<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

WOL 2-1 LIV: Akkor ez most jó lesz nekünk vagy sem?

2019. január 08. 00:17 - BenErdelyi

Image result for liverpool

Jöhetnek az extra pihenőnapok.

Nézhetetlen meccsen estünk ki már a második hazai kupából az első fordulóban.

A meccsnek Lovren második perces sérülése adta meg az alaphangot, Klopp finoman szólva nem volt túl boldog az eset kapcsán.

Végig látszott a srácokon, hogy nagyon nem működik ez az egész felállás.

A félidő vége előtt Moreno csínybe adott passza után Milner veszített labdát, a meka Raul Jimenez pedig konkrétan begyalogolt a kapu elé és szépen passzolta a hálóba. 1-0 Wolves.

A szünet után nem sokat változott a játék, viszont Divock Origi a meccs egyetlen igazi minőségi megmozdulását hozta nálunk, ballal lőtte ki 16-ról a rövid felsőt. 1-1.

Nem sokáig bírtuk. Ruben Neves cirka 35 méterről vállalta el a bal oldalról, a labda jabulani módjára cikázik a levegőben, Mignolet nem tudja kiszedni. 2-1.

A végére bedobtuk Bobbyt és Mo-t, Ruddy nagyot védett Shaqiri szabadrúgásánál, ráadásul odáig fajult a helyzet hogy az utolsó pillanatokban Albi Moreno fejére próbáltuk ívelni a focit, akit meglepő módon megvert a levegőben a 2 méter magas benga állat védő.

A vége 2-1, hello extra pihenés a BL és PL meccsek előtt.

Image result for liverpool

Játékosértékelő:

Mignolet                                         6/10

Camacho                                         5/10

Lovren                                             1/10

Hoever                                            7/10

Fabinho                                           7/10

Moreno                                           4/10

Shaqiri                                             6/10

Milner                                              6/10

Keita                                                 4/10

Curtis Jones                                    4/10

Sturridge                                         4/10

Origi                                                 5/10

Firmino                                            6/10

Salah                                                6/10

Klopp                                                4/10

Image result for liverpool

Mignolet nem volt vészes, bár még mindig vagyok arról meggyőződve, hogy ez a 35 méteres Ruben Neves gól védhetetlen lenne-e, főleg a rövid sarokba…

Rafa Camacho nekem soha nem volt meggyőző, már az előszezonban sem éreztem azt hogy belőle még lehet igazi focista.

Curtis Jonesban és Hoeverben látok potenciált, bár előbbi elképesztő gyenge volt ma.

Rafa Camacho viszont se nem erős, se nem gyors, se nem különösen technikás. Kizárólag azért lehetett észrevenni a pályán, mert egy korábbi német államfőre emlékeztet a bajsza.

Lovrennel kapcsolatban lehet, hogy nincs igazam, de szerintem vérlázító a mai performansz.

Ha profi focistaként az első 3 percben megsérülsz, arra igazából 3 lehetséges magyarázat lehet.

  1. Nem melegített be rendesen.
  2. Már a meccs előtt is érezte, de nem gondolta, hogy súlyos a helyzet, illetve nagyon akart játszani és inkább nem szólt a mesternek.
  3. Valami csoda folytán a középkezdés utáni ívelésnél meghúzta a combját.

Ha nem a harmadik opció a válasz, akkor teljesen elfogadhatatlan amit a gengszter művelt, mert így most miatta nem tudtuk behozni Manét, aki jó eséllyel okozott volna problémákat a Wolves darabos védőinek.

Helyette viszont jött Hoever és a meccs egyetlen pozitívumát hozta a hihetetlenül érett teljesítményével.

Image result for liverpool

Az új Van Dijk?

Egyszer kétszer nyilván látszott rajta a tapasztalat hiánya, de mindenképp kiváló volt a bemutatkozása 16 évesen.

Moreno úgy volt a legbénább védőnk, hogy ő az egyetlen tagja a mai hátsó négyesnek, aki védőként van regisztrálva a keretben.

Fabinho szerintem a csapat legjobbja volt, annak ellenére, hogy képtelen hang útján kommunikálni utasításokat a társainak.

Milner meglepően gyenge volt, de ma megint új pozícióban próbálta ki a mester. Maradjunk annyiban, hogy jobb védőt sokkal pengésebben tud hozni, mint védekező középpályást.

Talán Naby Keitában csalódtam a legnagyobbat. Ez volt az a meccs, amikor megmutathatta volna mindenkinek, hogy neki igenis helye van a kezdőben. Papíron neki kellett volna a mezőny legjobb játékosának lennie, ehelyett valószínűleg a leggyengébb volt.

Image result for liverpool

Sturridge és Origi minősíthetetlenül szar volt, szerintem egy párharcot sem nyertek, főleg nem az első félidőben. Igazából bármelyikük lejöhetett volna, végül Origi ballábas bombája dönthette el a mércét a belga csatár javára.

Azok a habiszti ugrások mind a kettő részéről, amikor úgy próbáltak kinézni, mintha el akarnák fejelni a labdát, de igazából ennek közelében sem jártak, önmagamra emlékeztettek amikor 2 méteres belső középpályások ellen ívelte fel rám a kapus a labdát.

Salah és Bobby bejött 20 percre (szerintem legalább az egyikük jöhetett volna sokkal korábban is), próbáljkoztak, de nem jött össze az egyenlítés.

Összességében Kloppéknak lehet, hogy jól fog jönni hosszú távon ez a korai kiesés mindkét kupából, főleg a sérült játékosok mennyisége és minősége miatt.

Lehet, hogy mi, szurkolók is úgy fogunk visszanézni a Chelsea és Wolves elleni kiesésekre májusban, hogy jót tett az extra pihenés a játékosoknak, de alapvetően borzasztó csalódott vagyok. Igazából minél több Pool meccs van annál jobb, és most elvettek tőlünk legalább másfél óra futballélményt.

Szerintem eljutottunk odáig, hogy most már muszáj lesz venni egy belső védőt az átigazolási időszakban, akár kölcsönbe is.

Nálam Clyney kölcsönadása hiba, de semmiképp se szeretnék belekötni Jürgen mesterbe, mert alapvetően nagyon jól csinál mindent, szóval bízom benne, hogy tudja mit csinál.

Habár csalódott vagyok, ez az érzés sokkal kevésbé intenzív, mint amit a City ellen tapasztaltam. Az akkor eléggé felidegesített és ez az irományomon is látszott. Akkor úgy éreztem, hogy ott nagyon nem kellett volna kikapni, de azóta rendesen megnyugodtam, és újra úgy érzem, hogy jó helyzetben vagyunk.

A fakupa kiesés szar, de igazából sokat nem oszt nem szoroz. Ez az év nem arról szólt, hogy Mourinho módra próbáljuk megszakítani a trófea nélküli évek sorozatát.

Szombat délután 4-kor Brighton idegenben, addigis nézzük az átigazolási híreket, Kloppban mindig ott van a meglepetés a levegőben.

Csak a Pool.

A Bendegúz voltam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr714546106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása