<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Szaknak Értése: VB Nyolcaddöntők

2018. július 05. 01:24 - BenErdelyi

Image result for world cup

Ebben a cikkben kifejtem a véleményem a nagypályás futball egyik legnagyobb technikai problémájáról, amiről eddig még senki sem beszélt. Ezen kívül főleg taktikai szempontból fogom elemezni legjobb 16 csatáját, főleg az izgibb meccseket.

Argentína 3-4 Franciaország

A legjobb meccs a nyolcaddöntők közül.

Ezzel együtt a legfurább meccs is.

Argentína:

Nem Caballero

Mercado – Otamendi – Rojo – Tagliafico

Ever Banega – Mascherano – Enzo Perez

Cristian Pavon – Messi – Di Maria

Franciaország:

Lloris

Pavard – Varane – Umtiti – Hernandez

Kante - Pogba – Kante - Matuidi

Mbappe – Griezman

Giroud

Már az elején nem volt rendben valami az argentin csapatban. Ahogy az összes VB meccsükön idén.

Nem igazán hittem az igazi csatár nélküli felállásban.

Jorge. Rakd csak be akár Aguerot, akár Higuaint a csapatba, hátha csinálnak valamit.

Egy hamis kilencessel csak úgy jó felállni, ha a mellette lévő két szélső csatár gyors és/vagy állandóan a védők mögé kerül és emellett jó befejezők is.

Jó példa erre idén a Pool, ahol Bobby Firmino Messihez hasonlóan lép vissza a középpályát és a csatársort linkelve/összekötve, mellette pedig Mané és Salah ad mélységet és területet.

Nameg azt a néhány gólt.

Másik jó példa erre minden idők legjobb csapata, azaz a Guardiola féle Barca 2008 és 2011 között, ahol ugyanúgy Messi játszott hamis kilencest, mellette Henry és Eto’o, később pedig Pedro játszott.

Image result for barcelona 2010 lineup

Ehhez képest az argentinoknál ott volt két természetes szélső Pavon és Di Maria személyében, akik körülbelül háromszor próbáltak a védők mögé kerülni az egész meccs során.

Ennek az lett a vége, hogy Messinek, és az egész argentin csapatnak kevesebb területe volt építkezni, labdát járatni.

Mbappe pedig parádés volt. Vagy, hogy az egyik országos cimborámat idézzem, „Igazságtalanul gyors és ügyes ez a gyerek. Elrontja a meccset.”

Tényleg kicsit olyan volt ez az összecsapás, mint amikor a FIFA-ban két nagyon béna és lassú csapat játszik egymás ellen, de az egyiküknél van egy srác, akinek 99-és a sebessége és meghúzza a szélen.

Na ilyen volt.

Az argentinoknak szurkoltam, de nagyon nagy szerencse kellett volna ahhoz, hogy továbbjussanak.

A végén lehet, hogy tényleg Mascheranonak kellett volna összerakni a csapatot…

Uruguay 2-1 Portugália

Igaza van Gary Neville-nek.

Ha valaki esetleg profi futballista szeretne lenni csatárként, akkor annak mindenképp meg kell néznie, hogyan játszott Cavani és Suarez, a világ válogatottjainak legjobb csatár duója.

Azzal, hogy mindketten a szélső és belső védők között helyezkedtek a pálya két oldalán, Portugáliának folyamatosan egyszerre négy játékos kellett Uruguay két csatárjának a semlegesítésére, hatalmas területek nyíltak meg a pálya középső részén.

Ezt Uruguay pedig kettős emberelőnnyel használta ki, a gyémánt alakzatú középpályájuknak köszönhetően.

Image result for uruguay portugal tactics

Korábban már írtam, hogy nekem ők a titkos favoritjaim a végső győzelemre, ehhez pedig tartom magamat.

Spanyolország 1-1 Oroszország (Oroszok tizikkel)

Jó gyenge meccs volt, amit a végén az orosz rulett döntött el a házigazda javára.

A spanyolok több mint 1000 passzal sem tudtak átjátszani a teljesen kényelmes és nyugodt orosz védelmet, akik boldogan kivédekezték a meccset a tizikben bízva. Be is jött.

Horvátország 1-1 Dánia (Horvátok tizikkel)

Hát Kasper Schmeichel ennél sokkal többet nem tudott volna hozzátenni Dánia továbbjutásához, de ez sem volt elég.

Egy szintén furcsa, alacsony színvonalú, de helyenként drámai mérkőzés volt, ahol még Modric és Rakitic is beleszürkült a játékba.

Liverpool szempontból Lovren ismét biztos pontja volt a kőkemény horvát védelemnek, Dejan hiba nélkül hozta le a meccsen, a végén pedig el is sírta magát. Megint.

A szerény Instagram profiljából kiindulva biztos voltam pedig benne, hogy oda fog állni tizit rúgni a végén (akar ötödikként), de tévedtem.

Dejan: legközelebb sokkal, sokkal szerényebben…

Image result for lovren instagram croatia

Brazília 2-0 Mexikó

Hát igen itt kijött a súlycsoport béli különbség a két válogatott között.

A meccs főleg Neymar szánalmas színészi alakításairól szolt, illetve az ismét klasszisokkal a mezőny fölé emelkedő Coutinhoról. Ha a brazilok ott lesznek az elődöntőben – és főleg, ha a döntőben – nagyon meglepődnék, ha nem ő lenne a VB legjobbjaként megválasztva. #MVP

Esetleg, ha a horvátok nyernek, akkor Modric jöhet még szoba. Egyelőre…

Ezen a meccsen is volt Pool érdekelt Bobby Firmino személyében, aki megint mérföldekkel többet tett 10 perc alatt a brazil sikerhez, mint Gaby Jesus 80 perc alatt. Ő lőtté a brazilok második gólját és szépen tartotta meg többször is kis területeken.

Kíváncsi vagyok, hogy Titének mi kell még ahhoz, hogy az Anfield közönség kedvencet rakja be a kezdőbe…

U.I: Mexikó az elmúlt 8 VB-n 8-szor a legjobb 16 között esett ki. Szerencsétlen Ochoa az elmúlt 3 VB legjobb kapusa volt, de mindig kiesnek a mekák. Ezért szar a csapatsport…

Image result for ochoa

Belgium 3-2 Japán

Amilyen gyenge volt az első félidő, olyan jó volt a második.

Itt a Poolból Mignolet volt érdekelt, de nem játszott.

A Japánokat még soha nem láttam ilyen férfiasan és önbizalommal játszani, de még ez sem volt elég a több PL sztárral és Master diplomával rendelkező Belgium legyőzéséhez.

Lélektani szempontból mindent megváltoztatott Vertonghen röhejes fejesgólja, amit néhány perccel Fellamagic egyenlítése követett.

A végén a belgák egy mintaszerű kontra támadással nyerték a meccset konkrétan az utolsó pillanatban, ami 90%-ban Lukaku világ klasszis csatárjátékának volt köszönhető, annak ellenére, hogy a Manu játékosa nem ért labdába.

Ez az elképesztően fontos gól azonban a modern futball egy komoly technikai problémára világított ra, amin régóta töröm a fejem.

Ha jól emlékszem 5 perc volt a hosszabbítás és 60 másodperccel a vége előtt szöglethez jutott Japán egy parádés Honda szabadrúgás után, akit sokan a japán Özilnek, illetve a rugótechnika miatt az orientális Juninho Pernambucanonak is neveznek.

Na mindegy, szóval 60 másodperc volt hátra, de ezt a Japánok nem tudhattak pontosan, ugyanis semelyik futballstadionban nem jelzik ki, hogy pontosan mennyi idő van hátra.

Általában csak annyit szoktak kiírni a nagykivetítőn, hogy lejárt a rendes játékidő.

Image result for anfield result board

A futsalban, a kosárlabdában, vagy akár a kézilabdában is sokszor fordul elő, hogy a játékosok pont az utolsó pillanatban vállalnak el egy dobást / lövést, hogy ne legyen esély már az ellentámadásra.

Az előbb említett technikai probléma miatt a nagypályás fociban erre azonban nincs alkalom, és ez lett a Japánok veszte, ugyanis Kagawaék szerintem azt hitték, hogy a szöglet lesz a meccs utolsó jelenete.

Ha gól, nyernek; ha nem gól akkor meg jöhet a hosszabbítás.

Ha tudták volna, hogy még van 50-60 másodperc a végéig, szerintem sokkal konzervatívabban mennek föl a szöglethez és akkor jobban le tudják védekezni a belga kontrát.

Ehhez képest Curtois 94:20-nál indította De Bruyne vezetésével a vörös ördögök kontráját, akik 4 a 2-ben támadhattak.

Mr. Fachetti, legyen szíves mostantól rendes órát beállítani minden futballstadionban!

Előre is köszi, B.E.

Svédország 1-0 Svájc

Őszintén szólva nem láttam ezt a meccset, mert a grundon fociztam. Az összefoglalóból kiindulva szerencsére nem maradtam le sok mindenről.

A svédek erőből átgázoltak a svájciakon és ott vannak legjobb 8 között.

Kolumbia 1-1 Anglia (Angolok tizikkel)

Na ott van.

Gyere haza!

Image result for england colombia

Gyenge meccs, sok színészkedés.

Az Toffee TV (Everton szurkolói oldal) frontembere mondta, hogy neki nem volt semmi újdonság nem volt Kolumbia egyenlítőgóljában…

Pickford egy egészen parádés védést mutat be (szerintem eddig a VB védése), viszont ezután néhány másodperccel mégis gólt szerez az ellenfél a csapattársak bénázása miatt.

Ennek ellenére szerintem nagyon nem kell leszidni az angolok védekezését a kolumbiai egyenlítésnél, mert egy nagyon jó beadványra jó ütemben érkezett nekifutásból a VB legveszélyesebben fejelő védője.

Liverpool szempontból Hendo végig robotolta a meccset, körülbelül 18 km futással, ezt egy kis színészkedéssel és reklamálással megfűszerezve.

A végén szerintem viszonylag jól rúgta a tizit, csak túlságosan átlátszó volt, hogy merre akarja helyezni, ezt pedig Ospina is olvasta.

Viszont ezt a dekázást soha senkinek nemszabad bevállalni. Túlságosan laza akart lenni, amiből látszott, hogy mennyire izgul.

Tesó, nembaj ha izgulsz, de ezt legközelebb próbáljuk meg egy kis kongruenciával az előnyünkre fordítani.

Trent sajnos nem játszott, bar a helyen Trippier ismét csapata egyik legjobbja volt. A gólról szerintem nem tehetett.

Nagyon örültem a végén.

#ItsComingHome

Most úgy állunk, hogy az Oroszország, Horvátország, Svédország, Anglia négyesből valaki biztosan döntős lesz.

Erős.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9214093991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása