<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Watford - Darázsírtás

2019. február 27. 03:07 - Thommo

Ismét hétközi fordulót rendeznek a PL-ben, ma este az Anfielden a Watford ellen mérkőzünk meg. 

Javi Garcia csapata repülőrajtot vett a bajnokságban, első 4 meccsüket megnyerték, hogy aztán a következő 4 találkozóból mindössze csak 1 pontot szerezzenek. Ez a hektikus szereplés továbbra is megmaradt, de az elmúlt hetekben kiegyensúlyozottabbá váltak, ez pedig jelenleg a hetedik pozíció birtoklására elég. Ugyan négy meccsnyi lemaradásban vannak az EL-t érő 5. helytől, és nem is ez a lehet a csapat prioritása, hanem, hogy a táblázat első felében végezzenek, azért így is figyelemreméltó a fejlődés az előző kiíráshoz képest, amikor is 14. helyen értek célba. 

Javi Garcianak döcögősen indult a Watfordnál, mostanra viszont beérett a munkája

Az előző fordulóig a Watfordnak volt a legkevesebb lőtt gólja az első 10 helyezett közül, ezt sikerült kozmetikázniuk a Cardiff ellen, ahol az 5-1-es kivégzés alkalmával Deeney két, Deulofelu pedig három gólt szerzett. Deeney nem élete szezonját futja, de 7 góljával így is vezeti a házi góllövő listát, míg a spanyol szélső a legutóbbi mesterhármasával tart 6 gólnál. Ugyanakkor Jose Holebas és Abdoulaye Doucoure nélkül még ennyi gól sem szerepelne a támadók neve mellett. A két játékos együtt 12 gólpasszt osztott ki testvériesen megosztozva rajta. 

Deeney tavaly a Chelseat, jövőhéten a Cityt viccelhetné meg

A két gárda majd fél szezonnal ezelőtt, a 13. fordulóban mérkőzött meg egymással. Akkor a Vicarage Roadon Salahék 3-0-ra győztek és elhozták mindhárom pontot. Pedig nem adta olcsón magát a hazai alakulat, Alissonnak több védést is be kellett mutatnia, Aztán a Pool fokozatosan ellenfele fölé nőtt, aminek a 63. percben meg is lett az eredménye. Mané a tizenhatoson belüli beadására Salah robbant be és küldte a labdát a kapuba. Az egyiptomi fáraó a második legeredményesebb liverpooli a Watford ellen. Három mérkőzésen 6 gólt szerzett és már nincs messze Ian Rush-tól, akinek 11 meccs kellett 10 gólhoz. A vezető találat után 9 perccel jött a következő, Trent végzett el egy szabadrúgást 20-25 méterről, amit gólra váltott, Foster kapus mozdulni sem tudott. A 82. percben aztán a nem élete meccsét játszó Hendersonnak kellett elhagynia a pályát, de nem csere miatt, hanem Jonathan Moss kiosztott második sárga lapja miatt. Az emberhátrányban játszó Pool még ezután sem állt vissza, sőt a 89. percben le is zárta a találkozót. Wijnaldum indította a saját térfeléről Robertsont, aki elrobogott a bal szélen, középre tett labdája Manét találta üresen, aki a 11-es pontról lőtt, de Foster bravúrral védett, de a kipattanó labdát az akcióval együtt mozgó Firmino fejelte be a kapuba. Bobby ezzel a találattal 5 gólnál jár 7 meccsen a Watford ellen. 

Trent idei első gólja igen szépre sikeredett

Javi Garcia szinte legerősebb csapatát küldheti pályára, egyedül José Holebas hiánya érintheti kellemetlenül. A görög balhátvéden kívül még Kiko Ferminia sem léphet pályára. A Watford várható kezdője: Foster - Masina - Cathcart - Mariappa - Janmaat - Capue - Doucoure - Pereyra - Hughes - Deeney - Deulofelu

Klopp a manu ellen lehozta a Firmino-t aki egy rossz lépést követően a bokáján szenvedett sérülést. Egyenlőre nem tudni, hogy mennyit kell kihagynia, de ma este biztos, hogy nem lép pályára. Az LFC várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Matip - TAA - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Mané - Sturridge/Origi - Salah

Az Old Treffordon mutatott játék az idei szezon egyik legrosszabb produktuma volt, és ahogy Beni is írta az előző posztban mostanában hiányzik a kreativitás, illetve Salahék pontossága. Ennek ellenére, ha bajnokok akarunk lenni, akkor a hátralévő meccseinket be kell húzni, mese nincs. A vasárnapi meccset sürgősen el kell felejteni. Bobby nélkül más felállással, más taktikával kell nekimenni az ellenfélnek, ami akár valami jót is hozhat, hogy aztán vasárnap kellően felpörögjünk a városi derbire. 

A mérkőzést élőben nem láthatjuk a tv-ben, felvételről a DigiSport1 adja 23:10-től.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6914656547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása