<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Burnley - Liverpool - Hétközi kötelező

2018. december 05. 03:26 - Thommo

Alig pihentük ki Origi mennybemenetelét és az Everton legyőzését máris itt az újabb feladat. A 15. fordulóban, ami az idei kiírás első hétközi játéknapja, a közeli Burnley-ba a Turf Moor-ra látogatunk. 

Sean Dyche remek csapatot rakott össze Burnley-ben az elmúlt években, ennek köszönhették a feljutást a PL-be, majd a tavalyi szezonban a csúcsra értek. A gárda stabil védekezésének köszönhetően végig magabiztosan és konzisztensen játszott az előző idényben így megérdemelten végeztek a 7. helyen, ennek pedig az EL selejtező lett a jutalma, Az idei szezonban azonban valami történt, mert pocsék rajtot vettek - és bár az EL-ben csak egy hajszál és az Olympiakos választotta el őket a csoportkörtől - mindössze két győzelemmel és 9 ponttal szerénykednek az utolsó előtti helyen. Ehhez az eredményhez hozzájárul, hogy a védelmük jelentősen gyengült, bár Nick Pope kapus felépülésével ez a helyzet javulhat.

Sean Dyche törheti a fejét

A Burnley csapatát sosem az egyéni teljesítmények vitték előre, hanem a csapat összetartó ereje. Ezt mutatja azt is, hogy nincs igazán kiemelkedő játékosa a Bordóknak. Az előző szezonban az újzélandi Chris Woods volt a legeredményesebb játékos a maga 11 találatával, de idén neki sem megy, eddig mindössze 1 gólt szorgoskodott össze. Télen az Evertontól valamint nyáron a Citytől megszerzett Aaron Lennon és Joe Hart is már rég túl van pályája csúcsán, ettől függetlenül rutinjukkal nagy segítséget jelenthetnek a kiesés elől menekülő kiscsapatnak. 

Sam Vokes 3 találatával a legeredményesebb Burnley játékos

Az előző idényben csak a bajnokságban találkozott a két gárda. Előbb az 5. fordulóban az Anfielden játszottunk velük egy 1-1-es döntetlent. Három perc alatt kialakult a végeredmény. A 27. percben Scott Arfield talált Mignolet hálójába, de a vendégek öröme nem tartott sokáig, mert a 30. percben Salah váltotta gólra Can passzát. Újév napján a 22. fordulóban mi látogattunk a Turf Moor-ra és 2-1-es győzelmet arattunk. Sokáig lassan csordogált a játék, mint ahogy a játékosokban az éjféli pezsgő, de aztán a 61. percben Mané betalált. Innentől felpörögtek az események és a 87. percben Gudmundsson fejesével kiegyenlítettek a házigazdák. Arról hogy nem lett ismét pontosztozkodás az észt óriás Klavan tett a 94. percben, egy szabadrúgást követően fejelt a kapuba ezzel megnyerve  a meccset. 

Klavan meccsnyerője

Dyche nem csak az eredmények miatt nem lehet nyugodt, hanem a játékosai miatt is. Többen küszködnek sérüléssel többek közt az első számú kapus Nick Pope. Rajta kívül Stephen Ward, Steven Defour és Robbie Brady sem léphet pályára. A Burnley várható kezdője: Hart - Taylor - Mee - Long - Lowton - Cork - Westwood - Gudmundssen - Hendrick - Lennon - Wood

Klopp sincs jobb helyzetben mint kollégája. Henderson ugyan visszatérhet az eltiltásból, de az Everton ellen Mane és Robertson is összeszedett egy kisebb sérülést, így az ő pályára lépésükre elég kicsi az esély. A Pool várható kezdője: Alisson - Moreno - VvD - Gomez - TAA - Milner - Henderson - Wijnaldum - Shaqiri - Firmino - Salah

A Burnley ugyan kiesőhelyen tanyázik és a tavalyi masszivitása is megkopott, de ettől függetlenül kicsit sem szabad lebecsülni őket. Ezek azok a meccsek, amiket be kell húzni, tök mindegy, hogy milyen játékkal. A három pont a lényeg és az önbizalom növelés. 

A mérkőzés ma este 20:45-kor kezdődik. Sajnos nem adja semmi a meccsünket, így stream-re fel. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3914433460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása