<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Porto - Liverpool - Be my Valentine

2018. február 13. 18:24 - Thommo

Közel két hónap múltán a Szerelmesek napján szeretett csapatunk újra a BL-ben vitézkedik, ahol a Porto gárdájával küzdünk meg a negyeddöntőbe jutásért. A párharc első mérkőzését Portugáliában az Estadio do Dragao-ban vívjuk. 

Szerdai ellenfelünk a BL "G" jelű csoportjának a tagja volt a Besiktas, az RB Leipzig és a Monaco mellett. Három győzelem 1 döntetlen és 2 vereséggel a csoport 2. helyét szerezték meg a török bajnokcsapat mögött. Az utolsó csoportmeccsen 5-2-re győzték le a Monaco gárdáját, amivel bebiztosították helyüket a legjobb 16 között. Sergio Conceicao a Porto managere a nyáron vette át a csapat irányítását. Vezetésével bámulatos szezont fut a Porto, a bajnokságban - egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a rivális Sporting-nál - veretlenül vezetik a tabellát. 

Conceicao nem csak játékosként, hanem edzőként is sokat tesz a Porto sikeréért

A két együttes már a 2007/08-as BL kiírás csoportküzdelmei alkalmával már találkozott egymással. Idegenben hamar lerendezték a mérkőzést a felek. A 8. percben Lucho Gonzalez értékesített egy büntetőt, majd a 17. percben Kuyt egyenlített ezzel kialakítva az 1-1-es végeredményt. A hazai találkozó már sokkal simább volt, 4-1-re vertük a portugálokat Torres duplájával valamint Crouch és Gerrard is betalált, Lisandro Lopez csak szépíteni tudott. Akkor a csoportküzdelmek után mindkét csapat továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. 

Egy régi ismerős Raul Meireles, aki mindkét mérkőzésen játszott ellenünk

Több sérült is akad a Porto keretében. Többek között Ezeh, Fabiano, Marcano, Danilo Pereira és a már 15 gólos Vincent Aboubakar. Továbbá eltiltás miatt a brazil Felipe sem állhat Conceicao mester rendelkezésére. A Liverpoolnál Can az, akinek ki kell hagynia a mérkőzést eltiltás miatt. Gomez, Klavan és Clyne is az utazó keret tagja, játékuk erősen kérdéses. 

Két nagyon elszánt csapat küzd majd meg a továbbjutásért. A rutin a Porto mellett szól, hiszen ők stabilabban tagjai a BL mezőnyének. Viszont a Liverpool tudatos építkezése és a konstans jó eredmények miatt lehet esélyes a továbbjutásra. A nyolcaddöntők egyik legkiegyenlítettebb párharca ez ahol a Firmino Salah páros gólérzékenysége sokat segíthet, pláne, ha Mané is visszatalál góllövő cipőjéhez. 

A mérkőzést szerdán 20:00-s felvezetésse a Sport1 fogja közvetíteni a meccs 20:45-kor kezdődik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8213665610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása