<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Burnley - Liverpool - Új év új lehetőségek

2017. december 31. 10:22 - Thommo

Még ki sem józanodtunk teljesen, még a lencse sem fejtette ki jótékony hatását a szervezetre, az angol foci szerelmesei újév első napján egy teljes fordulót kapnak az arcukba a gyógyító húsleves mellé. Coutinho és a többiek a 22. fordulóban Burnley-ba látogatnak. Az újévi forgatag miatt, jelen cikk a szombati 21. forduló előtt íródott.

Sean Dyce nagyszerű csapatot rakott össze. Az előző szezonban feljutott gárda a 16 helyet szerezte meg a bajnokságban, idén viszont főleg masszív védekezésének köszönhetően - a 4. legkevesebb gólt kapták a bajnokságban - jelenleg a 7. helyen tanyáznak. Rendre szállítják az 1-0-s győzelmeket. Csak a City és a Tottenham tudott nekik 2-nél több gólt lőni, igaz mind a kétszer 3-0-ra szenvedtek vereséget. 

Sean Dyche 5 éve irányítja a Bordókat és töretlen a fejlődés

A Burnley összeszokottságát mi sem jellemzi jobban, hogy a csapatban nincsenek nagy nevű játékosok és első számú gólfelelős sincs, hanem a csapategységnek köszönhetik a sikereket. Kevés gólt rúgnak, de azt a keveset is szépen elosztják a játékosok egymás között. A csapat házi gólversenyét a Leedstől igazolt Chris Wood vezeti 4 találattal. 

Chris Wood ebben a szezonban szerzett 5 góljával a legeredményesebb Burnley játékos

A két együttes az 5. fordulóban találkozott egymással ebben a bajnoki kiírásban. Az Anfielden rendezett találkozón 1-1-es döntetlent játszottunk a Bordókkal. Scott Arfield 27. percben szerzett góljára Szalah válaszolt 3 perccel később így beállítva a végeredményt. Ezen a találkozón abszolút fölényben játszottunk, de a 35 próbálkozásból csak 9 talált kaput és abból is csak 1 gólt tudtunk szerezni, ezzel is bizonyítva a Burnley stabil védekezését. 

Dyche nem számíthat a veterán csatár Jonathan Walter-re, Dean Marney, a kapus és csapatkapitány Tom Heaton-ra valamint Stephen Ward-ra. Viszont újra pályára léphet az eltiltását a Huddersfield ellen letöltő középhátvéd James Tarkowski. Nálunk a sérültek tekintetében változás nincs. Ezen a meccsen még az új szerzemény van Dijk sem léphet pályára, ő leghamarabb a pénteki, Everton elleni FA kupa meccsen mutatkozhat be. 

A holland védő még csak a lelátóról nézheti új csapatát

A hazai pályán is betömörülő Burnley-t nagyon nehéz lesz feltörni, de támadóink nagyon jó formában vannak. A hazai csapat a nagy meglepetések mestere az előző körben az Old Trafford-on fél óra alatt már 2-0-ra vezettek, de nem tudták kontroll alatt tartani a meccset, de így is elhoztak 1 pontot a United-től. 

A mérkőzésünk hétfőn délután 16:00-kor kezdődik, sajnos tv nem adja, de a SpílerTv-vel rendelkezők 18:00-tól megnézhetnek egy hosszabb Bogdán Ádám interjút. 

Szurkoljunk az új évben is együtt a csapatnak! BUÉK! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9413534101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása