spanyol csapatot több sérülés is sújtja. Edurdo Berizzo nem számíthat két belső védőjére, Daniel Carriço-ra és Nicolás Pareja-ra, valamint két szélsőjére Joaquín Correa-ra és Walter Montoya-ra. A Liverpool háza táján sérültek terén egész jó híreket lehet hallani. Lallana hamarosan 100 százalékos állapotban lesz, de még nem játszik, ugyancsak nem lép pályára kedden Joel Matip, de ő hétvégén a Chelsea ellen már játékra fog jelentkezni.

Kemény, gyors, pörgős játékra lehet számítani. Egy itt elért jó eredménnyel bebiztosíthatnánk a helyünket a legjobb 16 között. Bizakodásra adhat okot, hogy már 4 meccse veretlenek vagyunk és a játék képe is egyre jobb. A támadó szekció azon belül is Szalah kiemelkedő formában van és a védelem is sokkal összeszedettebben működik.

A mérkőzést a Sport1 fogja közvetíteni. 20 órás kezdéssel, a mérkőzés 20:45-kor kezdődik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9013336411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása