<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool 5 - 0 Swansea - Boldog karácsonyt

2017. december 26. 22:59 - Crouch_15

Bár látszólag könnyű mérkőzésnek ígérkezett a Swansea elleni, talán mi tudjuk a legjobban a tavalyi évben látott klasszikus "Robin Hood effektus" után, hogy néha ezek az ütközetek tudnak a legkellemetlenebbek lenni. A kemény munkának, és játékosaink újabb fantasztikus teljesítményének köszönhetően végül könnyed iskolajátékot láthattunk, és a decemberi őrület vége felé járva elmondhatjuk: továbbra is a negyedik helyen harcolunk a dobogóért.

De ne rohanjunk ennyire előre, vessünk egy pillantást a rotációban lubickoló kezdőnkre. Klavan váltotta Lovrent, Trent Gomezt, Oxlade Sadiot, és Henderson sérülése nyomán a középpályára szűrőt kaptunk Can személyében. A kapuban maradt az a Simon Mignolet aki 200. alkalommal lépett pályára csapatunkban, elől pedig a brazil karneváli hangulatért felelős kettősön kívül Egyiptom hercege tette tiszteletét.

A közvetítésbe későn bekapcsolódók bánkódhattak, ugyanis hat perc elteltével máris megszereztük a kiscsapatok ellen annyira fontosnak ható első gólt. Ayew gondolta úgy, hogy kedve támad hasra esni és reklamálni, Bobby pedig ha már épp mellette állt, és a bíró is jelezte, ő valami mást enne meg vacsorára ehelyett, odapasszolta a labdát Salahnak, aki a másik brazilnak továbbított egyből, a varázsló pedig egy átvétel után második érintésre küldte 18 méterről a kapuba, mondván ott sokkal jobb helye lesz a labdának. Hatodik perc, Liverpool 1 – 0 Swansea.

200 mérkőzés, 54 gól, 46 gólpassz.
13 millió eurós vételár.
Köszönjük Inter.

Melós, de helyenként kifejezetten unalmas első félidőt láthattunk, a hattyúknak talán itt volt egyedül lehetőségük arra, hogy visszajöjjenek a meccsbe, de erre már nem került sor, sőt, a hosszabbításban Firmino akár meg is duplázhatta volna a góljaink számát, ha egy kicsit pontosabban céloz.

A második félidőben aztán beindult az idén oly sokszor látott gépezet, a fogaskerekek a helyükre kerültek, és minden úgy alakult, ahogyan a meccs előtt arra számítani lehetett. Az 52. percben Coutinho ívelt középre egy szabadrúgást, a védők elaludtak, ám kilences mezbe öltözött brazil tánctanárunk nem, és kapásból lőtt a kapuba.

Samba De Janeiro

A megnyugtató kétgólos előny felszabadultabbá tette a játékunkat, a Swansea pedig hiába próbálta felfrissíteni támadójátékát egy friss ember beküldésével, három perccel később történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi. Egy szélről érkező Roberston beadást fejelt ki a vendégek egyik védője, nagy bánatára azonban az túl röviden érkezett társa elé, így Trent csaphatott le rá, és bombázhatta a kapuba. Saját nevelésű, a jelek szerint elképesztő tehetséggel rendelkező játékosunk karrierje első gólját szerezte az Anfield Roadon, mellyel, ahogyan a mérkőzés után elmondta: egyik legnagyobb gyerekkori álma valósult meg.

Hölgyeim és Uraim, kicsik és nagyok, örömmel jelentjük:
Trent - Alexander Arnold megérkezett a Premier Leaguebe.

Pislogni sem maradt ideje senkinek, egy perccel később a romokban heverő vendégek ismét kapituláltak. Egy rosszul hazaadott labdára csapott le Salah, Bobby pedig teljesen tisztán érkezett középen, és guríthatott a kapuba. Előbbi gólpasszok, utóbbi gólok tekintetében duplázott, ahogy az eddigi szezon során oly sokszor már, most is bizonyították: a csapat támadósora készen van. A vérfrissítés jegyében érkezett Solanke és Lallana, őket követte hamarosan Milner is. A góloknak azonban még nem volt vége, a 83. percben Oxlade ajándékozta meg magát és csapatát az ötödik találattal, mely pont azzal a harciassággal volt leginkább összhangban, amivel az utóbbi időben a kezdőcsapatban is kiharcolta a helyét. Bár további találat már nem született, Solanke többször hajszálnyira volt tőle, és mások is betalálhattak volna. Mintaszerű győzelmet hozó mérkőzésünkön a csapat minden tagjának jár az elismerés, hiszen ahogy Salah azt a Sky Sportsnak adott interjújában is jelezte: Liverpoolban a csapat áll az egyén felett.

Tovább a megkezdett úton! A mérkőzés összefoglalóját az alábbi videóban megtekinthetitek.

Legközelebb három nap múlva fogadjuk az utóbbi három meccsén gyengélkedő, de mindig veszélyes Leicestert. Érdekesség, hogy az európai topbajnokságokat tekintve csupán a Manchester City és a Paris Saint German szerzett több gólt nálunk, ha pedig a tabellára pillantunk azt is láthatjuk, hogy a 20 forduló alatt mindösszesen két vereséget szedtünk össze. Hamarosan találkozunk, addig is kellemes pihenést mindannyitoknak!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4813525965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása