<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Southampton - Liverpool - Látogatás az akadémiára

2018. február 10. 15:10 - Thommo

Lassan célegyeneséhez érkezik a Premier League, már folynak a számolgatások, hogy még hány pont kell a célok eléréséhez, esetleg azok túlteljesítéséhez. Jürgen Klopp ugyan nem az a számolgatós fajta, de az elmúlt hetek instabilabb teljesítése miatt nagyon is szeretné a 3 pontot elhozni a St. Mary's-ből. 

Marucio Pellegrino, aki anno lehúzott egy kis időt a Liverpoolban, majd visszatért, hogy Rafa segédje legyen és tőle kitanulja a szakma minden fortélyát. Nyáron a Southampton kispadjára ült le. Elődei, mind Ronald Koeman, mind Claude Puell szépen felépítettek egy csapatot és állandóan a nagy csapatok közvetlen közelében végeztek a bajnokságban. Ezt a kitartó és türelmes építkezést dobta a kukába az argentin manager, és Anglia legjobb utánpótlás képzésű csapatát a kiesés elkerülése elleni harcra kárhoztatta. 

Pellegrino nem a nemzetközi indulásra, inkább a kiesés elkerülésére hajt

Ha már szóba került az akadémia. Nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra és az iskolai teljesítményük határozza meg a csapat tagságot. A legfelkészültebb nevelők foglalkoznak a fiatal játékosokkal a nap szinte minden szakaszában, így már tinédzser korban megkezdve a felkészítésüket a futball utáni életre, vagy egy hirtelen jött népszerűség könnyebb kezelésére. A rendszernek a hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy olyan nevek kerültek ki az elmúlt 10 évben az akadémia falai közül, mint Gareth Bale, Theo Walcott, Adam Lallana, a fiatalabbak közül Calum Chambers, Luke Shaw és Oxlade Chamberlain. Jelenleg a legsikeresebb és legígéretesebb akadémián nevelkedett játékosuk James Ward-Prowse. 

Ward-Prowse még a Szentek játékosa

Ebben a szezonban már találkozott a két csapat egymással, akkor hazai pályán 3-0-val küldtük haza a Szenteket. Azon a találkozón Mo Salah 10 perc alatt duplázni tudott még az első félidőben. Majd fordulás után a 68. percben még Coutinho volt eredményes így kialakítva a végeredményt. 

Hasonló teljesítményt várunk most is az egyiptomi fáraótól

A Szentek csapatában csak a házi gólkirály Charlie Austin nem bevethető combsérülés miatt. A Liverpoolban többen is visszatérhettek az elmúlt napokban, de Jürgen Klopp tegnapi nyilatkozatából kiderült, hogy sem Lallana, sem Henderson játékát nem erőlteti. Ugyanakkor Alexander-Arnold újra a kezdőben kaphat helyet, mert Joe Gomez kisebb térdsérüléssel bajlódik. 

Holnap a 4. játszik a 15.-el, de ettől függetlenül nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, ugyanis a Soton az utóbbi időben rendre megtréfálta szeretett csapatunkat. Viszont nem lehet kifogás meg kell nyerni ezt a meccset (is), hogy a sorsunk a saját kezünkbe legyen a hátralévő fordulókban. 

A mérkőzést holnap a SpílerTV fogja közvetíteni 17:00-tól felvezetéssel. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7613651876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása