<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Cardiff City - Osztályharc

2018. október 26. 19:27 - Thommo

Csapatunk újra rálépett a sikerhez vezető útra, amelyről a válogatott szünet előtt letért. Ugyan most a kedvezőbb sorsolásnak köszönhetően kevésbé erős ellenfelekkel fújt össze minket a szél, de ezekre az önbizalomnövelő meccsekre szükség van. Most következő ellenfelünk is ebbe a kategóriába tartozik, szombat délután a Cardiff Cityvel meccselünk az Anfielden felkészülve a jövő heti Arsenal elleni derbyre. 

Ellenfelünk a 2013/14-es kieséssel végződő szezon után rendesen belesüppedt a Champo mocsarába. Sokadik próbálkozásra csak sikerült megugrani a feljutáshoz szükséges lécet. A Pl-ben aztán nem tudtak meglepetést okozni a kétkedőknek, akik szerint a walesi csapat az egyik biztos kieső lesz. Első győzelmüket a szintén a kiesés ellen küzdő - pedig sokak által meglepetéscsapatnak tartott - Fulham ellen szerezték meg. Neil Warnocknak van ideje dolgozni, a Cardiff csapatát két éve irányító szakember remek munkát végez, míg a klub tulajdonosa, Vincent Tan kezdeti ámokfutása után úgy néz ki lehiggadt és nem akarja egyik napról a másikra megváltani a világot.

Neil Warnock felé töretlen a bizalom

A Cardiff csapatának összértéke a PL-ben a legkevesebb - a Pool játékosai közel 10-szer érnek többet - ami önmagában nem jelentene semmi, de az már igen, hogy nincs a csapatnak kimondottan franchise playere, akire lehetne építeni a csapatot. Ugyan tele vannak tapasztalt rutinos PL játékosokkal, de ettől az állománytól nagy dolgokat nem lehet elvárni. Bobby Reid és Josh Murphy két fiatal játékos, akik most érkeztek a klubhoz adhatnak némi pluszt a csapatnak, valamint a Betis-től kölcsönkapott Victor Camasara-ra lesz érdemes odafigyelni. 

Reid(14) és Murphy(11) hozhat lendületet a Cardiffnak

A walesi csapattal viszonylag régen a már említett 2013/14-es kiírásban meccseltünk utoljára. 2013 december közepén a 17. fordulóban hazai pályán Suarez duplájával és Sterling góljával már a félidőben vezettünk hárommal, végül Jordon Mutch szépítésével lett 3-1 a végeredmény. Három hónappal később a 31. fordulóban Walesben játszottunk velük egy angol - magyart. Suarez triplája és Skrtel duplája mellett Sturridge szerzett még gólt. A túloldalon Mutch duplázott és Campbell talált be.

Liverpooli sztár és gólparádé

Neil Warnock több játékosára sem számíthat. Joe Ralls három meccses eltiltását tölti, Nathaniel Mendez-Laing és a Pool akadémiáján nevelkedett Lee Peltier sérülés miatt biztosan nem játszik szombaton. Ward, Paterson, Madine, Murphy kvartett nagy valószínűséggel pályára léphet. A Cardiff várható kezdője: Etheridge - Bennet - Bamba - Morrison - Ecuele-Manga - Gunnarsson - Arter - Murphy - Camasara - Reid - Paterson

A Vörösök jobban állnak a sérülésekkel. Keita, Hendo és Ox sérülésén kívül mindenki hadrafogható, így Kloppnak el kell gondolkoznia, hogy kiknek szavaz bizalmat, több játékosunk is kiválóan teljesített szerdán azok közül, akik kevesebb időt töltöttek eddig a pályán. Klopp várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Lovren - Gomez - Fabinho - Wijnaldum - Milner/Shaqiri - Mane - Firmino - Salah

A remek formába lendülő Salah újabb csapatot avathat fel

A második fogadja a tizenhetediket, így nem is lehet kérdés a meccs kimenetel, de ne felejtsük el, hogy az előző körben pont egy ilyen kiesés ellen menekülő csapat állított minket majdnem megoldhatatlan feladat elé. Hét közben aztán javult a színvonal és megmutatta a társaság, hogy még mindig nincsenek a csúcspont közelében és jaj lesz azoknak, akik akkor jönnek velünk szembe. Mindenesetre ez a fajta építkezés jót tesz a csapatnak. Salah lassan megkezdi a góltermelést, védelmünk már a sokadik kapott gól nélküli találkozót hozza le, és szinte biztos, hogy ez a tendencia sem walesi csapat ellen fog megszakadni. 

A mérkőzést szombaton 16:00-tól  a Spíler1Tv fogja közvetíteni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7314323621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása