<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Megállíthatatlanok?

2018. január 13. 13:18 - peti562

Mikor 1893 Szeptember 16-án, történelme során előszor legyőzte a Liverpool az Ardwick csapatát, talán maguk a klubvezetők sem gondolták, hogy 125 évvel később, immár - az Ardwick helyett már 1894-ben felvett - Manchester City névre hallgató babakékek, és a Liverpool között játszott mérkőzést a helyszínen csaknem 55 ezren, világszerte a tv-ben 3-500 millióan tekintik meg élőben. Jelenleg a világ futballjának egyik legjobban várt mérkőzése ez, ami várhatóan több nézőt fog a képernyők elé vonzani, mint az El Clasico.

cimerek.jpg
Pep Guardiola azután, hogy megülte a Barca aranygenerációja által keltett sikerhullámokat, majd átvette a Bayern történetének talán legjobb csapatát Heynckestől, Manchester kék felén karrierje során először saját maga épít csapatot, egyelőre úgy tűnik, sikerrel, igaz, nem olcsón: két szezon alatt már több, mint 450 millió fontot költött játékosokra

Ennek meg is látszik az eredménye, 15 ponttal vezetik a bajnokságot, bár még mindig nagyon messze van a vége - egy esetleges holnapi vereség lehúzhatja a morálisan a csillagok magasságában lebegő csapatot - ez az előny azért roppant megnyugtató lehet az Anfieldre látogató csapat számára még akkor is, ha már 14 éve, 2003 óta nem tudtak ott nyerni bajnoki mérkőzésen.

mane.jpg
Klopp a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagyon sajnálja ahogy az első meccs alakult, hiszen a kiállításig mi voltunk a jobb csapat, és mindenképpen keményen kell beleállnunk a meccsbe, mert ha csak azt figyeljük, hogy a City mit játszik és arra próbálunk reagálni, végünk. A legnagyobb fegyverük a taktikájuk, és hogy szigorúan ragaszkodnak hozzá. Amit csinálnak azt remekül csinálják.


A (számunkra) jobbik oldala ennek, hogy nem teljesen kiszámíthatatlanok, a helyezkedésük kiismerhető, ki lehet védekezni, még ha borzasztó nehéz is. A Premier Leagueben egyébként egyik menedzser sem verte meg többször Guardiolát, mint Klopp.

vdijk.jpg
Érdekes statisztikának bizonyul, hogy a Liverpool hazai pályán a bajnokságban mindeddig veretlen, odahaza a legutóbbi 13 meccsen mindössze 4 gólt kapott négy különböző csapattól (Burnley, Chelsea, Everton, Leicester), ezzel az Anfield hazai kapuja Európa egyik legnehezebben bevehető bástyájának számít, 9 alkalommal maradt érintetlen a háló, a vendégcsapat sosem szerzett egynél több gólt.

Fontos, hogy bár Szalah visszatér sérüléséből, Sturridge, Henderson és Moreno kénytelenek kihagyni a mérkőzést. Bár úgy tűnik, hogy Jesus ezúttal már jóval húsvét előtt visszatér, a hétvégén még biztosan nem áll rendelkezésre, illetve Vincent Kompany és Benjamin Mendy is bizosan hiányozni fognak.

jesus.jpg


Várható felállások:
Guardiola Kloppal egyetemben nagy valószínűséggel 4-3-3-at játszik majd, csapatát várhatóan az Ederson-Walker, Stones, Otamendi, Delph-De Bruyne, Fernandinho, Silva-Sterling, Agüero, Sané felállásban, míg Klopp a mieinket a Mignolet-Trent, Matip, Van Dijk, Robertson-Milner, Can, Wijnaldum-Salah, Firmino, Mané kezdősorral küldi pályára.

Hogy igaza lesz-e a Liverpool-győzelmet jósló Thierry Henrynak, vagy sem, holnap kora este kiderül. A Spíler TV a meccs előtt fél órával, 16:30-kor kezdődő műsorában élőben közvetíti a mérkőzést.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9413571435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása