<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - WBA - Madárka a ketrecben

2017. december 12. 19:37 - Thommo

Újabb hétközi fordulóval kedveskedik a Premier League az angol foci szerelmeseinek. A 17. fordulóban az Anfielden fogadjuk a nemrég edzőváltáson átesett West Bromot. 

A szezont még Tony Pulis-sal kezdték meg, de a mágia lassan elhalványult és november végére teljesen el is tűnt. A november 20. kirúgott manager az addig lejátszott 12 fordulóból csupán csak az első kettőt nyerte meg így az elöző pontvadászat 10. helyén végzett csapat vezetősége megköszönte a wales-i edző munkáját. Gery Megson 2 meccs erejéig ideiglenesen irányította a Rigókat, majd november 29. kinevezték az angol Alan Pardew-t.

Legutóbb is Pardew váltotta Pulist akkor a Crystal Palace-nál

A helyzet Pardew érkeztével sem lett rózsásabb, a WBA 16 forduló után is csak 2 győzelemmel áll. A már említett győzelmeket még augusztusban szerezték a Bournemouth (1-0) és Burnley (0-1) ellen. Stoke-al 1-1-s döntetlen, 3-1-s vereség a Brighton-tól, aztán egy gól nélküli döntetlen a West Ham ellen. 2-0-ra kikaptak az Arsenaltól, ezt követte 2 döntetlen előbb a Watforddal 2-2, utána 1-1 a Leicester-rel. Következett 4 vereség sorrendben Southampton (1-0), City (2-3), Huddersfield (1-0) végül Chelsea (0-4). Három döntetlen jött Tottenham (1-1), Newcastle (2-2) és Palace (0-0). Legutóbb pedig a mögöttük lévő Swansea-tól is kikaptak 1-0-ra.

Legnagyobb fogásuk az átigazolási piacon az Arsenal-tól elcsábított Kieran Gibbs volt. A még mindig csak 28 éves jobbhátvéd 229 játszott az Ágyusoknál, de a tavalyi évben már egyre inkább kiszorult a kezdő csapatból így Wenger könnyű szívvel mondott le róla. Jay Rodriguez a Soton-tól érkezett, de az egyszeres angol válogatott még adós a jó teljesítménnyel, az eddig szerzett 2 gól bajnoki gólja édeskevés. Az Evertontól szerződtették a veterán Garreth Barry-t, aki eddig 1 gólpasszt és 2 sárga lapot tudott betenni a közösbe.

Gibbs - a több játéklehetőség megvan, de az eredményekre még várni kell

Tony Pulis nyáron elengedte a United akadémiáján nevelkedett rutinos skót középpályás Darren Fletcher-t, aki a tavalyi szezon minden bajnokiján pályára lépett, ráadásul ő volt a csapatkapitány. Fletcher a Stoke City-nél folytatja, ahol szintén alapember, és Ryan Shawcross hiányában 5 meccs erejéig szintén kapitány volt. 

Pulis rossz döntése, Fletcher 33 évesen még mindig a középpálya motorja, csak Birmingham helyett már Stoke-ban

Az előző bajnoki kiírásban mindkét bajnokit a Liverpool nyerte. Az őszi találkozón az Anfielden Coutinho és Mané góljaira csak McAuley válaszolt így 2-1-re nyertünk. Tavasszal a The Hawthorns-ban a 45. percben szerzett Firmino góllal nyertünk ellenük. 

Vajon Mane, Coutinho és Firmino után Salah is beköszön-e a WBA-nak?

Pardew nem számolhat Nacer Chadley-ra, James Morrison-ra (vádlisérülés) és Craig Dawson-ra térdsérülés miatt. Nálunk pár mérkőzés alatt ismét megszaporodott a sérültek száma. Clyne mellé Matip és Moreno is hosszabb időre kidőlt. Grujic kézsérülés sem gyógyul így biztos nem fog leülni a padra. Ellenben Dany Ings pályára lépése örömteli pillanat volt az Everton ellen.

Ings, aki 15/16-os idényben sérült meg súlyosan az Everton ellen, pont ellenük térhetett vissza az első csapathoz

Az Everton ellen nem volt éles a csapat, a rengeteg kapuralövés ellenére sem. Ellenfelünk egyszerűen nem akart játszani ennek pedig nem találtuk az ellenszerét. A WBA hiába van győzelmi kényszerben azt nem ellenünk fogják megtenni. Támadóink nem fognak ki még egy ilyen gyenge napot - hétköznap egyébként is jól megy -, és Klopp Lovrennel is biztosan elbeszélgetett a derbin történtek miatt. 

Sajnos a meccsünket nem közvetíti tv, ami szerda este 9kor kezdődik, így marad a Stream. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9113483051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása