<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Arsenal - Liverpool - Karácsonykor az ágyuk is elhallgatnak

2017. december 22. 07:25 - Thommo

A játékosok feszülten toporognak a pályán, a bíró belefúj a sípjába és kezdetét veszi a világ legjobb bajnokságának második félideje. Csapatunk a Premier League 19. foduló nyitómeccsén az Emirates-be látogat az Arsenalhoz.

Arsén Wenger csapatával még a 3. körben találkoztunk, akkor megsemmisítő csapást mértünk rájuk. A 4-0-ra megnyert anfieldi találkozón Firmino, Mané, Szalah és Sturridge voltak eredményesek. A mérkőzés után pár nappal igazolt hozzánk Alex Oxlade-Chamberlain. A fiatal középpályás kezdetben nehezen vette fel a ritmust új csapatában, de az elmúlt pár mérkőzésen mutatott teljesítménye alapján érthető Klopp miért szeretett volna vele együtt dolgozni. 

Ox lelkesedéséhez már jó forma is társul

Alexandre Lacazette a az Arsenal nyári igazolása, eddig minden bajokin pályára lépett, ezen meccsek alatt 8 gólt szerzett, amivel vezeti csapata házi góllövő listáját. A francia csatár ezt úgy hozta össze, hogy csak a Leicester és a Manchester United elleni összecsapásokon volt végig a pályán. Alexis Sanchez és Olivier Giroud viszont az előző szezonhoz képest sokkal gyengébben muzsikál. A francia esetében annyiban egyszerűbb a képlet, hogy rendre csak a padról és így szerzett 4 gólt. Ellenben Sanchez, aki 15 bajnokiján szinte végig pályán volt, elég kevés az a 4 gól, amit nem ellenünk kell elkezdenie tovább gyarapítania. 

Lacazette 15/16-ban 27 góllal gólkirály volt a Ligue1-ban, most csak 8nál tart, amivel így is csapata legeredményesebbje

Meg kell emlékezni a napokban visszavonult Tomas Rosicky-ről - személy szerint nekem a kedvenc nem Liverpool játékosom volt a PL-ből. A kis Mozart-ként emlegetett cseh középpályás 9 szezont töltött az Arsenal-nál, akikkel kétszer nyerte el az FA kupát és szintén kétszer az angol szuperkupát. Az Ágyúsok színeiben összesen 246-szor lépett pályára, ami alatt 28 gólt és 22 gólpasszt jegyzett. Karrierjét beárnyékolták a sérülések, amiből hosszú pályafutása során akadt neki bőven. 

Sok sikert a futballon kívüli élethez

Klopp csapatának sincs oka a panaszra. Szalah és többiek repítik előre a csapatot. Az egyiptomi élete formájában játszik, amit mutat, hogy már 20 gólnál jár a szezonban, A Bournemouth ellen góllal jelentkező Lovren is törlesztett valamennyit eddigi gyengébb játéka miatt. 

Szalah és Firmino, ketten együtt már 33 gólnál járnak

Sajnos sérültek tekintetében nem állunk ilyen jól. Matip, Moreno, Clyne és még Sturridge-nek is kisebb izomsérülése van, az ő játéka kérdéses. Wenger csapatában csak a Cazorla és Ramsey valamint Giroud bajlódik sérüléssel, akik közül a csatár sérülésétől függően akár pályára is léphet.

Az Arsenal jelenleg 5. helyen áll 1 ponttal lemaradva mögöttünk, ezért ez a meccs a BL pozíciókért folytatott harc szempontjából fontos  lesz, hiába van még egy fél szezon hátra. Egy győzelemmel tapadhatnánk a Chelsea-re és a Unitedre. Wenger és Klopp párharcából eddig a német áll jobban és reméljük ez a széria nem most szakad meg. 

Az idei minimum cél a 4. BL-t érő hely

Mérkőzésünket a SpílerTv közvetíti 20:15-s kezdéssel. Tegyünk egy szép eredményt a fa alá.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3313517589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása