<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - West Ham United - Első fejezet: Vörösök vs Gumikalapács

2018. augusztus 10. 11:09 - Thommo

Három hónapnyi várakozás után végre eldördül a rajtpisztoly és a Premier League csapatai nekivágnak egy hosszú küzdelmekkel teli versenysorozatnak, hogy megkaparintsák a hőn áhított bajnoki trófeát. Csapatunk első lépésként a londoni "Vasassal" a WHU-val csapnak össze az Anfield Road gyepén. 

A Kalapácsosok új menedzserrel vágnak neki az új idénynek, a chilei Manuel Pellegrini személyében. A 64 éves szakember dolga lesz, hogy az évek óta erősen és jól igazoló gárdából végre kihozza azt a potenciált, ami bennük van. A felkészülési időszakban kimondottan erős csapatok ellen nem játszottak, leginkább Champo beli ellenfelekkel mérették meg magukat, így messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőle, hogy mit is várható tőlük. 

Vajon Pellegrinivel képes lesz a WHU kimozdulni a középmezőnyből?

A West Ham kerete elég egységesnek néz ki a rutinos "öregekkel" valamint a tehetséges fiatalokkal ám mégis a csapat kulcsjátékosa a még mindig csak 26 éves, de már veteránnak mondható Jack Wilshere. Az Arsenaltól szabadon igazolt középpályás a tavalyi évben 40 mérkőzést játszott, ami alatt 2 gólt és 6 gólpasszt szerzett. Ha a sérülések elkerülik akkor a PL egyik legjobb középpályása és Manuel Lanzinivel nagyon jó párost fognak alkotni. A két szélen Yarmolenkoval és a Felipe Anderssonal elég erős támadó egysége lesz a Kalapácsosoknak.

Wilshere megmutathatja, hogy kár volt lemondani róla az Arsenalnak

A két csapat előző szezonbeli találkozói alkalmával mindkétszer 4-1-s Liverpool-i siker született. A 11. fordulóban a London Stadionban Salah duplájával, valamint Matip és Ox 1-1 góljával tudtunk nyerni. Ox azon a meccsen szerezte első liverpooli gólját. Az Anfield-i visszavágón Salah ismét betalált, rajta kívül még Mané, Firmino és Can terhelték meg Adrián kapuját. 

Ox első gólja "vörös" mezben 

Pellegrini mester nem sérülés miatt nem számíthat Lanzini, Reid, Carroll és Hugill játékára, valamint Yarmolenko sem teljesen egészséges, az ő pályára lépése kérdéses. Klopp sincs jobb helyzetben, Matip. Klavan és a teljes szezonra kidőlt Ox biztosan nem játszanak, de Milner és Fabinho játéka is erősen kérdéses. 

A már fentebb említett előző találkozók eredményei biztosan nem ismétlődnek meg. A Kalapácsosok sokat erősödtek, de még nem álltak össze így nem fogják megnehezíteni Firminoék dolgát. Az előszezonban látottak alapján bizakodásra adhat okot, hogy a játékosaink éhesek a sikerre és már az első fordulóktól kezdve elkezdik hármasával gyűjtögetni a pontokat. 

A mérkőzést vasárnap 14:30-tól a Spíler1TV fogja közvetíteni. Jó szurkolást és előre a bajnoki címért... 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7414173123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása