<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Chelsea 1-1 Liverpool: Vélemény + Játékosértékelő (org)

2018. szeptember 30. 02:06 - BenErdelyi

Image result for sturridge

WHAT. A. GOAL. Sturridge egyetlen érintéssel pontot mentett az ismét bivalyerős Chelsea ellen, ahol a labdabirtoklás és kimaradt helyzetek miatt egyszerre érdemeltünk volna vereséget és győzelmet.

Magas minőségű, hajtós, igazi ’top-of-the-table’ párharc volt, a végén igazságos az X.

Nézzük kik teljesítettek jól, rosszul, illetve, hogy lehet egy labda érintéssel, nulla passzal, és nulla párharccal a ’Hunfield Road Man of the Match’ címet elérni egy 10/10-es értékeléssel.

Hazard gólja

Kezdjük a bekapott góllal, hogy a negatívumokon gyorsan átessünk.

Klopp a meccs utáni BT Sport interjúban mondta, hogy egyet hibázott védekezésben a csapat, azt a Chelsea pedig ki is használta. Ez van, ha világ klasszis játékosok és csapatok ellen játszol.

Trent nem tudta eldönteni, hogy Hazard labda nélküli beindulását kövesse, vagy inkább letámadja az üres területbe belépő Kovacicot.

Az utóbbit választotta, a horvát középpályás pedig a Jorginhóval kipasszolt lehelletfinom kényszerítő után tökéletes ütemben ugratta ki a PL legjobb játékosát, aki kicsit eltörte a labdát, de kellemetlen volt és a háló oldalába ment.

Viszont.

Ha szerdai meccsen azt mondtam, hogy Hazard gólja nem kapushiba, de védhető Mignolet részéről, akkor ugyanezt el lehet mondani Alissonnal kapcsolatban.

Pont a keze előtt pattant a labda, de bravúrral akár lábbal, akár kézzel ki lehetett volna védeni.

Mégegyszer mondom, hogy egyik Hazard gól sem kapushiba.

Alissonnak amúgy ezen kívül volt 2-3 parádés védése 1v1-ben Hazard és Willian ellen, ahol gyorsan és élesen jött ki a játékost letámadva és a szöget kiválóan zárva, amit Pepe Reina 2010-es szezonja óta nem sokat láthattunk Pool kapustól.

Image result for alisson

Vitatható

Salah szerintem jól játszott, a támadó trióból ő volt a legveszélyesebb.

Kiváló összhangban vannak Trenttel a jobb szélen, és amikor befelé vitte a labdát többször fantasztikusan egyérintőztek Firminóval.

Az önbizalma még mindig nem az igazi és ez meglátszott a kihagyott helyzeteknél – mindig vagy a rossz opciót választotta, vagy a kivitelezés nem volt jó.

Bátor és határozott döntésnek tartottam amikor Klopp behozta a helyére Shaqirit 66 perc után, ha reggelig megy a meccs Salah valószínűleg még mindig nem talált volna kapuba.

LONDON, ENGLAND - Saturday, September 29, 2018: Liverpool's Mohamed Salah is replaced by substitute Xherdan Shaqiri by manager Jürgen Klopp during the FA Premier League match between Chelsea FC and Liverpool FC at Stamford Bridge. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

Vannak ilyen napok, de semmi probléma mert amíg a jó helyekre fut és helyzetekbe kerül addig semmi probléma – a gólok jönnek majd maguktól (kérdés, mikor…).

Egy perccel a csere után Shaqiri kihagyta a meccs helyzetét, de aki ezek után megkérdőjelezi a svájci csapatban való helyét, az vagy soha nem futballozott, vagy csak egészen egyszerűen csapnivaló a véleménye.

Robertsonnak ez volt az egyetlen esélye a meccsen igazán a védők mögé betenni a labdát – végig nagyon mélyen és szervezetten védekezett a Chelsea – és tökéletesen oda is rajzolta Big Shaq lábára.

Azt meg kell hagyni, hogy ordító nagy ziccer volt és legalább a kaput illett volna eltalálni, de technikailag sokkal nehezebb ezt kivitelezni, mint ahogy azt elsőre gondolnád.

Balról jön a komoly erővel meglőtt beadvány, megcsúszik a nedves füvön, gyengébbik lábra jön ki a lövés, mindezt egy perc után a pályán, úgy, hogy hatalmas a nyomás.

Nagy ziccer volt, de hagyjuk békén Xherdant.

ATYA VILÁG MEKKORA GÓL

Miután Sturridge szerdán egy kísértetiesen hasonló lövéssel találta el a keresztlécet, ma a labda egyenesen a bal felső filóban kötött ki.

A csávó a meccs előtti bemelegítés után több mint másfél órán keresztül nem ért labdához, de hihetetlenül tehetséges, és képes ilyen megmozdulásokkal teljesen felborítani az asztalt…

Klopp 75 perc után küldte el ’melegíteni’, bár saját Anfieldes meccsnézős tapasztalataim alapján ez Sturridge esetében nem igazán nevezhető bemelegítésnek…

Sokkal inkább hívnám „csak elmegyek sétálni, lazulni, meg poénkodni a srácokkal, miközben néha ránézünk egy focimeccsre az oldalvonalról egy £1,000-os széldzsekiben” -nek.

Még mindig úgy érzem, hogy bizonyos helyzetekben (nem a mai meccsre célzok) többet is igyekezhetne, de bármikor a pályán van valahogy mindig helyzetbe kerül (bár a mai gólt nem is volt helyzet).

Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a pályán eltöltött 8 perc alatt 0 passzt, 0 cselt, 0 fejest, 0 1v1-et, 0 szerelést, 1 lövést és 1 gólt jegyzett fel a neve mellé.

Image may contain: 1 person, playing a sport and outdoor

(Kanté életében először késett egy ütemet a blokkolással. Meg is lett büntetve.)

Játékosértékelő

Alisson                              8.5/10

Trent                                 7/10

Gomez                              8/10

Van-Dijk                            8/10

Robertson                          8/10

Gini                                    7/10

Hendo                               6.8/10

Milner                                 7/10

Keita (csere, 78’)               6.5/10

Salah                                 7.5/10

Shaqiri (csere, 66’)            7/10

Firmino                               8/10

Mané                                 7/10

Sturridge (csere, 85’)        10/10

LONDON, ENGLAND - Saturday, September 29, 2018: Liverpool's lm reacts during the FA Premier League match between Chelsea FC and Liverpool FC at Stamford Bridge. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

Konklúzió

Kiváló eredmény.

A védelem a gólt leszámítva jól muzsikált, Gomez és VVD megmutatta, hogy milyen elképesztő gyorsan tudnak futni – például Willian elfutásánál az a szendvics elég férfias volt.

A középpályát nagyreszt a Chelsea dominálta, Gini, Hendo és Milly nagyon elfáradt a labda nyomozásában, ezért sokszor hosszú ívelésekkel operáltunk.

Keita behozatala jót tett a csapatnak mert Gini lassú és tétova labdaérintéséhez képest a Guineai srác az Oxhoz hasonló dinamikus, direkt játékot hozta, bátran próbált cselezni, kényszerítőzni a pálya közepén, hogy valahogy áttörjük a Chelsea falat.

Mané lassan kezdte a meccset, de feljavult a második félidőre, amíg Firmino hatalmas személyiséggel játszotta le a meccset – mindig elérhető volt és labdatartásnál megbízható.

Összességében nagyon örülök az eredménynek, annak dacára, hogy elég helyzetet és félhelyzetet alakítottunk ki akar a győzelemhez is.

Sokkal jobb ez a Chelsea mint gondoltam, szerintem simán vernék a lassú és nagyképű PSG-t.

A 85. percben 0-1-nél azon gondolkodtam, hogy vajon tavaly a City elveszített volna egy ilyen típusú meccset (szerintem nem). Ha ennyire odateszed magad egy meccsen és ennyire dominálsz, akkor nem szabad veszíteni, főleg, ha a bajnoki cím a végső célkitűzés.

Lelkileg szerintem nagyon jót fog tenni a csapatnak, hogy a PSG meccs után ismét a mérkőzés legvégén sikerült kulcsfontosságú gólt szerezni, ez egy bajnokcsapatokra jellemző szokás.

Szerdán Napoli, már alig várom!

Bendegúz voltam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9514268657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása