<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Hogy lett majdnem kettő Manchester United legenda a Liverpool játékosa először

2017. november 21. 16:12 - Crouch_15

„Kihagytam a lehetőséget, hogy 2 Manchester United legendát hozzak a csapatba”, mondta Graeme Souness

Graeme Souness elmondta, hogy hagyta ki azt a lehetőséget, hogy 2 játékost hozzon a Liverpoolba akik később MU legendákká nőtték ki magukat.

A vörösek vezetője elmondta a saját hasábján az (egykori) Sunday Timesban hogy először neki ajánlották Peter Schmeichelt és Eric Cantonát mielőtt az Old Traffordon játszottak.

A páros meghatározó alakjai lettek a Unitednak, együtt 16 kupát nyertek, mint Liverpool legnagyobb ellenségei.

Az egykori legendás középpályás Souness, aki 91-94 között vitte a csapatot, elmagyarázta hogy Schmeichel felajánlotta hogy ő fizeti az útját és a tartózkodását is Liverpoolban, csak hogy találkozhasson a vörösek vezérével.

„Ron Yeats, egykori tehetségkutató, mondta nekem, hogy van egy fiatal Dán kapus – Peter Schmeichel – aki imádta a Liverpoolt és felajánlotta, hogy saját maga fizeti az útját és a szállását ha egy kis időt szánunk rá.

„Próbáltam Bruce Grobbelaart szépen lassan eltávolítani, ami sikerült is. Illetve pont akkor szerződtettük le David Jamest, szóval úgy gondoltam jók leszünk mi egy fiatal kapus nélkül”
Cantonat először 1991 Novemberében ajánlották a Vörösekhez amikor ő a Francia Nimesban játszott, de Sounessnek nem tetszett a játékos vehemens viselkedése.

„Eric Cantona volt a másik, akit kihagytam sajnos,” hozzátette Souness. „ Auxerre-rel játszottunk otthon, amikor Michel Platini odajött a meccs után.

„Azt mondta van egy játékosa a számomra, egy problémás fiú, de jó játékos.

„Cantona volt az, de azt mondtam, hogy pont egy problémás játékos nem kell nekünk.

„Már 30 felett voltam és inkább ki akartam szállni, mintsem még több munkát vállalni, szóval ez egy köszi, de nem kell volt.” 
Cantona a Leeds Unitedhez igazolt 1992-ben és megnyerték az első osztályt, mielőtt az át lett nevezve Premier League-nek.
Aztán 1992 Novemberében átigazolt a MU-hez ahol egy igazi Old Trafford legenda lett belőle. A csapattal 4 Premier League és 2 FA kupát nyert.

Az alábbi ciket a Liverpool FC - Liverpool Echo oldaláról fordítottuk nektek! Az eredeti írást megtaláljátok az alábbi linken:

http://www.liverpoolecho.co.uk/…/how-two-manchester-united-…

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4013335807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása