<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Our Red Glasses: Ezzel A Döbbenetes Trükkel Nyerhetünk BL-t (+Játékos Értékelő)

2018. február 16. 03:00 - BenErdelyi

Porto 0-5 Liverpool

Igazi csapatként domináltuk a Portot. Akár azt is mondhatnám, hogy elvertük őket, mint zsugás a családi pótlékot. Az alábbiakban felfedjük, ki miként teljesített Szerda este, illetve hogyan adjunk be úgy a FIFA-ban, mint Trent Alexander-Arnold a portugál esőben.

porto_pool_2.png

Karius: 8/10 

Nem sok dolga volt, úgyhogy nehéz megítélni. Az alkalmanként beívelt labdákat abszolút dominálta a levegőben, plusz volt egy magabiztos védése, ahol az ellenfél támadóját végül lesen állították meg. A nyolcast azért kapta meg, mert komikus volt, amikor a 80. perc magasságában kifejelte a labdát a mezőnybe egy bizonytalan Matip hazaadást követően. Ezután egy komoly színészi teljesítmény segítségével játszotta el a nagyhalált és utána a példásan fehér német fogsorát megvillantva barátkozott a bíró sporttárssal.

Trent: 8/10

Jó volt ma is. Az első 5 perctől eltekintve teljesen leradírozta Brahimit, aki egyébként az ellenfél legügyesebb focistája volt ma is meg elvileg az egész szezonban. Imádja ezeket a korai beadásokat a védők és a kapus közé, amiket a FIFA-ban az L1 + ’Négyzet’ kombinációval lehet kivitelezni. Én személy szerint inkább a tiki-takát preferálom a videójátékokban, de ettől függetlenül Trent nyugodtan ívelgesse ezeket be a tizenegyespont magasságába, elvégre ő ad be legjobban a csapatban. Amúgy a múltkor elgondolkodtam, hogy Coutinho távozásával nem kéne-e nekünk egy olyan pontrúgás-specialista, mint például De Bruyne, Eriksen, Ward-Prowse, Aaron Mooy (a Huddersfieldből), Sigurdsson…

Vélemények?

Gomez: N/A

Ért labdához? Nem emlékszem. Viszont szeretjük, és a sérüléséből felépülve ideális volt most visszaküldeni a gyepre. Ráadásul a narancssárga is jól állt neki.

Lovren: 8/10

Olyan kemény volt, mint vaskorlát a kocsma előtt. Amint az a meccs-összefoglalóban is olvasható, ez az összecsapás nagyon jót tett Lovren Liverpooli jövőjének. A 9. percben Brahimi lövését becsúsza mentette szögletre, utána az első gól előtt az ő megelőző szerelése indította a támadást. A labdával nem bánik olyan jól, mint Matip vagy VVD, de megvan benne az a Skrtel szerű Kelet-Európai acél: mindig jól jön egy ilyen jókiállású, tagbaszakadt legény – főleg egy olyan egység ellen, mint például Troy Deeney…

Image result for troy deeney middle finger

VVD: 8.5/10

Ezek voltak a medvetestű holland statisztikái:

  • 92% passz-pontosság
  • 72 passz – a legtöbb a mezőnyben
  • 2/2 párbajt nyert
  • 2/2 fejes
  • 3/4 szerelés
  • 5 tisztázás
  • 3 labdaszerzés

Príma. Arra kíváncsi leszek, hogy mire lesz képes, amikor majd három védővel állunk föl, és lesz lehetősége becsatlakozni a támadásokba (ezt később bővebben is kifejtem Matip elemzése alatt).

27913339_10156543721852573_1765315267809835687_o.jpg

Robertson:

Sokan úgy gondoljak, hogy Moreno élete formájában játszott amíg lesérült, én viszont soha nem voltam igazán lenyűgözve a spanyoltól: indokolatlanul presszel néha, buta szabadrúgásokat ad az ellenfélnek, plusz hatalmas réseket hagy a bal belső védő és maga között.

(Azt viszont meg kell hagyni, hogy jók azok a visszafutásos becsúszó szerelések, néha Jordi Albara üt, plusz elvileg egy idősávban ő volt a Bajnokok Ligájának legtöbbet asszisztáló játékosa.)

Ellenben Robertsonnak nagy rajongója vagyok: megbízható, jól fejel, kiválóak a keresztezései, ráadásul egy skót vadállat. Pazar teljesítmény a Porto ellen is!

Gini: 8/10

Teljesen uralta a középpályát es minden támadásban benne volt. Egyszer úgy húzott meg egy megkerülős cselt, hogy nem akarta sem megkerülni, sem pedig lecselezni az ellenfelet, ezért inkább mindkettőt végrehajtotta, elemi erővel. Vagy ahogy a vendég szurkolótábor énekelte a Portoi metróban:

Tattattararara, Gini Wijnaldum! Tattattararara, Gini Wijnaldum!

Henderson: 7/10

Jól tartotta a focit, és bár nem akkora önbizalommal csinálta, mint Emre Can az elmúlt hetekben, nem lógott ki egyáltalán. A 60. Perc környékén elővigyázatosságból lecseréltük, nameg megkíséreltünk egy új taktikát, amiből szerintem sokat fogunk még látni az évben.

Matip: 7/10

A 60. perc magasságában bejött Hendo helyére, és ezzel együtt már zsinórban a második meccsen próbáltuk ki a Rodgers/Conte féle 3-4-3-at, a Southampton után. Valahogy így nézett ki:

Matip-Lovren-VVD

Gomez-Gini-Milner-Robertson

Firmino-Ings-Mané

Érdekes, hogy amikor Brendan Rodgers a 2014-15-os szezonban átváltott a 3-4-3-ra akkor mindenki mondta, hogy a három védős rendszer soha nem fog működni a Premier League-ben. Aztán zsinórban nyertünk 10-12 meccset (valaki nézzen már rá a statisztikára). Ezután kikaptunk a Man Utd-tol és az Arsenaltól is, de a lényeg, hogy ez megmutatta, hogy bizony lehetséges ezt a rendszert alkalmazni Angliában, esetleg néhány kisebb változtatással. Egy évre rá Conte Chelsea-je ezzel a rendszerrel nyerte meg a bajnokságot utcahosszal, azóta pedig mar mindenki 3-4-3-at játszik.

(De most komolyan, nézz rá az összefoglalókra: a West Hamtől kezdve a Swansean keresztül a Tottenhamig mindenki jópárszor alkalmazta már ezt a fölállást, több-kevesebb sikerrel.)

klopp.jpg

Van Dijk érkezésével bennünk is megvan a potenciál, hogy ezzel a taktikai hadrenddel söpörjük a szőnyeg alá ellenfeleinket. Matip es VVD ügyes a labdával, Lovren pedig a semmiből elkezdett szervezni: a Porto elleni utolsó 20 percben ő mondta meg mikor és hol állítsunk lesre, és lehetett látni ahogy organizál.

Kíváncsi vagyok milyen gyakran és kik ellen fogja így felállítani a csapatot Klopp, igazából bármikor jól jöhet a 3-4-3: a kiscsapatok ellen a jobb és bal védő is (például Matip és VVD) felléphet a támadásokhoz és így több opciónk van labdabirtoklásnál. Nagy csapatok ellen pedig védekezésnél 3 vagy 4 helyett 5 hátvéddel állhatunk föl, előttük 4 középpályással (úgy, hogy a két 10-es támadó a ’Hazard posztról’ visszahúzódik a szélekre).

Egyébként Matip speciel a leggyengébb játékosunk volt megint, néhányszor elég bizonytalanul ért a labdához, bár ez még korántsem a világ vége, főleg úgy, hogy idegenben gáláztunk 5-0-ra.

Milner: 10/10

Szívem szerint neki adnám a ’meccs embere’ titulust, de nehéz lenne ezt elvenni a mesterhármassal beköszönő szenegáli gátfutótól. Az egész meccsen keresztül 120%-on pörgött, akkor is szerelni próbált amikor nem volt muszáj, nem hiszem, hogy lett volna hibája. A keret egyik – ha nem a – legrutinosabb játékosaként nagy szükségünk lesz a szolgáltatásaira a szezon hátralévő részében: szorgalmával, odaadásával és rutinjával az egész csapatból a legjobbat tudja kihozni. 

Bobby: 9/10

Innentől kezdve nem hamis kilencest játszik, hanem a Firmino posztot. Thierry Henry a Sky-on méltatta a futballtudását, a francia legenda szerint mindent okkal tesz, mindig direkt fut valahova, mindig direkt úgy passzolja, hogy utána az történjen, amit előre kieszelt. Kicsit olyan, mintha Busquetsnek lett volna egy brazil ikertestvére, aki gólokat is akart rúgni. Ezaz. Firmino a hamis kilencesek Busquetse!

27908229_10156543721807573_3541190833856260759_o.jpg

Salah: 9/10

Most úgy tűnik mindenkinek 9-est vagy 10-est adok, de egy ilyen Európai teljesítmény után nehéz objektívnak maradni arra tekintettel, hogy az elmúlt kilenc év nagy részét a hatodik és hetedik hely között töltöttük a bajnokságban. Az egyiptomi zseni gólja annyira fergeteges volt, hogy a meccset összefoglaló cikkemnek közel 50%-ban azt ecseteltem, hogy tulajdonképpen a találat melyik része volt a legmenőbb. Veszélyes, ravasz, szakállas, rapid, más nem is kell.

Ings: 8/10

Nagyon akart, a végére sikerült is egy gólpasszt feljegyezni a nevéhez. Manéhoz hasonlóan egy gól sokat jelentene az önbizalmának.

Mané: 10/10

28071114_10156542402017573_239916089967230633_o.png

Önkívületi állapotban játszotta végig a második félidőt. A harmadik gólja előtti ’fordulatból-egyérintős-look away-esernyő-passz’ nem kapott akkora figyelmet, mint amit érdemelt, viszont az az életerős bomba sem volt teljesen gyatra. Mindent megpróbáltam, hogy meggyőzzem magam, miért ne ő legyen a meccs embere – hisz minden forrásnál ő kapta ezt a címet – de elvégre már régóta imádkozunk, hogy visszatérjen a tavalyi idénybeli és az augusztusi Sadio, tehát tőlem is megkaja a voksot. #MOTM

Bendegúz voltam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9013673138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása