<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool – Manchester City: Bevezető

2018. október 07. 01:51 - BenErdelyi

"TRÓNFOSZTÁS" (főnév): A törvényes uralkodó vagy uralkodócsalád uralkodási jogától történő megfosztása.

Image result for man city liverpool

A brutális meccsek sorozata a legnagyobb teszttel ér véget.

A PL-t azonos pontszámmal vezetjük Guardiola legénységével karöltve, és kizárólag a tuti kieső Huddersfield és Cardiff elleni alázás miatt vannak előttünk a Cityzenek.

Az elmúlt évek emlékezetes összecsapásai és a pályán kívüli események következtében a Pool-City a modern idők egyik legnagyobb PL csatájává nőtte ki magát, hasonló módon, mint a Pool-Chelsea 2004 és 2008 között, vagy akár a ManU-Arsenal az ezred-forduló környéken.

Related image

Pszichológia:

Anélkül, hogy bármilyen módon támogatnám az ellenfél járművének rongálását és a balhét, az, hogy a City direkt nem tette nyilvánosságra a csapatbusz várható útvonalat, az mindenképp a mi lélektani javunkat szolgálja.

Extra pikantériát ad a meccsnek Pep és Klopp személyes rivalizálása (hatalmas kölcsönös tisztelettel megspékelve), főleg úgy, hogy még mindig Kloppnak van a legjobb mérlege Peppel szemben.

Legalábbis az egyéni meccsek alapján… a trófeák száma az más tészta.

Tegnap néztem egy érdekes szurkolói videót, ahol az egyik kedves szurkolótársunk a fociedzők és a filmrendezők között vont párhuzamot.

Az illető azt ecsetelte, hogy lehet, hogy egy alternatív univerzumban Klopp leginkább ilyen ú.n. ’cult’ filmeket pörgetne, amíg Guardiola a Hollywoodi blockbustereket csinálná.

Kloppot egy kisebb közösség imádja, csinálnak az arcáról tetkókat a mellkasra, Jürgennek keresztelik a kislányukat is és bármit megadnának, hogy ott legyenek a következő premieren.

Image result for klopp

Guardiolának ellenben egy sokkal szélesebb körű rajongói bázisa van (kicsit kevesebb szenvedéllyel).

A lényeg, hogy amíg a végén Pep aratja a babérokat és megdönt minden rekordot, addig Klopp mindig jó sztorikat csinál, nagyon élvezetes meg minden, de sose ér fel a csúcsra.

Nem feltétlenül értek egyet ezzel a nézettel, de érdekesnek találtam magát a felvetést.

Klopp a meccs előtti sajtótájékoztatón is mondta – talán Mourinhonak is odaszúrva – hogy a foci nem élet-halál kérdése, mi nem mentünk életeket meg semmi ilyesmi, az egész sport lényege a szórakoztatás.

„Mert, ha nem szórakoztató a játék, akkor mi az értelme az egésznek?” – mondta Jürgen.

 Forma:

A City kezdi megtalálni a tavalyi formáját, bár hozzánk hasonlóan eddig leginkább ’kierőszakoltak’ voltak a győzelmeik nagy része, mintsem, hogy elsöpörjék az adott ellenfeleket.

A Huddersfieldet és a Cardiffot most ebbe ne számítsuk bele, mert szerintem már most kőbe van vésve a jövő évi Championship nekik. Nagyon gyengék, semmi átütőerő.

Mi speciel lehetnénk jobb formában is, de Klopp elmondása szerint a legjobb módja felkészülni az év meccsére egy vereség, mert az annyira fáj, hogy mindent megteszünk majd ennek a végkimenetelnek elkerülése érdekében.

Tulajdonképpen elég jól álltuk a sarat az előző válogatott szünet óta:

Tottenham – W

PSG – W

Southampton – W

Chelsea – L

Chelsea – D

Napoli – L

Szerintem szeptember elején ezt sokan aláírtuk volna, persze még sok fog múlni a City meccsen.

Image result for liverpool psg firmino

Taktika:

A meccs szokás szerint a középpályán fog eldőlni: ki nyeri a ’second-balls’-t, ki szerez több labdát, ki szerel többet, illetve Milner hányszor gázol át a labdán és az babán egyszerre..

Ha egy focistát kéne kiemelnem az ellenféltől az mindenképp David Silva lenne.

Sterling kiváló formában van, de Robertson nadrágjára már külön zsebet varrt a New Balance, 'Raheem' névvel ellátva. Remélem játszik.

Sané is kezdi összeszedni magát miután mindenki egyszerre közösítette ki a baráti körökből, Aguero pedig a szokásos világklasszis minőséget hozza idén is, csakúgy, mint az elmúlt 7 évben a PL-ben.

Ennek dacára én még mindig Silvától tartok a legjobban, aki rendszeresen úgy kényszerítőzik Sanéval, hogy mindenki tudja, hogy vissza fogja passzolni a focit, de olyan tökéletes sebességgel és pontossággal adja a labdát, hogy lehetetlen levédekezni.

Kíváncsi vagyok, hogy Gini, Hendo és Trent mit fog vele kezdeni.

Image result for man city liverpool

Várható Pool kezdő:

Alisson

TAA – Zsoé Gomez – VVD – András Róbert

Gini – Hendo – Milly

Mo – Bobby – Mané

Várható City kezdő:

Ederson:

Walker – Kompany – Otamendi – Laporte

Fernandinho

Gundogan – David Silva

Sterling – Aguero – Sané

Óriási meccs lesz, gyerünk srácok nyomjuk ezt meg, fussuk ki a belünket, utána meg lehet menni lazulni a válogatottal.

A Bendegúz voltam.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7514286181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása