<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Real Madrid - Liverpool - A dicsőség kapujában

2018. május 25. 14:48 - Thommo

Az idei szezon legutolsó és egyben legfontosabb mérkőzése következik. Nem is olyan messze tőlünk Kijevben a Bajnokok Ligája fináléjában Zidane Real Madridjával néz farkasszemet szeretett csapatunk.

Zinedine Zidane és csapata a tavalyi kiírásban a kupán kívül minden trófeát bezsebelt és ennek az idénynek is abszolút esélyesnek indult. Ennek megfelelően elhódították a Spanyol szuperkupát a Barcával szemben és az Európai Szuperkupát is. A bajnokságban viszont elég sok döntetlent és pár kellemetlen vereséget is összeszedtek, amivel hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem sok esélyük lesz megvédeni a bajnoki címüket. Végül csak a harmadik hely jutott nekik. 

A BL-ben egyből a csoportkörben kezdtek, ami előzetesen az egyik halálcsoportnak nézett ki. A Madrid a Tottenhammel, a Dortmunddal és a az APOELNicosiaval került a H jelű kvartettbe. Szoros meccsen verték a Dortmundot (3-2), majd egy hatost gurítottak a csoport leggyengébb tagjának az APOELnek(0-6), hogy aztán Dele Alli és a Tottenham 3-1-el küldje őket haza. A visszavágón aztán csak 1-1-re futotta a Bernabeuban. A Dortmundot simábban intézték el (1-3) és a ciprusiakat is megkímélték a kiadós veréstől (3-0). A Tottenhamtól elszenvedett idegenbeli vereség azt jelentette, hogy a csak a csoport második helyén mennek tovább a csoportból. A BL téli szünetére annak tudatában mehettek, hogy az egyik végső esélyes a PSG lesz az ellenfelük.

Ahogy a bajnokságban úgy a csoportkörben is döcögött ősszel a szekér

 A kieséses szakaszban aztán kettős győzelemmel léptek túl a PSG-n (3-1; 1-2), a következő körben a Juventust kapták, akiket idegenben simán leléptek 3-0-ra, hogy aztán hazai pályán lejátssza őket a Juve és egészen a 90. percig hosszabbításra állt a találkozó, de egy rossz bírói ítéletnek köszönhetően Ronaldo 11esével a spanyol gárda jutott tovább. Az elődöntőben a Bayern München került a Madrid útjába, ahol totális antifocit bemutatva jutottak be a döntőbe, köszönhetően a német rekordbajnok védelmének már már Benny Hill showt idéző bénázásainak. 

Ulreich és a Bayern védelmének sokat köszönhet a Madrid

A két klub közös múltja nagyon rövid noha meghatározó szerepet játszottak/játszanak az európai klubfutball életében. Legelső találkozásuk rögtön egy akkor még BEK döntő volt a 80/81-es szezonban. A párizsi Parc de Prince-ben lejátszott döntőben Alan Kennedy 82. percben szerzett találatával hódították el 3. alkalommal a nagyfülű serleget. Érdekesség, hogy azt a meccset a magyar Palotai Károly vezette. A következő összecsapásra több, mint 25 évet kellett várni. A 2009 februárjában a nyolcaddöntőben ütköztek meg a felek. Az első meccsen Yossi Benayoun fejesével nagy meglepetésre legyőztük a spanyol óriást. A visszavágó aztán még nagyobb meglepetést és parádét hozott ugyanis 4-0-ra ütöttük ki őket Torres, Gerrard duplájával és Dossena góljaival. Sajnos a sorozat a következő körben véget ért számunkra mert nagy csatában alulmaradtunk a Chelsea-vel szemben. 2014/15-ös szezonban mikor legutoljára szerepeltünk a BL-ben akkor már a csoportban összesorsaltak minket a Madriddal. A megszokott jó eredmények elmaradtak ugyanis csapatunk mindkét alkalommal könnyűnek találtatott az ellenféllel szemben. 

A 81-es diadal az eredménnyel most is kiegyeznénk

A Real Madrid legerősebb csapatát tudja pályára küldeni ellenünk, mivel sem eltiltottjuk sem sérültjük nincs. Míg Klopp kénytelen Gomezt, Ox-t, Can-t és Matipot nélkülözni. Eltiltott játékosunk nekünk sincs, így a legvalószínűbb, hogy a Karius-Robertson VvD Lovren Trent - Milner Henderson Wijnaldum - Mane Firmino Salah 11 fog kezdeni.

Karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy megszerezzük a 6. BL elsőségünket, de ehhez olyan játékot kell produkálnunk, mint a City elleni első mérkőzésen. Sok barátommal, kollégámmal beszélgettem a meccsről és mind azt mondták, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint anno 2005-ben a Milan ellen. Én azt mondom, hogy messze nem indulunk olyan rossz esélyekkel, mint 13 évvel ezelőtt. Nem lenézve a Madridot, de szvsz az akkori Milan sokkal erősebb volt tele világklasszis játékosokkal és szinte nem is volt gyenge pontjuk. A Real gyengeségeiről ugye Vik írt pár poszttal lejjebb (Ha nem olvastad tedd meg, érdekes írás). Ugyanakkor a rutin mindenképpen mellettük szól és a Liverpool csak úgy nyerhet, ha minden játékos 150%-t hoz ki magából, de Kloppot ismerve már az első perctől feltüzelt játékosokat fogunk a pályán látni. 

Szóval a nyári szünet előtt még utoljára szombat este 20:45-től mindenki a tv, a stream a kivetítők vagy bármi más elé és szurkoljuk ki a 6. trófeánkat. C'mon Mighty REDS

A szerkesztőségünk 2 tagja Joci és Peti már a helyszínen tartózkodnak és élőben fogják megnézni mérkőzést. Érdemes lesz figyelni Facebook oldalunkat, mert sok érdekes anyaggal fognak jelentkezni

YNWA

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7713998572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása