<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Manchester United - Folytassa José

2018. december 15. 19:39 - Thommo

Általában nyugodt természetű ember vagyok, de holnapi ellenfelünk mindig kihoz a sodromból. Ez pedig azóta hatványozottabban igaz, amióta ez a beképzelt portugál egyén a menedzserük, de erre majd később kitérek. Vasárnap délután a PL 17. játéknapján az Anfielden az örök riválissal mérkőzünk meg. 

A United a tavalyi második helyével nagyon megelégedett és igen lazára vették a figurát ebben a szezonban. Vereség a Brighton és a West Ham ellen, a Tottenham és a City elleni bukta azért manapság nem számít már szenzációnak. A kupából is kiestek a Lampard által irányított Derby Countytól. Legutóbbi 5 meccsükből csak az utolsót nyerték meg, három döntetlen és a már említett City elleni zakó mellett. Így jelenleg 5 meccsnyi távolság van a két csapat között, ami még tovább nőhet és a mancsok jövő évi nemzetközi kupaszereplése is veszélybe kerülhet. 

Lukaku és akárcsak a United fogalmatlan

Arányaiban elég sok gólt szereztek Matáék, de a nagy probléma - leginkább nekik - hogy a védelem igyekszik kompenzálni. Hiába szerzett 13 gólt a Martial Lukaku duó, de rajtuk kívül nincs más aki tudná húzni a szekeret. A belga támadó ráadásul idén még csak a táblázat alján szereplő csapatoknak tudott betalálni, tehát nekünk abszolút nincs félnivalónk tőle. Pogba sem képes a csapatot megfelelően irányítani a pályán, amit az sem egyszerűsít le, hogy az öltözőben sincs meg a megfelelő összhang leginkább játékos és menedzsere között. José és a francia között már olyan szinten nincs meg a kémia, hogy az utolsó meccseken már nem is számolt a világbajnokra a portugál. Kedvenc tölgyfánk pedig ösz/tél lévén hiába hullatta le leveleit, ugyanaz a tölgyfa maradt. 

Új külső, de minden más a régi

És akkor José. A United legnagyobb problémája maga Mourinho. Azt már eddig is megszokhattuk a portugál "mágustól", hogy képes irdatlan nagy marhaságokat belemondani az elé tett mikrofonokba, de amit az idén művel azzal már lassan nem a futballpályák szélén, hanem valamelyik kabaré színpadán kellene fellépnie. Játékosaival nem találja az összhangot. Pogbával már a szezon eleje óta harcol, két forduló után elvette tőle a kapitányi karszalagot vezetői hiányosságaira hivatkozva. Paranoiáját egekig erő magasságokban tolja, máskor pedig mint durcás kisgyerek hisztizik, hogy a klub már rajta spórol a meg nem kapott ásványvize miatt. 

Mi? Hogy én vagyok a hibás? Dehogy az FA, a Liverpool,  Klopp, Guardiola, meg a FIFA tehet mindenről

A két együttes az előző szezonban csak a bajnokságban futott össze egymással. A 8. játéknapon hazai pályán játszottunk velük egy gól nélküli döntetlent. A 30 fordulóban viszont idegenben 2-1-re kaptunk ki tőlük. Trent rossz napjának és Rashford 2 góljának köszönhetően már a 25. percben 2-0 volt az állás, és hiába szedtük össze magunkat már csak egy Bailly öngólra futotta az erőnkből. 

Ez nem Trent napja volt

Mourinho sok szempontból bajban van. Ebből a holnapi nap szempontjából számára a legfontosabb, a sérülések. Lindelöf és Sanchez hosszú távon nem bevethetők, rajtuk kívül nagyon sok játékosnak van kisebb nagyobb problémája, ami kérdésessé teszi számukra a játékot. A ManUtd várható kezdője: de Gea - Young - Bailly - Jones - Valencia - Fellaini - Fred - Mata - Herrera - Pereira - Lukaku

Sajnos csapatépítés szempontjából Klopp sincs sokkal jobb helyzetben. Hétközben a Napoli ellen Trent és Matip is megsérültek, ők idén már nem is léphetnek pályára, akárcsak Gomez. Jó hír viszont, hogy Clyne a napokban elkezdte a teljes értékű edzéseket viszont ez még nem elég arra, hogy játsszon is holnap, így akár az is elképzelhető, hogy Milner ismét jobbhátvédet fog játszani. LFC várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Lovren - Milner? - Wijnaldum - Henderson - Keita - Mané - Firmino - Salah

Annak ellenére, hogy a manchesteriek idény gyengélkednek nem szabad leírni őket, mert ellenük nem nagyon szokott menni. Amióta Klopp irányítja a csapatot azóta hétszer játszottunk ellenük és csak egyszer az EL-ben tudtuk megverni őket, a bajnokságban viszont még nem. De mikor vernénk meg őket, ha nem most. A Napoli meccsen megmutattuk, hogy a lehetetlen nem létezik, játszi könnyedséggel alakítottuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket és Mané csak azért nem verte be őket, mert tartogatta holnapra a gólokat. Salah az utóbbi időben újra formába lendült, és tegnap ismét őt választotték Afrika legjobbjának, ez megint egy plusz lendületet adhat neki és a csapatnak is. Egyszóval nincs az a busz, amit holnap ne tudnának a srácok arrébb gurítani és bevenni. Jaj a mancoknak és Josénak. 

A mérkőzést vasárnap 17:00-tól a Spíler1 közvetíti. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5214486944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása