<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Bayern München - Klopptober Feszt?

2019. február 18. 18:18 - Thommo

Két hónap után az Anfielden is újra felcsendül a BL himnusz. Ellenfelünk a legjobb 16 között, a német rekordbajnok a Bayern München. A párharc első mérkőzését az Anfielden vívjuk meg.

A Niko Kovac által irányított bajorok a megszokott módon kezdték a szezont, de aztán kisebb porszem került a gépezetbe és előbb a Dárdai irányította Hertha-tól (2-0), majd utána a Borussia Mönchengladbach-tól (3-0) kaptak ki simán. 7 forduló elég volt hozzá, hogy megkonduljanak a vészharangok a horvát edző feje felett. A kötelezőket simán hozták, de a Dortmundtól és a Leverkusentől is kikaptak, így tetemes hátrányba kerültek a Salátástál eléréséhez. A dortmundiak a legutóbbi két fordulóban pontokat vesztettek, így újra látótávolságba került a Bayern. 

Niko Kovac - Biztos, hogy ő a jó megoldás?

A Bayern a BL.ben is azt hozta, amit elvártak tőlük. A Benficat (2-0; 5-1) és az AEK Athent (2-0; 2-0) is oda vissza verték, de az Ajax-szal nem bírtak. Hazai pályán csak 1-1-et játszottak a hollandokkal, Amszterdamban egy rendkívül izgalmas és fordulatos meccsen 3-3-as döntetlent értek el. Így is megnyerték a csoportjukat. 

Riberyék nem bírtak az Ajax-szal

A két csapat majdnem 20 éve találkozott utoljára. 2001 augusztusában az Europai Szuperkupában. Akkor 3-2-re győztünk, és elhódítottuk a kupát, ami már az ötödik volt abban az évben. A gólgyártást a friss szerzemény Jon Arne Riise kezdte meg. A norvég Owen lapos beadására érkezett egy védőt megelőzve a 23. percben. A félidő vége előtt Heskey kapott labdát, két védőt hagyott maga mögött, majd Kahn mellett pöccintette a labdát a hálóba. A második félidőben Owennek 13 másodpercébe került Kahn kapujába juttatnia a labdát. A három gólos előny tudtában kicsit kiengedtek Carragherék, aminek meg is lett az eredménye. Előbb Hasan Salihamidzic, majd később Carsten Janker talált Westerveld kapujába, de kiegyenlíteni már nem tudtak a bajaorok. Ezzel a Pool nyerte a kupát.

2001 a mi évünk volt.

Mindkét csapat edzője komoly gondokkal küzd a csapat összeállítása terén. Kovac nem számíthat eltiltás miatt Thomas Müllerre, aki mindkét meccset kihagyja. Sérülés miatt Robben, Ribery, Boateng, Tolisso és Coman sem elérhető. 

Kloppnak pedig a védelem összeállításával akad komolyabb problémája, van Dijk eltiltás miatt, Gomez és Lovren sérülés miatt maradhat ki. Várhatóan ismét Fabinho fog kezdeni Matip mellett. Legfrisenn hírek szerint Firmino nem jelent meg a mai edzésen, mert összeszedett valami vírusos fertőzést. 

Mindkét csapat jó formában várhatja a holnapi találkozót, habár a sérülések és az eltiltások komolyan befolyásolhatják a meccs alakulását. A Pool mellett a hazai pálya előnye szül, ahol már több, mint két éve nem szenvedtünk vereséget. Illetve Klopp a múltban már többször is megtréfálta a Bayernt. A Bayern idegenben gyengébben teljesít, de ez nem jelent semmit. 

A mérkőzést kedden 21:00-tól az M4 fogja közvetíteni. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2314633888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása