<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Everton - Liverpool - Merseyside derby 231. rész

2018. április 06. 15:30 - Thommo

Anglia a derbik hazája. Sokféle rivalizálás létezik, ott van például a Déli parti derbi, amit a Southampton és a Portsmouth játszik egymással. Vannak a tartományi rangadók, mint a Kelet-Lancashire-i (Blackburn - Barnsley), vagy a Tyne - Wear derby a Newcastle és a Sunderland között. Akad olyan versengés is, ami egy autópálya két végpontja között zajlik ez az M23 derbi (Crystal Palace - Brighton and Hove Albion). De az összes közül kiemelkednek a városi derbik, melyek többségét már a Premier League közönsége is megcsodálhatott. 

Jómagam az ilyen derbik miatt szerettem meg az angol labdarúgást és vált az életem részévé a Liverpool, de ez egy másik történet, amit előbb utóbb testet ölt. 

A Merseyside derbi is egy ilyen összecsapás, a patinás rangadót már 231. alkalommal rendezik meg. A PL 33. fordulójának nyitó mérkőzését a Stanley Park túloldalán a Goodisonban fogják megrendezni. 

A szezont még a holland Ronald Koeman irányítása alatt kezdte meg Liverpool 3. számú csapata és egy igen stabil mélyrepülésbe kezdtek. A türelem november végéig tartott ki, amikor megköszönték a munkáját és helyére a nagy menekülő Sam Allardyce-t ültették. Big Sammel aztán stabilizálódott a helyzet és be is betonozták magukat a 9. helyre, de az EL-ben már nem tudták továbblökni magukat. 

Big Sam a minimális célt elérte

A két gárda idén már harmadszorra csap össze, de az Everton most először játszik hazai pályán. A bajnokságban december elején futottunk össze velük egy héttel azután, h Sam-et kinevezték a Neverton élére. Akkor tartott még az új edző mágia és csak 1-1-et értünk el velük. A vezetést Joe Gomez passzából ki más mint Salah talált be még a félidő vége előtt 3 perccel. Azonban sikerült a vendégeknek egyenlíteniük Rooney 11eséből, amit Lovren ostoba és felesleges szabálytalansága miatt ítéltek meg. Ezt követte az FA kupa 3. körében való találkozás, ahol szintén hazai pályán 2-1-re nyertünk. Milner 11-esből szerzett vezetést az első félidő 35. percében, amit Sigurdsson egalizált ki, de a végszót az akkor vörös mezben első meccsét játszó VVD mondta fejelte ki. A 84. percben Ox szögletét bólintotta Pickford kapujába. 

Klasszis bemutatkozás, amit azóta több kiváló mérkőzés követett

Az Everton télen megerősítette a keretét. Az Arsenaltól érkezett Theo Walcott, de mégsem ő volt az igazi fogás, hanem Cenk Tosun. A török támadó a Besiktast és az európai kupaszereplést cserélte le az Everton, de leginkább a PL kedvéért. A válogatott támadó eddig nyolc mérkőzésen szerepelt és fokozatosan vette fel az angol bajnokság iramát, de az utolsó 4 fordulóban 4 gólt is szerzett így mondhatjuk, hogy már Liverpoolban is megtalálta a góllövő cipőjét. Érdemes lesz rá figyelni.

Tosun 8 meccs 4 gól ígéretes kezdés

Allardyce és az Everton nem számíthat a legutóbbi derbi suttyójával a Firminoval összeakaszkodó Holgate-re, valamint Sigurdsson, Mangala és McCarthy sem léphet pályára. Idrissa Gueye pályára lépése kérdéses. A Poolnál az elmúlt egy hétben megszaporodtak a sérülések, főleg a védelem gyengült meg. Klavan és Gomez mellé Matip is a maródiak listájára került és ők nem is játszhatnak már ebben az idényben. Mellettük még Lallana és Can, akiknek szintén véget ért a szezon. Salah a City elleni meccsen megsérült, de állapota már játékra alkalmassá teszi, Kloppon múlik, hogy játszatja-e. 

A városi derbi a szezon egyik legfontosabb mérkőzései közé szokott tartozni, de ezt felülírhatja a kedden esedékes City elleni BL visszavágó, aminek bár 3-0-s előnnyel vágunk neki, pokoli kemény 90 perc lesz Firminioéknak és nekünk szurkolóknak is. Ebből adódóan jóslatokba nem bonyolódnánk csak élvezzük ki a derbi nyújtotta élvezetet. 

A mérkőzést a Spíler1Tv fogja közvetíteni szombaton 13:30-tól. 13:00-s stúdiós felvezetéssel.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8413813794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása