<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Porto 0–5 Liverpool: A Mané visszatér, Bëlga együttes és hogyan bökjünk gólt 2018-ban.

2018. február 15. 16:17 - BenErdelyi

Kilenc hosszú év után újra megmutatkoztunk a Bajnokok Ligájának kieséses szakaszában, nem is akárhogy. Akkor a Real Madridot múltuk felül egy Benayoun fejessel az első meccsen Spanyolországban, most pedig a portugál bajnoknak mutattuk meg, hogy focizunk a Mersey-parton. 

Erősen kezdtünk, a munkás közpályásaink jól tartották a labdát, több nem is nagyon kellett tőlük, mert egészen egyszerűen túl jó a Salah-Bobby-Mané triumvirátus Európa csapatai védelmének 90%-val szemben.

Már a 9. percben lehetett érezni, hogy Dejan Lovrennek is éppen jó napja volt, amikor becsúszva akadályozta meg a csapatot a hátrányba kerüléstől Brahimi lövését követően, amit sikerült a keresztléc fölé mentenie.

Az első gólban is komoly szerepet játszott a horvát harcosunk, ahol megmutatta, miért neki kell kezdenie a nagy meccseken (Top 6 ellen + BL). Matip príma a mélységi passzoknál, ami jól jön a kiscsapatok ellen, akik két buszt állítanak be ellenünk, viszont férfias 1v1-ben meg megelőző szerelésekben a horvát favorizálnám a nap bármelyik idősávjában. 24 perc után egy kapuskidobást fülelt le az ellenfél csatárával szemben majd mélységbe betette Wijnaldumnak aki először megpróbálta rüszttel bevágni, ám a lepattanó labda után rájött, hogy Sadio Mané valószínűleg jobb eséllyel találna a hálóba.

Így is lett, bár azt meg kell jegyezni, hogy egy elég komoly lepke Jose Sa részéről nagyban hozzájárult az első gólunkhoz. Mané megpróbálta a bal felső winkley-be betekerni, ami végül az ellenfel kapusának a hóna alatt csúszott be a hálóba.

1-0.

Ezután nem sokkal újra beköszöntünk, ezúttal a szezonbeli 30. gólját szerző mikrofon-frizurás csatárunk villant. Milner gyönyörű csavarása a bal kapufát zörgette meg, viszont a labda egyből Salah elé pattant, a többi pedig már történelem. Először lekezeli, a labda felpattan az égbe, a kapus megpróbálja leszedni, Salah ballal átemeli a kapuson és egyben elküldi a boltba egy zsák szottyiért, fejjel megtolja, majd a kapuba passzolja.

Elképesztő gól volt.

Steven Gerrard a BT Sporton azt mondta, hogy ha ezt Messi csinálja akkor felrobbant volna a közösségi média. Hihetetlenül pimasz ahogy átemeli a kapust, de ezután úgy tűnik mintha lelassulna az idő és fejjel picit maga elé teszi, viszont szerintem az utolsó érintés volt a legmenőbb az egészben. Nem olyan egyszerű a befejezés, mint amilyennek tűnhet első látásra. Az ellenfél védője csúszik-mászik előtted és simán elakadhatna benne. Salah ellenben hidegvérrel megvárja, hogy lepattanjon a labda, és direkt lerúgja a földre, hogy átpottyanjon a védőn.

porto-pool_1.jpg

(Ha véletlenül nem úgy gondoltad, hogy direkt rúgta le a földre, akkor mindenképp jegyezd meg a kommentekben, hogy nincs igazam.)

Egyébként Özil gólja volt ehhez hasonló, amit ellenünk szerzett decemberben: Mignolet vetődik a labdához közel és ha simán megpróbálja ’átbökni’ rajta akkor jó eséllyel kimarad. Viszont ahogy lepattan a labda, magasabbra tud repülni, és így becsorog a hálóba. Igazi klasszis befejezés mindkettő részéről.

Ha a grundon lőtt volna valaki hasonló gólt az egész csapat ordítva fogja a fejét, bár, ha az ellenfél játékosa birtokolja a focit, akkor jó eséllyel itt be is fejeződik az összecsapás.

Szerencsére ma ez nem így volt.

A Portonak konkrétan egy helyzetére emlékszem az első gólunk után, amikor Brahimi (aki egyébként jó kis focistának tűnik – kár, hogy nem a Southamptonban játszik) indításából Soares ballosa a jobb kapufát súrolta. VVD itt rutinosan beakasztotta a bal lábát úgy, hogy egy kicsit kizökkentse az ellenfelet a tizenegyest elkerülve.

Első félidő vége.

A szünet után az 53. Percben ismét gólnak örvendhetett a vendég szurkolótábor amikor Milner (aki egyébként igazi vezérként muzsikált ma) labdaszerzésével villámgyorsan kontratámadásba váltottunk. Firmino sarokkal készített le egy felpasszolt labdát Salahnak, miközben az ellenfél védője akkora kötényt kapott a braziltól, hogy a varrodából kellett végignéznie a támadás hátralévő részét. Ebből egy 60 méteres kényszerítő lett, amikor Salah már az ellénfél térfeléről ugratta ki Firminot akinek a lövését Sa még hárítani tudta, viszont a kipattanó éppen Manéhoz került, aki úgy futott neki, mintha világrekordot akarna dönteni távolugrásban az olimpián, ennek ellenére simán bepasszolta már a második gólját. Látszott, hogy mennyire kellett ez a két gól a szenegálinak, aki teljesen önfeledten játszott a legjobb formáját idézve.

porto_pool_4.jpg

Mané a negyedik gólnak is tevékeny részese volt, a középpályán szedte össze a bogyót, amikor a Porto középpályása úgy húzta a mezét, mintha már haza is akarta volna vinni a kisfiának ajiba. Ezután Milner viharzott el a bal szélen, és egy penge középre passzal Firminot szolgálta ki, Bobby pedig megszerezte a jól megérdemelt gólját egy újabb tanári teljesítmény gyümölcseként. 4-0.

Ez a cikk kezd egy kicsit hasonlítani a Bëlga “Huszonkét Férfi” című számához:

“Az 5. gól előtt lett volna egy helyzetünk, de csak a félpályáig sikerült eljutnunk.

A szünetben az edző Gabesz bá mondta, hogy figyeljünk a szélekre, úgyhogy mindannyian kihúzódtunk, aztán középen maradt egy hatalmas üres terület.

Ez jelentette igazán a meccs fordulópontját.”

Ehhez képest a mi esetünkben az ötödik gól előtt a Portonak tényleg lett volna egy helyzete, de a vége bedobás lett a mi javunkra 40 méterre a kaputól. A portugálok Gabesz bá csapatához hasonlóan viszonylag üresen hagyták a pálya középső területét, ami ideális volt arra, hogy Mané és Ings kényszerítőzzön hanyag eleganciával. A végén a szenegáli egy kiválóan leszorított bombával egészítette ki a mesterhármasát, hogy a meccs végén hazavihesse a bogyót emlékbe.

porto_pool_5.jpg

Összességében nem igazán tettek minket próbára a sárkányok, nagyon jól jött ki nekünk a lépés és elképesztően boldogok vagyunk mi a Hunfield Road csapatával, hogy kilenc év után újra ilyen eredményre vagyunk képesek a Bajnokok Ligájának kieséses szakaszában.

Lapértesülések szerint a blog titkárnője a meccs után lenyomott 30 fekvőtámaszt. Nem igazán tudjuk miért, de gondoltam belefoglalom ebbe az összefoglalóba. Irány a legjobb nyolc! #YNWA

U.I.: Ja és a City szurkolóknak üzenném, hogy biztos jó érzés volt tegnap megdönteni a mi rekordunkat idegenbeli kieséses szakaszban aratott győzelmek szempontjából, kár, hogy nem tartott tovább…

Ben voltam. Béke.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr713671764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása