<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Vendég a háznál: Liverpool - Manchester United

2018. december 16. 13:47 - Crouch_15

Új rovattal jelentkezünk az oldalon, ezúttal másnak adjuk át a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét. Mi lehetne egy ilyen rovat beindítására alkalmasabb pillanat, mint Anglia legnagyobb rangadója? Egy-egy személyt kérdeztünk a mérkőzéssel kapcsolatban, akiket a hazai sportoldalakban jártas személyek is jól ismerhetnek. A hazai oldalról Földi Bence, az Anfield Road blog szerkesztője fogadta el a felkérésünk, míg a vendégek részéről László Ági, a Kislány, Nagy Foci háziasszonya vállalta, hogy megosztja velünk gondolatait. Csapjunk a közepébe, tartsatok velünk!


1. Hogy jellemeznétek a két csapat eddigi szezonját a bajnokságban?

 

Bence:

A Liverpool a tavalyi szezon második felében látottakhoz képest nem játszik olyan szépen és lehengerlően, a presszing sem működik úgy, ahogy Zeljko Buvac idején, de összességében minden eddiginél eredményesebb a Vörösök focija. A küszködős meccseket is képesek megnyerni, az energiájukkal is jobban gazdálkodnak, összességében jó látni, hogy az élről vág neki a csapatom a United elleni meccsnek.

Mourinho Unitedjét igyekszem a lehető legkevesebb ideig nézni. Elismerem Mourinho edzői múltját, de csapatai többségével nem játszik látványos focit, amennyiszer láttam Lukakuékat mostanában, annyiszor volt ez igaz a Vörös Ördögökre is. Sok gólt kapnak, nehezen mennek át védekezésből támadásba, a csapat legjobbjai nem értenek igazán szót a realitással való kapcsolatát egyre inkább elveszítő trénerrel… Szóval vannak gondok, amennyire én látom. Persze én ezt annyira nem bánom ;)

 

 

Ági:

Manchester United: A klub szurkolójaként komoly csalódás az idei szezon. A tabellán elfoglalt 6. hely és a mutatott játék egyaránt. Jóval több volt olyan meccsből, amit szenvedés volt nézni, mint az amelyiket élveztem.

José Mourinho és a játékosai nincsenek egy hullámhosszon. Mourinho folyamatosan beszólogat nekik, magát viszont sosem mulasztja el fényezni.

Nincs kizárva, hogy pezsgőt bontok, ha végre elküldik a csapattól. �

Liverpool: Magáért beszél, hogy már csak a Liverpool veretlen. Az előző szezonhoz képest, mintha egy kicsit pragmatikusabb lenne a játékuk. A legnagyobb javulás a kapus poszton történt. Alisson zseniális, hatalmas nyereség a klub számára. Ha jövőre 28 év után bajnok lesz a Liverpool, akkor Kloppnak nemcsak falfestménye lesz, hanem szobra is. �

 

  1. Jürgen Klopp és José Mourinho két különböző személyiség. Míg az egyiknél sokan úgy gondolják, hogy túl van legszebb évein, a másik épp ezen időszaka előtt állhat. Ha lenne lehetőségetek velük interjút készíteni, mi az, amit biztosan megkérdeznétek tőlük?

 

Bence:

Jürgen Kloppot a Bogdán-afférről kérdezném: a magyar kapus az Anfield Road blognak azt mondta, nem is nagyon beszélt a némettel. Illetve arra is kíváncsi lennék, mennyiben enged a közönség nyomásának egy adott játékos esetében.

Mourinho nehezebb dolog, nála arra lennék igazából kíváncsi, hogy a bicskanyitogató stílusa és a folyton támadó fellépése csak álca-e, így védi-e a játékosait? Vagy teljesen őszintén ilyen gyökér.

 

 

Ági:

Mourinhótól: Meghirdettek a BKV-nál jó néhány autóbusz-vezetői állást, esetleg nem érdekli valamelyik? Komolyra fordítva a szót: nem gondolt arra, hogy egy év szünetet tartson az edzősködésben?

Klopptól: Hogy tudott ennyire pozitív maradni az elveszített döntők után?

 

  1. Melyik a legkedvesebb emléketek a Derbikről, és miért éppen az?

 

Bence:

Két emlékem van: egy, amit láttam én is tévében, egy pedig, amiről olvastam és írtam. Az első a 2008/2009-es szezon tavaszi meccse volt az Old Traffordon. 4–1-re nyert elképesztő játékkal a Liverpool, imádom azt a képsort, ahogy Gerrard kirohan a gólja után a kamerához és megcsókolja azt.

A másik annyira nem is kedves emlék, inkább érdekes: 1915-ben úgy nyert az Old Traffordon 2–0-ra a hazai csapat, hogy a meccset elcsalták. A 103 éve játszott bajnokin elkövetett fogadási csalásért az egyik focistát börtönbe is csukták. Korabeli sajtómegjelenések nyomán rekonstruáltam a blogon az ügyet, amelyben az első világháború is kulcsszerepet játszott.

 

 

Ági:

John O’Shea-nek összejött az, amiről sok United-játékos csak álmodik: 2007. márciusában győztes gólt szerzett az Anfielden a Kop előtt a 90. percben.

Pedig azon a bajnokin nem úgy nézett ki, hogy Alex Ferguson csapata elviszi a három pontot az Anfieldről: a 73. percben Wayne Rooney megsérült (épp helyette érkezett csereként O’Shea), Scholest pedig a 86. percben kiállították.

 

 

És miért éppen ez? Mert nagyon fontos 3 pont volt ez a bajnoki cím szempontjából, amit végül a Chelsea előtt behúzott a Manchester United, és egy olyan ember szerezte, akitől abszolút nem várta senki.

 

  1. Ha egy álomcsapatot kéne összeállítani a két klubban, 21. században megfordult játékosokból, hogy nézne ki a tiétek? Ki lenne a csapatkapitány, és a mester?

 

Bence:

Nagyon nehéz kérdés, igazából a Liverpoolból se menne nehezen egy efféle csapat összeállítása. De teszek egy próbát.

Alisson

TAA – Van Dijk – Ferdinand – Irwin

Beckham – Gerrard – Scholes – Cristiano Ronaldo

Salah – Van Nistelrooy

Cserék: Van der Sar, Finnan, Carragher, Xabi Alonso, Giggs, Suárez, Owen

Edző: Jürgen Klopp

Csk: Steven Gerrard

 




 

Ági:

De Gea; Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Daniel Agger; David Beckham, Paul Scholes, Xabi Alonso, Ryan Giggs; Dimitar Berbatov, Wayne Rooney

Menedzser: Sir Alex Ferguson, Csk: Rio Ferdinand

 

 

  1. Mire számíthatunk a mérkőzésen? Mourinho ismét borsot tőr Jürgen orra alá, vagy ezúttal a német diadalmaskodik?

 

Bence:

Szerintem Klopp nem fog nekiesni a Unitednek, amely pedig szintén négy gólt gurított a legutóbb, így némi önbizalommal mehetnek neki a meccsnek. Mourinho amúgy is sokszor összekapja a keretet a legnagyobb meccsekre, így azzal számolok, hogy kevés gólos iksz lesz ebből. De remélem, Firminóék rám cáfolnak :)

 

 

Ági:

Ha a United nyerne az Anfielden, az olyan váratlan lenne, mint a Juventus elleni idegenbeli siker a BL-ben. Kevés gól lesz meccsen, 1-0 vagy 1-1 a tippem.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2714490254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása