<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Stoke City - Nyitómeccsek árnyékában

2018. április 27. 15:25 - Thommo

A Három mérkőzés maradt maradt hátra a 2017/18-as Premiere League kiírásából. A 36. forduló nyitómérkőzését az Anfielden játsszuk a Stoke City csapatával. Érdekesség, hogy a mostanival együtt az elmúlt 6 fordulóban ez már az ötödik mérkőzés, amikor mi nyitjuk az adott fordulót, ami valamiért nem fekszik a srácoknak. Az elmúlt négy ilyen alkalommal csak 1 győzelmet szereztünk két döntetlen és egy vereség mellett. 

A Stoke az idényt még Mark Hughes-zal kezdte és érthetetlen mélyrepülésbe fogtak. Az előző szezonban a 13. helyen végzett gárda nyáron tovább erősödött, de ez visszafelé sült el. A tavalyi év utolsó napján Hughesnak megköszönte a munkát és Paul Lambert vette át a manageri széket, de vele sem haladt előre a szekér. Négy pontra vannak a még bennmaradást érő 17. helytől, de ez a formájukat látva szinte reménytelen vállalkozásnak tűnik, legutoljára január 20. nyertek mérkőzést akkor a Huddersfield volt az áldozat.

És hogy mekkora a baj azt jól mutatja a Stoke talán legjobb játékosának Shaqirinek a pár héttel ezelőtti nyilatkozata, hogy csapatán még Ronaldinho sem segítene, valamint, hogy rajta kívül mindenki tehetségtelen. A nyilatkozat aztán hatalmas port kavart és az így is instabil csapategységen is tolt egyet a szakadék felé. A svájci szélsőnek igaza is lehetne, hiszen 7 bajnoki góljával vezeti a házi góllövő listát, de rajta kívül még olyan tehetséges játékosok vannak a csapatban, mint Ibrahim Afellay, Jesé, Saido Berahino. Igaz a 3 említett úriember összesen 1 gólra volt képes. 

Xerdar Shaqiri a szája jár vagy igaza van?

A Stoke Ciy csapatában több kedves ismerőssel is találkozhatunk, igaz nekem speciel Charlie Adamről az az egyetlen egy kedves emlékem van, amikor végre eligazolt tőlünk. Rajta kívül sokkal szívesebben emlékszünk Glen Johnsonra, a rutinos jobbhátvéd ugyan már nem tagja az alapcsapatnak, amit az bizonyít, hogy csupán 8 mérkőzést játszott a szezonban. Joe Allennek jobban sikerült a beilleszkedés, a walesi középpályás eddig 2 gólt szerzett és kiosztott 7 gólpasszt is. Végül pedig mindenki kedvence a szerkesztőségben többeknek is  Peter Crouch, aki 37 évesen is még mindig képes a jó játékra, amit mi sem bizonyít, hogy korlátozott pályára lépése mellett is 4 gólt szerzett már a szezonban.

A robottánc mellett a másik ikonikus mozdulat

A két csapat a 14. fordulóban csapott össze, akkor vendégként a Brittaniaból elhoztuk a 3 pontot. A 17. percben a kezdőként pályára lépő Solanke szolgálta ki Manét aki köszönte szépen a lehetőséget és élt is vele. Mo Salah csak a padon kezdett és a 67. percben állt be, de negyed óra elég volt neki, hogy duplázzon. Előbb a 77. percben váltotta gólra Mané passzát, majd 5 perccel később megszerezte második találatát, ami akkor már a 12. volt neki a bajnokságban. 

Solanke jól teljesített első kezdőként lejátszott meccsén

A Stoke City csapatában csak Choupo-Moting és Stafylidis nem léphetnek pályára sérülés miatt, valamint Ibrahim Afellay sem lép pályára csapaton belüli eltiltás miatt. Nálunk kicsit zűrösebb a helyzet, ugyanis Can, Matip és Lallana mellé Ox is csatlakozott, aki a Roma elleni meccsen sérült meg, ami miatt még a VB részvétel is nagy valószínűséggel is elúszott neki. Sadio Mané is összeszedett egy kisebb sérülést, de ő pályára léphet, de kérdés, hogy Klopp beveti e a szerdai BL visszavágó miatt.

Összességében nem lenne kérdés a találkozó végkifejlettje, de az utóbbi hetekben látványosan rámentünk a BL-re, ami persze nem baj, de a bajnokságban nem jön ki úgy a lépés, pedig egy kis odafigyeléssel a fix Top4 is meglehetne már. A kiesés ellen menekülő Stoke nem kellene, hogy gondot okozzon és reméljük, hogy Klopp is úgy gondolja, hogy nem a Chelsea ellen kell bebiztosítani a jövő évi BL részvételt.

A mérkőzést a Spíler1Tv fogja közvetíteni 13:00-tól stúdiós felvezetéssel. A mérkőzés 13:30-kor kezdődik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3513874038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása