<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

WBA - Liverpool - Sült pinty gólmártással

2018. április 20. 17:31 - Thommo

Négy fordulóval a Premier League vége előtt a City megnyerte a sorozatot ezzel a legfontosabb kérdést eldöntve, de így a hajrára ráfordulva még mindig sok nyitott kérdés van előttünk. A 35. forduló nyitómérkőzése a West Brom - Liverpool ugyan kevés izgalmat tartogat lévén, hogy a házigazdáknak már csak matematikai esélyük van a bennmaradásra, míg a vendégek részéről egy győzelem közelebbé tenné a jövő évi fix BL részvételt és még a 2. hely is elérhető közelségben van. A srácok ennek tudatában készültek a héten, de a szemük előtt már a keddi Roma elleni BL elődöntő lebeg.

A WBA az idényt még Tony Pulis irányításával kezdte és a baseball sapkás edző mágiája 3 körön keresztül működött is, de az azt követő 9 fordulóban mindössze 3 pontot tudtak szerezni így megköszönték Pulis munkáját. A következő 2 meccsen ideiglenesen Gary Megson ült le a padra, ellenünk viszont már Alan Pardew-val érkeztek az Anfieldre. Pardew sem gyűjtötte a pontokat így március végén neki is megköszönték az el nem végzett munkát. A menthetetlen brigádot a 43 éves Darren Moore vette át április 2án és eddig vele jól kezdtek. Nagy szívességet téve nekünk, hogy az előző fordulóban megverték Mourinhoékat.

Igen ezt is megcsináltuk, egy újabb csapatot juttattunk be a Champoba

A rossz szereplés meglepő a Pintyektől, ugyanis az előző kiírásban stabil teljesítménnyel a 10. helyet csípték meg és a nyári erősítések is bizakodásra adtak okot, hogy sikerül még egy lépcsőt ugraniuk, de ez visszafele ütött. Meghatározó játékos nem távozott tőlük és olyan játékosok érkeztek, mint Gareth Barry az Evertontól vagy Kieran Gibbs az Ágyusoktól. Daniel Sturridge a több játéklehetőség reményében igazolt kölcsönbe, de még alig szokta meg az új mezt máris megsérült és csak az előző fordulóban térhetett vissza, igaz csak 5 perc erejéig. 

Jay Rodriguez - rajta nem múlik semmi, már 8 gólnál jár a szezonban

A két együttes ebben a szezonban már kétszer találkozott egymással, mindkétszer az Anfielden. Az első alkalom a bajnokságban hozta össze a feleket, akkor 0-0-s döntetlent játszottak, de az 1 pontnak a birminghami alakulat örülhetett jobban. A következő összecsapás az FA kupa nyolcaddöntőjében igazi crazy game-t hozott. Firmino góljával már az 5. percben 1-0 volt az állás, amit Jay Rodriguez 2 perccel később kiegyenlített, újabb 4 perc múlva meg is fordított.  A folytatásban is nagy volt a hajtás, előbb a WBA-nak nem adtak meg egy gólt a videóbíró segítségével, majd Firmino hagyott ki egy 11-est. A félidő hosszabbításában Matip szerzett gólt, de sajnos a saját kapujába ügyeskedte be a labdát, így két gólos előnnyel fordulhatott a vendég gárda. A második félidőben a Pool mindent megtett az egyenlítésért, de újabb gólt ismét a WBA szerzett, igaz tévesen les miatt nem adták meg. A nagy nyomás a 78. percben érett végül góllá, Salah kapott egy labdát és ha már nála volt a kapuba juttatta azt. Az eredmény már nem változott, így a West Brom ment tovább a kupában. 

A WBA kevés sikerélménye közül az egyik, a szerencsésebb csapat ment tovább

A WBA részéről James Morrison és Gareth Barry nem állhat a manager rendelkezésére sérülés miatt. Míg náluk többen szenvednek sérüléssel és az is benne van a pakliban, hogy a Roma elleni BL meccs fontossága miatt több kezdőjátékos is csak a padról fogja végignézni a találkozót. 

A táblázat két ellentétes végében található csapat játszik egymással, aminek következtében ki kell jönnie a két csapat közti különbségnek és egy esetleges gyengébb felállással is be kell húzni ezt a találkozót. A WBA-nak a tisztes helytállás lehet a célja, míg Salah játéka esetén a Rush rekordjának a megdöntése lehet a célja. 

A mérkőzést holnap a Spíler1Tv 13:00-tól stúdiós felvezetéssel adja, a mérkőzés 13:30-kor kezdődik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6013851736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása