<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Bajnokok Ligája: Jósol a szerkesztőség, avagy mit hozhat a csoportkör?

2018. szeptember 18. 01:25 - Crouch_15

Image result for champions league salah neymar mbappe

Végre újra elkezdődik a legrangosabb nemzetközi fociverseny, szerkesztőségünk pedig megmondja, mire lehet számítani.

Kezdjük egy könnyed kérdéssel...

Köszi, hogy szavaztál :) 

Itt vannak a jóslatok:

  1. Ha a klubokra nézünk, három, közel azonos szintű csapatot látunk. Szerintetek nekik kell tartaniuk tőlünk, vagy fordítva?

Thommo:

Én úgy gondolom, hogy nem kell senkitől sem tartanunk, az előző kiírásban már megmutattuk, hogy bárki ellen megálljuk a helyünket. Kemény meccsek szó se róla, de mind a Nápoly, mind a PSG ellen igazi 3 esélyes meccseket fogunk játszani, a többi már csak a csapaton múlik.

Illés:

Véleményem szerint nem kell megijedni egyik csapattól sem. Rendesen fel kell készülni és már az elején megmutatni, hogy mi vagyunk az esélyesek. Tartani én személy szerint csak Mbappé sebességétől tartok és a Napoli gyors, kombinatív támadásaitól.

Crouch_15:

Szerintem a csoportkör bármely csapatáról elmondható, hogy szívesebben játszott volna bárkivel, mint velünk. Ami tavaly sötét ló volt, az idénre végső esélyes lett. Nekünk nincs veszíteni valónk, egyszerűen csak menni kell előre, és ugyanazt az örömfutballt elővenni az utóbbi időben látott kemény védekezéssel karöltve. Tartsanak csak ők tőlünk, a világ egyik legjobb csapatával fognak találkozni.

Ben Erdelyi:

Nyugodtan tartsanak csak tőlünk.

Mi a tavalyi év BL döntősei vagyunk, és idén a PL a prioritás.

Nekünk ígyis-úgyis jó, ráadásul az egész csapat játékstílusa a BL-re van kitalálva.

_VIK_:

Egy Liverpoolnak senkitől nem kell tartania, de valószínűleg az ellenfelek is ezzel a felfogással fognak pályára lépni. Egészséges mértékű egóval rendelkeznek ezek a játékosok, nem fognak egymás mezeitől megijedni. Emellett viszont nem is nézik majd le egymást, így hajtós párharcok kerekedhetnek ebből.

  1. Ha Nápolyból és Párizsból is igazolhatnál egy-egy játékost
    jövő nyáron, ki lenne az, és miért?

Image result for rabiot

Thommo:

PSG-ből én Adrian Rabiot, Marco Verratti, Julian Draxler trióból hoznék el valakit. Rabiot-ra a hírek hallatán van is esélyünk, és amúgy is egy ügyes srácnak tartom, vele tovább erősödne az amúgy sem gyenge középpálya.

A Nápolyból pedig egyértelműen Mertens lenne a választottam, a több poszton is bevethető támadó, Sturridge mellett megfelelő kiegészítő lehetne a Mane-Bobby-Salah hármasnak.

Illés:

Párizsból nekem egyértelműen Mbappé az, akit leigazolnék, pusztán azért, mert szerintem a Messi v Ronaldo korszak után egy Mbappé v Asensio korszak fog következni és egy korszakos zseni lesz a srác. Igaz már most sem kispályás.

A Napoli csapatából Dries Mertenst hoznám el, szerintem sokak által alul értékelt játékos és nekem az egyik személyes kedvencem az olasz bajnokságban.

Crouch_15:

Napoliból Koulibalyval erősíteném meg a védelmünket. Tetszik, ahogyan eddig a hátsó alakzatunk muzsikál, (kopp-kopp) de a 27 éves védő évekre meghatározó része lehetne az előttünk álló sikereknek. Párizsban Az én emberem Rabiot.

A fürtös hajú fiatal srácból néhány éven belül posztján az egyik legjobb játékos lesz, a középpálya tanára. Ha egy Keita – Fabinho – Rabiot hármasra gondolok középen, a következő évek meghatározó triója jut eszembe. Amikor pedig Milner 40 évesen visszavonul, még mindig csak 31 lesz, így az utánpótlás is adott. Jürgen, hozd el nekünk Adrient, az se baj, ha jövőre ingyen.

Ben Erdelyi:

Adrien Rabiot mondanám a PSG-ből, két okból.

Egyrészt eszeveszetten jó focista, másrészt meg reális is a biznisz.

A nyáron lejár a szerződése, és Klopp (állítólag) már föl is vette a kapcsolatot édesanyukájával. Gyere csak haver!

A Napoli… lássuk csak – van az a vadállat belső védő (Koulibaly), az ezeréves Hamsik, meg Mertens.

Megvan! Lorenzo Insignet hoznám el, mert elképesztően jó, de valamiért nem hallottam, hogy bárkit is érdekelné. Mané cseréjeként hatalmas lenne.

Image result for insigne

_VIK_:

A kezdőbe nem tudnék mondani Nápolyból senkit, legyen mondjuk Milik, mint cserecsatár, aki talán jobb opciót jelenthetne. A PSG-ből egyértelműen Mbappé, ezt szerintem nem kell magyarázni. Egy zseni.

 

  1. Carlo Ancellotti, Jürgen Klopp, Thomas Tuchel.
    Ha valamelyiküknek feltehetnél egy kérdést, mi lenne az?

Image result for tuchel

Thommo:

Ancelotti-tól én Istanbul-ról kérdezném, hogy hogyan élték meg azt a vereséget.

Tucheltől a Neymar – Cavani konfliktusról, hogy ez mennyire zavaja/zavarhatja a munkáját.

Klopp-tól nem kérdeznék csak szimplán meghívnám egy sörre a többi meg csak jönne. :D :D

Illés:

Éppen Ancelotti könyvét olvasom szóval neki tenném fel az első kérdésemet, ami az lenne, hogy mit csinálna másképpen a Bayern Münchennél eltöltött időszakában, ha visszamehetne az időben?

Jürgen Klopptól a tudatos építkezésről érdeklődnék, ki/kik voltak ennek a csapatnak a megálmodói, voltak-e konkrét tervek vagy mindig a helyzet alakította a játékosok megvásárlását?

Thomas Tuchel esetében Neymarról szólna a kérdésem, hogyan tudja kezelni a személyiségét és mennyire nehéz őt emberileg motiválni?

Image result for ancelotti

Coruch_15:

Ancellotti: A 2005-ös Bajnokok Ligája döntő sokak szerint életed legnagyobb veresége volt edzőként. A következő 10 évben mégis sikerült a világ legnagyobb mesterei közé nőnöd. Mi Carlo Ancellotti titka, amit nem tud más, és aminek köszönhetően arról a padlóról is sikerült felállni?

Klopp: A szezon piszok hosszú, az emberek bajnoki címet, vagy BL győzelmet várnak. Ha csak egyetlen tanácsot adhatnál a szurkolóknak az év hátralevő részére, mi lenne az?

Thomas Tuchel: Mire gondoltál, amikor belőttétek a harmadikat anno az Anfielden?

Ben Erdelyi:

Ancelotti: Mit mondott a szünetben Isztambulban. Ja igen és hogy mizu van a szemöldökével (rejtély).

Tuchel: Taktikáról kérdezném, hogyan akarja játszatni ezt a sztárokkal teletűzdelt PSG-t. Miket mond meccsek előtt, hogyan építsenek támadásokat, stb…

Klopp: A motivációs metódusáról kérdeznem, hogyan tüzeli föl a focistáit ennyire.

_VIK_:

Ancelottitól megkérdezném, hogy hogy a fenébe tudja felrántani úgy a fél szemöldökét, ahogy rajta kívül embertől még nem láttam. Tucheltől azt, hogy milyen érzés lesz egy ilyen kerettel kiesni az EL-be. Jürgentől egyértelműen azt, hogy miért kell Fabinho karrierjét tönkretenni :D

 Related image

  1. Több izgalmas kvartett is összejött. Szerinted melyik csapatok okozzák a legnagyobb meglepetést pozitív-negatív szempontból ősszel?

Thommo:

Pozitív csalódás lenne, ha a united már a csoportkörből sem jutna tovább :P illetve az Ajax és a Roma jó szereplése. Csalódás, ha mi nem mennénk tovább a csoportból, valamint az Inter szereplése, mert hiába régen jártak a BL-ben ez nem lesz elég motiváció és jövőre irány az EL nekik.

Illés:

A Manchester United ilyen játékkal és légkörrel ki fog esni a csoportkörben így ők lesznek a negatív meglepetés illetve én ezt érzem a PSG-nél is, a Napoli így értelemszerűen pozitív csalódás lesz és továbbjuthat a Liverpoollal karöltve.

Crouch_15:

Merész dolog ilyenkor tippeket leadni erre vonatkozólag, de szerintem a csoportkörben túl nagy meglepetések nem lesznek. A Tottenham könnyen megéghet, ha nem figyel oda, ha pedig már nem jut eszembe ésszerűen meglepetés csapat, lövök egy váratlant, és bízok benne, hogy a Hoffenheim Szalai Ádi vezérletével eljut a negyeddöntőig.

Ben Erdelyi:

Negatív szempontból szerintem a Man UTD nagyon le fog égni (legalábbis remélem).

Kicsit objektívebben nézve nekem a Tottenham jutott még eszembe, valami nincs rendben a Spursnél, ráadásul ők is elég nehéz csoportba kerültek.

Pozitív szemszögből a Juventust mondanám, nagyon kíváncsi vagyok, hogy valójában mennyit erősödtek a nyáron. Kisebb csapatok közül szerintem a Schalke fog nagyot menni, nagyrészt azért, mert bármikor velük vagyok a FIFA-ban, nagyon jól megy.

_VIK_:

Negatív: PSG, Tottenham, Benfica, Shakhtar

Pozitív: Lokomotiv, Ajax, Napoli

Related image

  1. Hat pokoli kemény meccs, két klasszis csapat, egy őrült belgrádi táborral kiegészítve. Hogy fog alakulni a csoportunk?

Thommo:

Az első két helyekért nagy csata fog dúlni. Az optimizmusom azt mondatja velem, hogy a körbeverések lesznek, amikből jól fogunk kijönni, így ha szűkösen is, de behúzzuk a csoportot. további sorrend: PSG, Nápoly, crvena Zvezda. Egyébként a szerbek okozhatnak meglepetést és csenhetnek el pontokat a nagyoktól. Reméljük nem tőlünk.

Illés:

Első helyen a Liverpool fog végezni 14 ponttal, 4 győzelem 2 döntetlen.

Második helyen amint az előbb leírtam a Napoli fog továbbjutni 10 ponttal, 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség.

Harmadik helyen a PSG lesz a befutó, szintén 10 ponttal, ugyanolyan mérleggel, csak rosszabb gólkülönbséggel.

Negyedik helyen így a Zvezda pont nélkül ki fog zúgni.

Ha minden igaz elképzelhető ilyen forgatókönyv, bár az is lehet csak nagyon béna vagyok, de a sorrend szerintem ez lesz.

Crouch_15:

Tovább fogunk jutni, de szerintem szoros lesz a csata. Első körben azt mondanám második helyen, de hiába van feltüntetve halálcsoportként, a Napoliban egyszerűen nem látom azt az erőt, ami a továbbjutáshoz lenne szükséges. Sok múlik azon ki botlik a Zvezda ellen idegenben például. Az én sorrendem:

  1. PSG
  2. Liverpool
  3. Napoli
  4. Zvezda

Ben Erdelyi:

Szerintem nagyon szét fog esni a Nápoly, a PSG és mi pedig utcahosszal megyünk a legjobb 16 közé, az első második hely pedig nüanszokon fog múlni. Bízom benne, hogy a javunkra.

_VIK_:

Megnyerjük a csoportot, mögöttünk a Napoli megelőzi a PSG-t, a Zvezda utolsó lesz.


6. Ha választhatnál, hogy teljes ellátás mellett Párizsba, vagy Nápolyba utazol megnézni a mérkőzést, melyiket választanád?

A követőinknek feltett kérdés során arra voltunk kíváncsiak Franciaország, vagy Olaszország lenne-e vonzóbb célpont számukra? A szavazáson mintegy 200-an voksoltak, és végül Párizs nyert 54%-al, míg Nápolyba 46% menne. Te melyiket választanád? 

Köszi :) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4114246297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása