<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Öt érv, ami miatt megverhető a Real Madrid a Bajnokok Ligája döntőjében.

2018. május 23. 01:49 - _Vik_

Sziasztok. Vik vagyok, eddig leginkább a tippjáték kapcsán találkozhattatok a nevemmel, és a negyeddöntő sorsolása előtt is írtam néhány sort, most azonban egy saját cikkel jelentkezek nektek. Vészesen közeledik a BL-döntő napja, a Liverpool ellenfele pedig a címvédő Real Madrid csapata lesz. Ahol bizony az élet nem fenékig tejfel, ha a szezonjukat nézzük, hiszen a bajnoki szezonjuk igencsak nyögvenyelősre sikeredett, a BL-ben pedig rapszodikusan hol kivirágoztak, hol pedig összeestek. Az alábbiakban az 5 általam leginkább neccesnek vélt pontot fogom megnevezni a madridiak gépezetében.

  1. Állandó rendszer hiánya


Elég nagy a valószínűsége, hogy Zidane még nem teljesen biztos benne, hogy milyen alapfelállással futnak ki a madridiak a BL-döntőn. A Realtól idén leginkább a 4-4-2-t vélhettük felfedezni, de ez gyémántban és szélsőkkel is igen gyakori volt. Ráadásul Bale és Benzema szezonvégi megébredése a 4-3-3 és a BBC visszatérésének lehetőségét is a pakliban tartja. Az, hogy az alapvető rendszerben sincs állandóság, visszaüthet a pályán mind védekezésben, mind támadásban. Az első hatosból három ember jelenléte vehető biztosra: Modric, Kroos és Ronaldo. Emellett tényleg nagy talány, hogy a Casemiro, Isco, Lucas, Asensio, Benzema, Bale hatosból melyik hármas kap még lehetőséget az első sípszótól kezdve.

  1. A hátvédek hullámzó formája

Manchesteri pillanatkép azután, hogy Mohamed Salah előtt egy pillanatra terület adódott.

A madridi védelem idén olyan volt, mint a tűvel átszúrt gumióvszer: szemre jónak tűnik, de kipróbálva egyértelműen ereszt. Középen még talán annyira nem vészes a helyzet (bár Ramosban benne van a hiba), inkább a széleken. Marcelo támadásban szinte mindig a maximumot hozza, de védekezésben olyan űrt hagy maga mögött, hogy egyszerűen nem tud visszaérni váratlan helyzetekben. A szezon során szívproblémával is bajlódó Carvajal pedig rendkívül instabil idényt hoz, sok hibával és váratlan rontással.

  1. Középpályás védekezés hiánya


Ha a madridi középpálya birtokolja a labdát, kevés náluk labdabiztosabb passzjátékot lehet látni az elit futball világában. Viszont amint a védekezésre kerül sor, elvész a magabiztosság, és az egy szem Modricon kívül mindenki popcornnal és 3D-s szemüveggel követi az ellenfelek szlalomozásait, háromszögeléseit. Casemiro papíron védekező középpályásnak van csúfolva, de egész egyszerűen ezzel vagy ő nincs tisztában, vagy akkor mégsem az, hiszen sokszor ő helyezkedik a legmagasabban ebből a sorból. Kroos hátránya a sebesség, na meg olykor a túlzott lazaság, amikor kocogva lesi, hogy a horvát kolléga négy tüdővel rohan három emberre elmókolni a játékszert. Ha gyémánt, akkor pedig Isco a legmagasabban helyezkedő játékos, nehezen ér vissza egy-egy kontrával. Ha Zidane a szélek erősítése mellett dönt akkor Lucas és Asensio juthatnak szóhoz (a szezon vége felé egyre gyakrabban szerepeltek nagyobb meccseken), náluk a munkamorállal nincs probléma, de a pálya közepe nincs velük kisegítve, csak a széle.

  1. Ötlettelen támadójáték


A madridi támadójáték abból állt idén, hogy Ronaldo megoldja-e éppen, Benzemának éppen kigyűlt a kuponfüzete és beváltotta egy jó meccsre, és hogy Bale-t nem-e patkolták félre épp az istálló hátsó helyiségében. A Juve elleni második hullámba visszakészítős taktika olyan prímán bevált, hogy ZZ gondolt egyet, és visszatért a céltalan beadásokhoz, ahol az egy szem (jobb esetben két szem támadó) próbált öt védő ellen deréktájban érkező labdákat leginkább fallosz segítségével helyes irányba terelni. A mágikus szögletekből eredő Ramos-fejesek kora szintén lejárt, ahogy en bloc a sorsfordító last minute góloké is. Az átlövésekkel Modric és Kroos nagyon ritkán próbálkoznak, Casemiro és Isco annál inkább, de míg utóbbi ésszel, előbbi erőből próbálkozik.

  1. Dominanciára való törekedés


Zidane szereti csapatánál tudni a labdát, általában igyekszik dominálni a mérkőzéseket, az ellenfél térfelén tartani a labdát. A passzjáték kiemelt elem a franciánál, egyre gyakoribb, hogy hátul szorult helyzetben is rövid passzokkal igyekszik kihozni a labdát a Real. Viszont a kontráknál meg van halva a csapat, az agresszív letámadások során meg bármikor becsúszhat egy végzetes hiba egy túl lassú, vagy túl rövid passzba. És ha van csapat aki jól támad le, és jól kontrázik, az épp a Liverpool. A kopasz mester esélye az lehet, ha megpróbál alárendelt szerepet játszani csapatával, ám a keret mentalitását ismerve ez nem valószínű. Ám lehetséges, hogy a spanyolok épp ezzel a hozzáállással szignózzák a kivégzésükről szóló parancsolatot...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3613991578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása