<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Swansea - Hattyúdal

2017. december 25. 18:18 - Thommo

Karácsonykor sem pihen az angol bajnokság, a halászlé és a töltött káposzta mellé desszertnek nem bejglit, hanem a Swansea elleni meccset kínálja a Vörösök szurkolóinak. 

A Hattyúk a szezont még Paul Clement-el kezdték meg, akit botrányos eredmények miatt elküldtek a csapattól, helyét a klub legrégebben szolgáló játékosa Leon Britton vette át, mint játékos-edző. A 35 éves megbízott managerrel 1-1-s döntetlent játszottak a Crystal Palace-l. 

A napokban az Ajaxtól menesztett Dennis Bergkamp is esélyes a Swansea padjára

A Swansea az egyetlen csapat akikkel ebben a kiírásban még nem találkozott a Liverpool. A sorsolásnak köszönhetően így a 20. és a 24. fordulóban találkozunk velük. Az előző szezonban előbb idegenben léptünk ellenük pályára, akkor Leroy Fer korai találatára Firmino válaszolt, majd Milner értékesített egy büntetőt, így kialakítva a 2-1-s végeredményt. Legutóbb pedig a szörnyű januári periódusban találkoztunk a walesi csapattal. Gól nélküli félidő után 26 perc alatt 5 gólt láthatott az Anfield közönsége. A  4 perc alatt begyűjtött 2-0-s hátrányt Firmino duplája egyenlítette ki, de az utolsó gólt a vendégek lőtték így gazdagabbak lettek 3 ponttal. 

Firmino - Swansea 3 meccs 3 gól 

Nagyon nem megy a Swanseanak ezt jól mutatja az is, hogy 19 forduló alatt összesen 11 gólt szereztek. Ebből a 11-ből 4-et a Chelsetől kölcsönvett 20 éves támadó Tammy Abraham vállalt magára. A Chelsea akadémiáján nevelkedett és ott a szamárlétrát megjárt Abraham eddig a Palace-nek, a Watfordnak talált be és a Huddersfield ellen duplázott. Pocsék szezont fut a Citiytől visszavásárolt szenegáli csatár Wilfred Bony, sérülése ellenére is 11 találkozón pályára lépett és csak 2 gólt szerzett. Hozzá hasonlóan a Bayern München-től kölcsönvett nagy tehetségnek kikiáltott Renato Sanches is csak keresi a helyét. Sanches játéka annyira nem meggyőző, hogy a Bayern vezetője Jupp Heynkess nem számol vele a tavasszal, így walesi csapatból kell beverekednie magát Portugália VB keretébe, ami nagy munka lesz számára.

Bony-nak nem megy régi új csapatába

A Swansea csapatának rossz szereplése részben köszönhető annak, hogy elengedték az Evertonhoz Gylfy Sigurdssont és Fernando Llorrente-t a Tottenham-hez. Igaz eddig egyikőjüknek sem jött be a váltás. Az izlandi csak keresi a helyét a kisebbik liverpooli csapatban, míg a tavaly 15 találatig jutó spanyol támadónak ebben a bajnoki kiírásban még nincs gól a neve mellett. 

Sigurdsson és Llorente új csapataikban még adósak a jó játékkal

A Hattyúk keretében Leon Britton ágyéksérülés miatt nem állhat saját maga rendelkezésére, ezen kívül Kyle Bartley nem léphet pályára. Bony és Wayne Routledge ugyan kisebb sérüléssel küszködik, de valószínűleg játszani fognak. Míg nálunk tovább bővül a kórházi lista, Jordan Henderson combsérülést szenvedett az Arsenal ellen ... sokak "örömére" 

Az elmúlt mérkőzéseken gyengébb eredményei ellenére is kötelezően kell hozni az utolsó helyezett elleni meccset. 

A mérkőzést kedden 18:45-től a SpílerTv közvetíti! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2413521743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása