<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool 2-1 Everton - Isten hozott Virgil!

2018. január 06. 00:51 - Crouch_15

Újabb ronda mérkőzésen kivívott siker az utolsó pillanatokban, győzelem az Everton ellen, továbbjutás az FA kupában, Van Dijk gól a debütáláson.

Amennyiben rövidre akarnám zárni a nemrégiben véget ért találkozó történéseit, ennyivel össze is foglalhatnám az egészet. Mégis, valahol fontos beszélni a sikerről, hiszen az utóbbi években a Január egy kicsit mindig döcögős volt, egy kicsit mindig beragadtunk, és a bokor alól is előkerültek azok a személyek, akik a Papus alkalmasságát voltak hivatottak megkérdőjelezni. Így hát kulcsfontosságú volt a továbbjutás, a továbbjutáson felül pedig még fontosabb, hogy ez újrajátszás nélkül valósuljon meg.

Ennek megfelelően vette komolyan a párharcot a mester, és a rendelkezésére álló játékosok közül a lehető legerősebb kezdőt küldte pályára azzal a Van Dijkal az élen, aki mint korábban hallani lehetett ég a bizonyítási vágytól. Erőtlen próbálkozások jellemezte első játékrész, ahol 35 percig nem is történt semmi érdekes, ekkor Lallana kapott labdát a tizenhatoson, Holgate pedig megtette azt a szívességet, hogy a tizenhatoson belül csípőnél fogva húzta vissza. Egyes sportágakban ezért pontot, a futballban pedig tizenegyest adnak az ellenfélnek. A büntetőket legtöbbször biztosan értékesítő Millie állt a labda mögé, és helyezte higgadtan a kapuba labdát, 1-0!

Vannak pillanatok, amikor tudod...

...aggodalomra semmi ok.

Gyakorlatilag a mezőnyfölény ellenére is mondhatjuk, hogy a semmiből szereztük meg a vezetést. Nem sokkal a vége előtt még Holgate igyekezett eltüntetni Firminot a pályáról a nézők közé lökve, amire érthető módon kissé ingerülten reagált, azonban a jogos sárgalap elmaradt, az első játékrész pedig véget ért. Annak legirritálóbb szereplője mégsem Liverpool huszadik legjobb csapatának védője volt, hanem a mai alkalommal is kritikán aluli minőséget megütő Sport Tv kommentátora. Bár azt már megszoktuk, hogy a kötelező közhelyek el vannak puffogtatva, azonban arra számomra nincs magyarázat, milyen alapon elmélkedhet valaki egy esetleges gól nélküli döntetlenről pár perccel a gól után, és hogyan prezentálhat a vendégeknek esélyt a pontszerzésre egy kupameccsen.

Újdonság lenne, vagy épp már megszokott dolog? Oxlade ma is az egyik legjobb játékosunk volt.

A második félidőben 15 percet kellett az első komolyabb lehetőségre várni, Robertson lőtt éles szögből kapura, ám Pickford eszén már nem sikerült túljárnia. Négy perccel később Van Dijk fejelt, és bár a vendégek kapusáról elsőre kipattant a lövés, hibáját azonnal korrigálva ugrott a labdára. A 67. percben mi jutottunk szöglethez, amiből aztán egy gyors kontratámadás kerekedett, melynek közepén Matipot egész egyszerűen nyakon verték és földre rántották, a bíró ettől függetlenül továbbengedte az akciót, aminek végén egy okos Jagielka vissza passzt követően Sigurdsson lőtt laposan a jobb alsó sarokba. Meg kell vallani okos találat volt, így egyenlített az Everton.

És akkor jött az új fiú!

Más fokozatra kapcsoltunk, a mai mérkőzésen is kiválóan teljesítő Oxlade a középpályán dolgozott rengeteget azért, hogy elkerüljük az újrajátszást. Tíz perc múlva érkezett Alexander – Arnold és Solanke, a 84. percben pedig szöglethez jutottunk. Oxi adta be a labdát, ami kiválóan érkezett Van Dijk fejére, fejéről pedig a kapuba. Így kell debütálni, győztes góllal a városi Derbin! Az eredmény így már nem változott, a decemberi eldobott két pont után sikerült kivívni a továbbjutást, vár ránk a legjobb 32 csapat mezőnye.

Isten hozott Liverpoolban!

Jobban nem is alakulhatott volna a mérkőzés, talán a nagykönyvekben is így volt megírva. Veretlenségi szériánk immáron így 17 meccsesre nyúlik, őrző tekintetünket pedig az előttünk álló szuperrangadóra fordíthatjuk, mely 9 nap múlva esedékes a City ellen. Azt gondolom nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, hogy mindannyian köszörüljük a nyelvünket egy revansra az őszi pofonért cserébe. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6013553335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása