<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Ukrajna kulturális nagykövetei, avagy a futball mindenkié

2018. május 08. 17:08 - Crouch_15

A bajnokok ligája döntőjére érkező szurkolóknak - legyen az Real, vagy Liverpool szimpatizáns - sok nagylelkű helyi lakos ingyen szálláslehetőséget, városnézést, reggelit, sőt reptéri transzfert kínál.


A liverpooli szempontból nagyon régóta várt döntős szereplés óriási tömegeket mozgat meg és a helyi szállásadók és hotelek ennek hatására a Liverpool bejutása után nem csak elkezdték emelni a szállások árait, de még a meglévő foglalásokat is törölték, hogy többszörös áron újraértékesítsék. Így jártam én is, az optimistaként jó előre lefoglalt szállásom ami januárban még 7.500 hrivnyába (kb 75.000 forintba) kerülő szállásom tulajdonosa a múlt héten írt nekem egy levelet: Megemeli a foglalás árát éjszakánként 5000, tehát összesen 25.000 hrivnyára (250.000 Forint), amennyiben nem tetszik, nyugodtan lemondhatom. Hát köszi szépen!

Hozzávetésképp: május 22-24 között két főre két éjszakára 10 fontért már egészen kellemes szobát kapunk. 26-án éjjel a legolcsóbb szobákat 400 font körül lehet lefoglalni.

Ez a hirtelen jött árnövekedés arra késztette a 27 éves kijevi Victor Kylymart, hogy elindítson egy facebook-csoportot azok számára akik ingyenes szálláslehetőséget szeretnének biztosítani az odalátogató szurkolóknak így segítve őket. Minden házigazda fel kell tegyen egy képet, helyszínt, maximum befogadóképességet, illetve akár választhatnak is, hogy csak Liverpool, vagy csak Real Madrid fanatikusokat látnak szívesen.

Kylymar aki két Liverpool-drukkert fogad be 26-án azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy nagyon szerették volna ezt megcsinálni a barátaival amint meghallották a sokkoló hotelárakat. “Pár napja a haverokkal nézelődtünk az AirBnb és a booking.com weboldalakon és egészen elképedtünk azon, hogy milyen borzasztó állapotban lévő lakásokat adnak ki hihetetlen összegekért. Ennyiért Kijevben egy egész épületet bérelhetsz hónapokig amennyit ők egy éjszakáért elkérnek. Kijev egy nagyváros, 3 millió ember él itt. Úgy gondoltuk, hogy nem lesz gond elszállásolni akár százezer szurkolót ingyen ezzel talán kivehetjük a kapzsi szállásadók vitorlájából a szelet.”

6012927-kiev-wallpapers.jpg

Három nap alatt már ezerötszáz tagja lett a csoportnak ahol jelenleg nagyjából száz szabad szálláslehetőség várja az érdeklődőket, párpercenként érkeznek újabb ajánlatok. Kylymar nem is igazán szereti a focit, de fontosnak tartja, hogy az emberek úgy emlékezzenek Kijevre mint a városra ahol a többség jólelkű.

“Az élet nem olyan kellene legyen mint a Monopoly ahol azt teszünk amit csak akarunk. Ez Európa legfontosabb sporteseménye és ennek nem a pénzszerzésről kellene szólnia. Ez nem is csak a szállásról szól. Ezeknek a szurkolóknak különleges élményben lesz részük, apukák a gyerek után őket veszik majd fel a reptéren, együtt vacsoráznak majd a befogadó családokkal, várost néznek és minden segítséget megkapnak majd amire szükségük van. A házigazdák lesznek Ukrajna kulturális nagykövetei.”

A futball, mint sport, újra bebizonyítja micsoda ereje van a mindennapjainkban. Nem szabadna engedni, hogy a gazdagok játszóterévé váljon vagy hogy olyan embereknek, akik egész életükben követték a csapatukat most kölcsönöket kelljen felvenni vagy kocsit eladni, hogy láthassák álmaik mérkőzését.

A futball mindenkié.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9313900270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása