<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Chelsea - Liverpool - Battle for the TOP4

2018. május 05. 20:28 - Thommo

A BL döntőbe való bejutás és annak maximális kiélvezésének árnyékában megbújik az a tudat, hogy még 2 forduló van hátra a Premier League idei kiírásából. Ez a 2 forduló dönt arról, hogy mi vagy London olajban úszó része indulhat-e jövőre a BL-ben. A sors bajnoki kiírás úgy hozta, hogy pont a Chelsea lesz a hétvégén az ellenfél, így már vasárnap lezárhatjuk a még nyitott kérdéseket.

Antonio Conte és legénysége szinte egy az egyben azt hozza, mint tavaly mi. Ha magabiztosan nem is, de szállítják a győzelmeket, néha ugyan belefutottak egy két vereségbe, de összességében végig az élmezőn környékén voltak. Majd jött a Február amikor is 1 hónap leforgása alatt lejátszott 5 mérkőzésükből négyet elvesztettek. Ezek közül a Bornemouth és a Watford elleni, ahol két meccsen 7 gólt kaptak 1 ellenében kimondottan kellemetlen volt számukra. Valamint ebben a periódusban pottyantak ki a BL-ből a Barca ellenében. Azóta újra stabilizálták magunkat és ismét elérhető közelségbe került a BL-t érő 4. hely, amihez kellett csapatunk utóbbi időben mutatott szerencsétlenkedése is. 

Antonio Conte vajon már tudja, hogy mit tartogat neki a jövő?

Conte és Abramovich között nem felhőtlen a viszony, többször is kritizálták egymást, valamint az olasz tréner párszor utalt arra is, hogy annyira nem jött be neki a szigetországi kaland és a szerződése lejártával visszatér Olaszországba. Ez a néhány közjáték, valamint a Diego Costa-val való balhéja a csapat moráljára is kihatott. Ennek ellenére a csapat motorja Eden Hazard továbbra is hozza tőle megszokott színvonalat, pedig a szezon egy szakaszában Mormota Morata sérülése miatt középcsatárt kellett játszania, ami nagyon nem feküdt neki. Rajta kívül Courtois és Willian voltak azok akik teljesítményével Conte elégedett lehetett a szezonban.

Hazard, akinek játékára egész évben nem lehetett panasz

A két csapat a Magyar futball napján találkozott egymással az Anfielden. Egy teljesen kiegyenlített meccsen kiegyenlített 1-1-es eredményt értek el. A 65. percben Mo Salah váltotta gólra Ox labdáját, ami a folytatásban nem sikerült megőrizni, mert a lefújás előtt 5 perccel Willian egyenlített. ezzel egy pontot szerezve csapatának. 

David Luiz és Danny Drinkwater sérülés miatt biztosan nem léphet pályára a Chelseaben. Míg a nálunk hiányzó játékosok közül szinte senki nem léphet már ebben a szezonban pályára. Lallananak van esélye egyedül a BL döntőre felépülni, de az egész éves meccshiánya miatt szinte biztos, hogy ő sem fog már idén játszani.

A két csapat mérkőzése sok mindenről dönt, de nem szabad belemenni, hogy kinek hány meccset kell nyerni vagy, hogy elég a döntetlen is, a Tottenham mai vereségével kicsit leegyszerűsödött a helyzet. A sorsunk a saját kezünkben van, a BL miatt most nem kell takarékon égni, szóval meg kell nyerni az utolsó két meccset és akkor nincs miről beszélni. 

A mérkőzést a Spíler1Tv fogja közvetíteni vasárnap 17:30-tól. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7813893800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása