<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Sheffield United - Győzelemre éhezve

2020. október 23. 17:58 - Thommo

Csapatunk szűk egy hónap után játszik újra tétmeccset az Anfield Roadon. Holnap este a Premier League 6. fordulójában a Sheffield United teszi tiszteletét nálunk, akik a tavalyi formájukat csak keresik. 

A Chris Wilder által már négy és fél éve vezetett Sheffield United tavaly újoncként szerepelt a Premier Leagueben, ahol jócskán erejük felett teljesítettek és végül a kilencedik helyen értek célba. Ennek megfelelően a rövid felkészülési szünetben ment is a fogadkozás, hogy erre az idényre még erősebben térnek vissza, de ahogy az lenni szokott a Sheffield sem úszta meg eddig a másodéves szindrómát. Az eddig eltelt öt fordulóban négy vereséget és egy döntetlent értek összesen két(!) gólt rúgva, és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetik, hogy nem ők állnak a tabella alján. 

Chris Wilder jól érzi, ha csapata továbbra is ilyen pocsék formában játszik irány vissza a Champo

Az, hogy a Sheffield játékosai ennyire nem találják a góllövő cipőiket nem újdonság, az előző idény házi gólkirály megosztva lett Lys Mousset és Oliver McBurnie 6-6 találattal, ami egy PL csapatban igen kevésnek mondható. Az idei szezonban ennél is rosszabb a helyzet, hiszen a csapat gerince megmaradt és Rhian Brewster személyében még erősödött is a támadósor. Ennek ellenére a két veterán David McGoldrick és Billy Sharp neve mellé lehetett 1-1 gólt behúzni a lőlapon. A támadósor mellett probléma van a védelemmel is, akik az előző idényben összesen 39 gólt kaptak, ami a negyedik legkevesebb volt az egész bajnokságban, már most hétnél jár és még messze a vége. Végül pedig kapus poszton is változás történt. A tavaly remekül teljesítő Dean Hendersont visszarendelte a Manchester United, helyét pedig a kiesett Bournemouth-tól érkező Aaron Ramsdale vette át. 

Brewsterrel vajon sikeresebbek lesznek a Pengék?

Az előző idényben kétszer játszottunk a Sheffielddel és mindkétszer győztesen vonulhattunk le a pályáról. Az első összecsapásra tavaly szeptember végén a 7. fordulóban került a Bramall Lanen, ahol Gini 70. percben szerzett góljára nem volt válasz így 1-0-ra megnyertük a találkozót, amit nagyban köszönhetünk Dean Hendersonnak is. A tehetséges angol kapus ugyanis Gini lövését könnyen védeni tudta volna, de a labda valahogy utat talált a hálóőr kesztyűi és lábai közt. 

A második mérkőzést január második napján az Anfielden rendezték meg, és a Pool már a 4. percben Salah révén meg is szerezte a vezetést, aki Robertson passzát váltotta gólra. A folytatásban is folytak a rohamok a sheffieldi kapura, de a vendégek kapusa remekül állta a sarat. Egészen a 64. percig, amikor Mané és Salah játszott össze egy ellentámadást követően, végül a szenegáli lőtt kapura, amit Dean Henderson még védeni tudott, de a kipattanó labda pont a feltápászkodó Mané elé kerül, akinek már csak az üres kapuba kellett juttatni a labdát. A mérkőzés végül 2-0-val ért véget. 

Gini lövése és Hednerson bakija a tavaly szeptemberi meccsen

Hiányzók tekintetében egyik csapat sem áll túl jól. Chris Wilder nem számíthat a Lys Moussetre, John Fleck, Jack O'Connell hármasra, ami nagy veszteség a Pengék csapatának. Rajtuk kívül nem lesz ott a csapatban Matt Lowe és Enda Stevens. A Sheffield United várható kezdője: Ramsdale - Basham - Ampadu - Egan - Baldock - Lundstram - Norwood - Berge - Rodwell - McBurnie - Brewster

Jürgen Kloppnak is vannak problémái, leginkább a belső védőpárosának hiánya miatt, de az Ajax ellen szépen működött a Fabinho Gomez páros, de érezhetően nem ők a megoldás. Thiago és Keita visszatérhet a csapatba, ahogy Alisson visszatérése is küszöbön van már. Tsimikas és Ox viszont még mindig nem áll készen a visszatérésre. Az LFC várható kezdője: Adrián - TAA - Fabinho - Gomez - Robertson - Henderson - Thiago - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A Sheffield a feljutása óta ritkán szalad bele nagy vereségbe, de a jelenlegi formájukat látva még ez az opció is benne lehet a játékban. A Pengék nagy küzdők, de mostani állapotukat látva nagy bravúr lenne ha akár ponttal távoznának az Anfieldről. Ugyanezen okból a mieink számára viszont a Sheffield a lehető legjobb ellenfél, aki szembejöhet velünk, és Salahék egy magabiztos győzelemmel visszatérhetnének a helyes útra. 

A mérkőzést szombat este 21:00-tól a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1116255394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása