<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool 4-0 Brighton - A fáraó, a harcos, és a többiek

2018. május 13. 19:48 - Crouch_15

Megmagyarázhatatlan nyugalom töltött el, amikor ma felébredtem. Úgy éreztem, semmi baj nem történhet, valahogy bennem volt, hogy az elmúlt hetek fáradt játéka után ma üdén és frissen elvégezzük a feladatunkat. Salah góljában is biztos voltam, az egyetlen, mondhatni minimális kérdőjel akkor született meg bennem, amikor ismét lecseréltük 10 perccel a meccs vége előtt a fiút.

A Chelsea meccs után elég dühös voltam, kellett egy kis idő, míg értékelni kezdtem ismét azt, ahol tartunk. Nem is olyan régen még mi voltunk az Arsenal helyén, az Arsenal pedig a mienken. A biztos Európa Ligában szerepelni, a másik botlásaiban bízni, egy kicsit mindig futni önmagunk után, és figyelni, amint Fabio Borinik és Stewart Downingok veszik kezükbe a sorsát egy olyan klubnak, amiben egykoron olyan legendák sorakoztak fel a kezdőrúgáshoz, mint Fowler, Agger, Garcia, vagy Gerrard. Giccses vagy sem, az ember hajlamos megfeledkezni a szebb időkben ezekről a pillanatokról, mert időről időre többet akar. Hiszen mi szurkolók ilyenek vagyunk, csillapíthatatlan szenvedéllyel vágyunk arra a pillanatra, amikor a másik nyakába ugorhatunk, és a futball egyik legkülönlegesebb eseményét ünnepelhetjük mámorító vörös ködben úszva: a gólt.


A mai meccsen egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Salah a tőle megszokott hanyag eleganciával gurított az alsó sarokba, Lovren mintaszerűen robbant a szögletre, és hiába volt az első félidőben csupán kettő, még a Sky Sporton is így zárták le a történteket: „Liverpool should lead 5-0!” – volt benne valami, még ha egy jogosnak tűnő tizenegyest nem is kaptunk meg, számtalan lehetőségünk lett volna gólt lőni. Mindent elmondott a meccs képéről, amikor Mané, hogy társát segítse, Salahval közösen szórakozott el egy nagyjából ezer százalékos ziccert, de igazából még ez is belefért.



A második félidőre két hazai gólt kértem, ami abszolút nem volt a valóságtól elrugaszkodott kívánság, az már inkább meglepett, amikor Solanke végre valahára Salah passzát vágta fel a felső sarokba. Az első gólodat az első szezonodban stílszerűen az utolsó fordulóban illik megszerezni. Hasonló elvet vallhatott a kissé talán Salah árnyékában megbújó, fontosságát tekintve mégsem elhanyagolható szerepet betöltő Robertson, öt perccel a meccs előtt a tizenhatoson belülről bombázott a kapu közepébe. Ez a meccs pedig pontosan annyira sima volt, mint amennyire itt írom. 72-28-as labdabirtoklás, 22-2-es lövési arány, örömfutball, felszabadult játék, béke és szeretet.


A Brighton menedzsere még azt is lenyilatkozta, hogy bízik benne, mi nyerjük meg a Bajnokok Ligáját. Salah átvette az aranycipőt, 32 gólja a 38 meccses Premier League szezonok történetében abszolút rekord.


„Once red, always red”- visszhangzik a mindenki számára jól ismert mondás, az Anfielden azonban ma Rafa Benitez neve is felharsant a lelátóról, amikor a szurkolók meghallották, hogy a szarkák már két góllal vezetnek a londoni srácok ellen. A második bekezdésre visszatérve nemrég még ez is elképzelhetetlennek tűnt: a Chelsea előtt végezni a tabellán. Nem szaporítom tovább a szót, megvan a negyedik hely, és a hazai veretlenség is. Ha pedig eljutottál idáig az olvasásban, akkor örömmel tudatom veled, hogy a háttérben elkezdtünk egy vlogvideót is készíteni, ami szoros kapcsolatban áll az idei év legnagyobb hazai győzelmével kapcsolatban. Most pedig nincs más hátra, mint elutazni Kijevbe, és megnyerni a Bajnokok Ligáját!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2413916022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása