<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Crystal Palace - Liverpool - Mumus vagy nem mumus?

2018. augusztus 18. 15:27 - Thommo

Hétfő este London déli részére a Selhurst Parkba látogatunk, ahol a Crystal Palace látja vendégül csapatunkat. Marci tegnap bemutatta mit érdemes tudni a Sasokról, most lássuk, hogy mire is számíthatunk egyik legkellemetlenebb ellenfelünktől. 

A Roy Hodgson vezette dél-londoni csapat az előző szezonban nagyon sokáig a kiesés elkerülése ellen küzdött, hogy egy huszáros hajrával végül a 11. helyen érjenek célba. Utolsó 6 bajnokijukon nem szenvedtek vereséget, valamint a mostani szezont is egy győzelemmel kezdték, így növelve 7-re a szériájukat. Ezzel a Palace-nak ez a leghosszabb veretlenségi sorozata a PL-ben. Érdekesség, hogy utolsó vereségüket pont ellenünk szenvedték el még Áprilisban, de erről később.

Roy Hodgson - a meg nem értett zseni vagy csak mosómedve?

A Crystal Palace legmeghatározóbb játékosa egyértelműen Wilfred Zaha. A 25 éves elefántcsontparti szélső karriere legjobb évét produkálta az előző kiírásban ahol 9 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. A balhéit maga mögött tudó játékosra az idei szezonban is kulcsszerep várhat és ehhez minőségi játszótársat is kapott. Az idei nyár egyik legmeglepőbb húzása volt, hogy a Sasoknak sikerült leigazolniuk a Schalke középpályását Max Meyert. 

Zaha egy idei jó szerepléssel akár jegyet válthat egy top csapathoz

A két gárda az előző kiírásban csak a bajnokságban találkozott egymással, és mindkét bajnokit a Liverpool nyerte meg. Az első mérkőzést az Anfielden játszottuk és Mané góljával 1-0-ra nyertünk. Érdekesség, hogy az találkozó ugyanúgy a 2. fordulóban volt esedékes. A "visszavágóra" egészen a 32. fordulóig kellett várni, de idegenben is nekünk ment jobban. Ugyan Milivojevic révén vezetést szereztek a hazaiak, de Mané és Salah gondoskodtak három pont sorsáról. A már említett meccs után kezdte meg a Palace a menetelését, amit most mi állíthatunk meg.

Mane és Salah révén oda-vissza vertük a Palace-t, idén sem adhatjuk lejebb

Roy Hodgsonnak vannak sérültjei, de Jason Puncheon-on kívül csak kiegészítő játékosokról van szó. Max Meyer játéka ugyan még kérdéses, de, ha a kezdőben nem is a padon biztosan találkozni fogunk a német spílerrel. A Palace várható kezdője: Hennessey - van Aanholt - Sakho - Tomkins - Wan-Bissaka - Schlupp - Milivojevic - McArthur - Townsend - Zaha - Benteke.

Kloppnak a védelem összeállításával lehetnek gondjai. Sérülés miatt Matip és Lovren is hiányozni fog, Klavan pedig tegnap csatlakozott az olasz Cagliari csapatához. Így valószínűleg ismét Gomez lesz van Dijk párja a védelem tengelyében. A várható kezdő: Alisson - Robertson - van Dijk - Gomez - Alexander-Arnold - Wijnaldum - Milner - Keita - Mane - Firmino - Salah

Sakho és Benteke - két egykori játékosunk biztos tagja a Sasok kezdőjének

A Palaca-szal mindig nehéz meccseket játszunk ezt mutatják az elmúlt évek eredményei, többször is sikerült borsot törniük az orrunk alá. Most sem számíthatunk másra, mint egy kemény összecsapásra. Ugyanakkor könnyebb helyzetben vagyunk, mint eddig, támadó triónk továbbra is ontja magából a gólokat, míg Keita érkezésével a középpályánk szintet lépett. Szóval itt az ideje szembe nézni a mumussal és végleg elkergetni. 

A mérkőzést hétfőn 20:30-as felvezetéssel 21:00-tól a Spíler1Tv közvetíti

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2414188363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása