<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

5 következtetés a pre-seasonból

2018. augusztus 06. 01:01 - BenErdelyi

Azaz kezdő 11, Daniel "világi" Sturridge és miért lesz mindenképp pozitív ez az idény...

Image may contain: 5 people, people smiling, crowd, stadium and outdoor

Egy Liverpool szurkoló tökéletes nyara: Megverjük mindkét mencseszteri riválist (a vörös részleget kivégzéssel), átigazolási rekordot döntünk kapusposzton, a Manu edzője már most panaszkodik, hogy nem elég erős a csapata, 20 éve nem volt ilyen jó esélyünk bajnokságot nyerni, ráadásul a bitcoin is vergődik.

Ez a poszt arról fog szólni, hogy a bajnoki idény kezdete kapujában mire lehet számítani Klopp vörös hadseregétől, egy parádés felkészülési időszak végeztével (majdnem).

-             Először is: mi lesz a kezdő a West Ham elleni augusztus 12-i PL nyitányon?

Szerintem:

Alisson

Clyne – Gomez (Klavan?) – Van Dijk – Robertson

Gini (Fabinho?)

Keita – Milner

Salah – Firmino (Shaqiri?) – Mané

Tehát 3 kérdőjel van eddig a kezdővel kapcsolatban.

Nekem eddig Fabinho játszatása egyértelmű volt, de a Napoli ellen Gini teljesen jól csinálta a CDM szerepkört, ráadásul az is a holland mellett szól, hogy pontosan tudjuk mit fog hozni.

Laza 7/10 kevés hibával és mégkevesebb eladott labdával.

Image may contain: 2 people, people playing sports and outdoor

Töttöttörörörö, Gini Wijnaldum!

Fabinho hosszútávon sokkal jobban passzol Klopp rendszeréhez, de a szezon elején nagyon fontos minél előbb pontokat felrakni a táblára.

Jelenleg szerintem inkább Ginit fogja játszatni Klopp, így Fabinhonak több ideje van akklimatizálódni.

A másik nagy kérdőjel a Gomez és Klavan közti verseny.

Gomeznek jó esélye van hosszútávon Van Dijk belső védő társaként játszania, de kérdés, hogy mar most készen áll-e erre a posztra PL színvonalon…

Klavantol ezzel ellentétben pontosan tudjuk mi várható (egy Gini Wijnaldumhoz hasonló észrevehetetlen 7/10, ritkán megy el rajta a meccs), ezért jelenleg ő a biztosabb opciója Kloppnak.

A rutinos észt focistával csak az a bökkenő, hogy bal lábas, ezért bal belső védőt tud csak játszani, ami viszont Virgil ideális oldala, ezzel pedig a holland a jobb oldalon kezdene.

Ez elsőre nem is tűnik akkora problémának, de ezen a szinten a profi focicsapatok nem szeretnek túl sokat variálni a védők posztjával – minél többször játszol ugyanott, ugyanazokkal a társakkal körülötted, annál jobb.

A Napoli ellen Gomez játszott Virgil mellett, miután Raggi Klavan összeszedett egy kisebb sérülést, ami a gazellatestű angol titán esélyeit gyarapítja.

Image may contain: 3 people, people standing, grass, outdoor and nature

Manéból videójáték bizniszt lehetne csinálni

Most inkább azt mondanám, hogy Gomez kezd, de meglátjuk.

A harmadik kérdőjel pedig az, hogy Firmino készen áll-e a rövid felkészülése dacára egy PL meccsre…

Normális körülmények között a brazil lenne az első név a kezdőben, de miután Shaqiri bombaformában kezdte a vörös karrierjét, Bobby helye a kezdőben már nem is annyira biztos (igazából de, csak ez olyasféle ’rávezetés’ amit az egyik online tanfolyamról lestem).

Shaqiri eddig kettőből kétszer játszott parádésan a posztján, a csapat egyik legfittebb emberének tűnik, és már most jó a kémiája Salahval és Manéval.

Ettől függetlenül szerintem Bobby ígyis-úgyis kezdeni fog, de akár meg az is benne van a pakliban, hogy Shaq esetleg Naby Keita helyén játszik és bekerül a kezdőbe.

Bárhogy is lesz, bivalyerős a csapatunk és már alig várom, hogy 13:30 legyen Vasárnap és kiderüljön a hivatalos oldalon, hogy melyik 11 férfival állunk föl a nyugati sonka ellen.

Image may contain: 3 people, people smiling, people playing sports and outdoor

Azt a vádlit...

-             Számtalan ígéretes fiatal tűnt fel az amerikai túra alatt, de melyikük lesz a következő Trent?

Valószínűleg Curtis Jones, már csak a Scouser származása miatt is. Nagyon jól ment, nagy önbizalommal, és mar a Redmen TV-vel is összespannolt. Rossz nem lehet.

Személyes kedvencem, a walesi Coutinho, azaz Ben Woodburn ugye Sheffieldbe megy megerősödni.

Másfél éve hatalmasat játszott több ligakupa meccsen is, csak aztán ugye ez az egy évig tartó sérülés nem feltétlenül volt jó döntés a részéről.

Ha nem lett volna ez a probléma, szerintem jó eséllyel akár 8-10 PL meccsen is játszhatott volna, 2-3-szor akár kezdőként is.

Említést érdemel még Rafa Camacho és Chirivella, akik ugyancsak jól pörögtek, de meglepődnék, ha ligakupa meccseken kívül kapnának lehetőséget - főleg miután Chirivella már majdnem a Rosenborgba igazolt…

Image may contain: 5 people, people standing and outdoor

Solanke viszont biztos nagyon jó zenét játszik meccsek előtt, vagy többször csinál házibulit a lakásán, mert amikor pályán van, szerintem mindig nagyon béna.

A Napoli ellen 9-szer ért labdába, és hatszor eladta (számoltam), majd kihagyott egy ajtó-ablak ziccert.

Volt az a jó gólja az előző szezon utolsó meccsén 2-0-nál ami lecsúszott, de ezen kívül tényleg nem értem mit lát benne Jürgen…

-             Daniel Sturridge kifejezetten jó formában volt az előszezon során, James Pearce azt mondta vele kapcsolatban olyan, mintha új ember lenne. Amennyiben elkerülik a sérülések, ő lehet a mi titkos fegyverünk idén?

Titkosnak nem nevezném, mert mindenki tudja, hogy milyen elképesztő ügyes.

Image may contain: 2 people, people standing

Egy napokban történő interjúban azt mondta, hogy visszajönni Liverpoolba neki kicsit olyan volt, mint amikor több év után megunod a barátnődet, kidobod, majd két hónap múlva rájössz, hogy annyira mégsem volt rossz a projekt.

Igazából feküdne neki a rendszerünk – ami egyébként pont Bobby Firminóra van kitalálva – amiben a középcsatár gyakran visszalép a támadások építésekor, miközben a két szélső támadó a védelem mögé futva csinál területet.

Sturridge ügyes, okos, és megvan benne ez a bal belsővel Robertsonnak lőtt 30 méteres lapos indítós passz, ami egyből dinamikát ad a támadásoknak.

Firmino cseréjeként mindenképp megfelel, illetve amikor 1-0-ra égünk a 73. percben, akkor nyugodtan be lehet dobni a pályára, hátha csinál valamit.

-             Alisson, Shaqiri, Fabinho, Keita. Ha ehhez a névsorhoz hozzávesszük, a télen érkező Van Dijkot, kijelenthető, hogy a lehető legtökéletesebben igazoltunk eddig 2018-ban?

Tökéletesség nincs, de szerintem 2018 minden idők legjobb átigazolási éve volt a Poolnak, mivel a legfontosabb posztokra hoztunk nagyon magas minőségű focistákat.

Image may contain: 2 people, people eating, people sitting and food

Gondolom a srácok nem tanultak túl sokat az angol gasztronómiáról amikor mezítláb fociztak Sao Paulo gettónegyedében az utcán egy szakadt Hyypia mezben...

Fontos alatt persze azt értem, hogy a csapat melyik részén kellett erősíteni.

2017 nyarán így nézett ki a csapat:

Mignolet

Clyne – Matip – Lovren – Robbo (Moreno)

Hendo

Lallana – Coutinho

Salah – Bobby – Mané

Ekkor azt mondtuk, hogy kell egy kapus, egy világklasszis belső védő, egy vérbeli védekező középpályás, egy technikás box-to-box aki sokat fut (ha esetleg Coutinho offolna minket a Barszáért), meg egy csere Salahnak és Manénak.

-             Több helyen akarva-akaratlanul arról szólnak az előzetes jóslatok, hogy ebben az évben ismét a bajnoki címért küzdhetünk. Elfogult optimizmusról van szó, vagy az „őrült professzor” valóban megalkotta a siker képletét?

A nyári átigazolások után szerintem nyugodtan kijelenthető, hogy mi vagyunk a második legesélyesebb csapat a bajnoki címre.

A City még mindig erősebb és nagyon együtt vannak ők is, viszont a Unitednél óriási a káosz – legalábbis úgy tűnik kívülről.

Az elvarasok szempontjából pedig a fogadóirodákhoz fordulhatunk segítségért.

A bukmékereknél mi vagyunk Anglia második legerősebb csapata, így a bajnokságon kívül akar az FA akár a Ligakupában jó esélyünk van a végén valami serleget felemelni.

Valószínűleg ez az az idény, amikor minden erőnkkel a bajnokságra fókuszálunk.

Mondjuk minden erő alatt a legerősebb kezdőt értem, mert jelenleg azért a második csapat sem tűnik teljesen rossznak…

Karius

Trent – Lovren – Klavan – Moreno

Henderson

Wijnaldum – Lallana

Shaqiri – Sturridge – Origi (Curtis Jones?)

Image may contain: 5 people, people smiling, stadium and outdoor

A BL rendszere konkrétan a mi csapatunkra van kitalálva, szóval ott nagyon nehéz lesz minket kiütni, viszont a PL-ben még soha nem látott kiegyensúlyozottságra van szükségünk, hogy a City közelébe kerüljünk a bajni végére.

Kíváncsi leszek.

Bendegúz voltam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9014162473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása