<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Our Red Glasses: Ezért nem Salah a meccs embere

2018. február 12. 04:58 - Crouch_15

Új rovattal jelentkezik a Hunfield Road. A "Our Red Glasses" a szubjektivitás kényelmes francia ágyán elterülve igyekszik állást foglalni az egyének mellett egy a Klopptól megszokott öleléssel egybekötve, vagy épp az asztalra csapva az égbe kiáltani a gyenge teljesítmények láttán.

Karius: 8/10

Az első félidőben volt 2-3 egészen férfias védése, azon kívül sok dolga nem volt. Egyre magabiztosabbnak tűnik az emberünk, a 9-est nagyjából azért nem kapta meg mert még mindig nem döntöttük el, hogy nagyon menő vagy nagyon gyatra ez a frizura.

Trent: 7.5/10

Lehozta rutinnal. Néhány labdaérintésénél meglepődtem, hogy még mindig a pályán van, viszont ez nem feltétlenül negatívum egy jobb védőnél. Párszor megvillantotta a parádés rugótechnikáját de tulajdonképpen nem igazán volt szükség rá a támadásoknál, hiszen a csatáraink maguktól is szétalázták a ’Szentek’ védelmét.

Matip: 6/10

A clean sheet ellenére elég gyenge volt ma. Néha kicsit olyan a testbeszéde, mint egy fél-nyugdíjas testnevelés-tanárnőnek egy szekrényugrásos gyakorlat bemutatója előtt. Volt egy konkrét jelenet amikor lehúzta a fejét egy egyszerű lepattanó labda után, amiből majdnem gólt kaptunk - össze kell szednie magát mert különben Lovrennek jó esélye van arra, hogy kiszorítsa a kezdőből.

Lovren: N/A

Kb. 5 percet töltött a pályán, igaz így legalább a hazai szurkolók felváltva fütyülhették őt is, meg Van Dijkot, és a teljes exszent brigád a pályára került. ** Clyne vigyorog és vágyakozóan néz **

Van Dijk: 8/10

Hiba nélkül, de a legnagyobb erénye a pályán lévő kommunikáció. Tetszett, ahogy leordította a Matipot, amikor elkezdett puhánykodni, meg amikor visszapasszolja a Kariusnak és mondja, hogy “nyugi testvér”. Hangosan felnevettem amikor a bal szélen megkapta a labdát egy kontratámadásnál, elkezdte lóbálni a lábát mintha ő lenne Neymar az utcán 5v5-ben és megpróbálta bebőrözni a Cedricet. A végén kiment szögletre és Virgil széles mosollyal nézett vissza a nyelvét kinyújtva. Legenda.

Robertson: 7/10

Az első félidőben háromszor megverték a hosszú oldalra ívelt labdáknál, amiből majdnem gól lett. A második félidőre összeszedte magát, mondjuk tegyük hozzá, hogy ehhez a különösen csapnivaló ellenfél is jelentősen hozzájárult.

Can: 8.5/10

Szokásos kőkemény teljesítmény a német-töröktől. Nem hiszem, hogy volt eladott labdája. Egy az egyben szerintem egyébként a PL top 5 legjobb középpályása között van az alábbiakkal egyetemben: Moussa Dembele (TH), Kante (Cselszi), Matic (Fáradt manu), Fernandinho (City). Volt egy kocsmai beszélgetésem a Londoni Sohoban egy arccal, aki sajnálatos módon elveszítette a jobb felső szemfogát egy korábbi beszélgetés folyamán. Arra sikerült rávilágítani, hogy mi az az egy ok amiért Can jobb Hendonal. Legalábbis jelenleg. Annak ellenére, hogy a Szunderlandi kapitányunk a szorgalmasság mintapéldája, Can mégis egy hangyányit jobban akarja mindig a labdat. Eléggé lobbanékony a német a meccsek közben - nagyjából minden ellene irányuló játékvezetői ítéletet vitat - mondjuk számomra ez nem feltétlenül a legszimpatikusabb viselkedés. De lehet, hogy mégis ezért van meg benne a potenciál, hogy világklasszis védekező középpályás (DM) legyen, és ezért jobb most Hendonal.

Gini 8/10

Még mindig nagyon labdabiztos. Érdekes megfigyelni, hogy Klopp hogyan alkalmazza a rendszerben (lehet erről még írok egy hosszabb cikket is). A Newcastleben is már jól tartotta a focit, de a befejezéseivel volt igazán kiemelkedő. Ráadásul én meg vagyok győződve arról, hogy a keretünkben ő a legértelmesebb ember - esetleg Matip vagy Klavan tűnik versenyképesnek ebből a szempontból. A parádés csatársorunk miatt viszont nem tudna igazán jelentősen hozzátenni a csapat sikeréhez, ezért Klopp úgy döntött, hogy nagyon ráfekszik Gini 1-2 különleges képességére (labdatartás, taktikai intelligencia) amivel a legtöbbet hozzá tud tenni a teljesítményeinkhez és egyelőre tartalékban tartja a többit. Óriási tiszteletet érdemel, hogy feladta a gólvágást a csapat közös sikeréért. #RespectGini

Ox, 6/10

Gyenge volt ma, le is jött 60 perc után. Próbálkozott, de valahogy a keresztpasszai vége mindig bedobás lett. Néha 10 métert tévedett egy 5 méteres passznál. Nembaj, a Porto ellen összeszedi magát.

Milner: 7/10.

Szokásos. Oxi helyett érkezett, hogy stabilizálja a középpályát az utolsó fél órában, aminek maradéktalanul eleget is tett.

Salah: 9/10

Imádom. A Sky-on ő lett a meccs embere (MOTM). Ennek ellenére az a vicces, hogy rengeteg hibával es kihagyott helyzettel játssza végig a szezont (nem viccelek, nézz rá a kihagyott helyzetek listájára, ő az első augusztus óta). Hiszem, hogy neki van a legnagyobb belülről eredő önbizalma az egész országban, hihetetlen látni, ahogy mindig bevállalja ugyanazokat a cseleket, bárki ellen is játsszon. Ez ugyanaz a Salah volt ma egy formán kívüli Bertrand ellen, aki szétalázta a liga legjobb védelmét a múlt héten a 91. percben az 5-ösön belül.

Mané: 7/10

Szegény, még mindig nem az igazi. Sokat számít mikor jön a következő gól. Amikor nem érzed, néha eggyel többször tolod meg a labdát és akkor már oda a helyzet. Ennek ellenére szeretjük, a sebességével es kemény munkájával mindig hasznos része a csapatnak, szerintem tavasszal újra a legjobbját fogjuk látni.
 

Lallana: 6/10.

10 perc alatt nem sok szóhoz jutott, viszont igazán ideje lenne elkezdenie teljes erőből focizni. Mondjuk így is sikerült majdnem beköszönnie az egykori kenyéradónak, ha egy kicsit jobban céloz, most szentháromságról írnék. Annak is örülnék, ha néha nem lenne ilyen folytogatóan gyakran sérült.

Bobby: 10/10


Számomra ő volt a MOTM. Úgy játszotta a hamis kilencest ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Ha 4-3-3-t akarok játszatni a csapatommal - legyen az bárhol a BLSZ 3-tól kezdve a La Ligaig -, akkor arra utasítanám a csatárom, hogy tanulmányozza minden egyes mozdulatát ennek a zseninek. Igazából 9/10-et akartam adni neki, de végül is miért ne lehetne 10/10?! Stabilan menetelünk a Top 4 felé, nagyon izgalmas csapatot építünk hosszútávon, ráadásul kikapott a manu: szép az élet. A második gól előtt meghúzta azt a trükköt, amit minden második magyar irányító középpályás megpróbál a hétfői edzéseken habisztiből. A különbség az, hogy ez bejött.

Joga bonito.

Ben voltam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8913657604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása