<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Fulham 1-2 Liverpool: Így fogjuk megnyerni a PL-t

2019. március 18. 01:33 - BenErdelyi

Elemezve, lebontva, kiszámolva.

fulham_1-3_pool.jpg

A lehető legnehezebben vertük a PL leggyatrább védelmét.

Kizárólag azért érdemeltük meg a mai győzelmet, mert annyira szar és impotens volt a Fulham, hogy a mi - finoman szólva - átlagos teljesítményünk is bőven felülmúlta őket.

Tulajdonképpen egy 40%-os Liverpool verte a Fulhamet.

Nem tudom hány százalékos Fulham volt a mai, mert bármikor nézem őket ugyanilyen bénán és naívan fociznak.

 A lényeg az az, hogy ha ezt a meccset elbuktuk volna, akkor nagyon offos lenne a bajnokság, így viszont kiválóak az esélyeink (alább kifejtem, hogy milrt jobbak mint gondolnád).

Itt a játékosértékelő:

Alisson                              5/10

Trenti                                6/10

Matip                                7/10

Szörnyeteg Lajos             6/10

András Robi                     6/10

Gini                                    7/10

Blind Side                          6/10

Lallana                              7/10

Milner                               8/10

Mohamed                        5/10

Bob                                    8/10

Origi                                   7/10

Mané                                 9/10

Sturridge                          N/A

Related image

Minél többet nézem vissza a bekapott gólt, annál inkább úgy érzem hogy ebben Alisson legalább annyira benne volt mint Van Dijk és Milner.

Igen, Milner szar helyzetbe hozta Van Dijkot de ilyenek előfordulnak néha, itt még VVD-nél volt a labda. Utólag mindenképp a tisztázás lett volna a jó megoldás, bal lábbal a Sir Kenny Dalglish Stand 10. és 15. sora környékére.

Ehelyett VVD hazafejeli, és ez innentől egy ’fifty-fifty’ helyzet: Alisson pánikol és azt hiszi hogy Ryan Babsy páros lábbal csúszik majd a labdáért…

Úgy tűnik Ali nem kapta meg a memo-t, hogy Babel csak az új Drake album megkaparintásáért igyekszik, a focipályán becsúszással pedig a 2009-es Arsenal elleni BL meccs óta nem próbálkozott.

A brazil hálóőr pánikol, a labda elmegy a lábai között, 2 méterről pedig a Fulham támadója sem hibázhatott.

Van Dijkot egy rossz szó nem érheti, a szörnyetegnek ez volt élete első hibája, ráadásul nem is egy olyan szituációban jött a baki, ahol két csapattársa is kisegíthette volna.

Ráadásul a végén behúztuk a meccset, ilyenkor a legjobb hibázni.

A védelem amúgy teljesen rendben volt, Mitrovicnak momentuma nem volt.

A középpályán Gini fáradhatatlanul robotolt, Lallana nagyot dolgozott és kreativitásban is hozzájárult a támadójátékhoz, Blind Side pedig jól tördelte az ellenfél játékát a korai sárga lap ellenére.

Milner behozatala Klopp Liverpooli karrierjének legjobb cseréje volt (bár ezelőtt nem tette túl magasra a lécet).

Lehet, hogy ez volt Milner pályafutásának legfontosabb gólja, borzasztóan örültem, hogy nem Salah állt oda a tizihez - Hamesz szerintem cirka Gerrard színvonalon rúgja mostanában nagy nyomás alatt a büntetőket.

Image result for liverpool

Mohamed nem lőtt gólt az elmúlt 7 meccsen ami meglátszottott a mai játékán – még a szokottnál is önzőbb volt.

Alapvetően nem bánom, ha a legveszélyesebb focistánk (aki tavaly PL gólkirály lett és idén is jó esélye van erre a címre) néhány szituációban vállalja a felelősséget és egyedül akarja befejezni a szituációkat.

Messi is ilyen, Suarez is ilyen volt nálunk, nameg aztán ott van Agüero, Van Nistelroy és Ronaldo.

Mind zseniális gólszerzők, mind nagyon önzőek.

Ennek ellenére igazán visszakapcsolhatna a következő hetekben Mo a szar helyzetekben meghúzott cselek számában, ugyanis Európa egyik legjobb fomábn lévő támadója a csapattársa, akit Sadio Manénak hívnak.

Mané sorozatban másodszor is a meccs embere nálam, és aki eddig nem volt biztos benne, hogy melyik játékos viszi a hátán a csapatot 2019-ben azt azt hiszem a mai meccs után nem kell többet puhítanom.

Így áll jelenleg a tabella:

A hátralévő 7 meccsünk:

  • Tottenham (otthon)
  • Southampton (idegenben)
  • Chelsea (otthon)
  • Cardiff (idegenben)
  • Huddersfield (otthon)
  • Newcastle (idegenben)
  • Wolves (otthon)

Az a vicces, hogy ezek közül a 3 necces meccs az konkrétan a következő 3 összecsapás, szerintem az utolsó 4 nagyon barátságos, kis túlzással be is lehet majd írni előre a 3 pontot az összesnél (főleg Huddersfield idegenben).

Benítezről nem tudom elképzelni, hogy pont ő bassza ketté a bajnoki álmainkat az utolsó előtti fordulóban, ezt a forgatókönyvet egészen egyszerűen nem tudom elképzelni…

Gondolj bele: „Benítez taktikai mestermunkával vette el a bajnoki címet a Liverpooltól”

Soha nem lesz ilyen headline az újságokban.

A Spurs és a Chelsea elleni hazai meccs valószínűleg a legjobbkor jön, mindkét csapat erősen bukdácsol az elmúlt hetekben a bajnokságban.

Én talán a Southampton elleni idegenbeli meccstől tartok eléggé: David Hasselhoff fiai sokat javultak és nehezen verhetők.

Csak egy kis emlékeztető: a Liverpool idén otthon a PL-ben 15 meccsből 13 győzelemmel és 2 döntetlennel áll, a hátralévő 7 meccsből pedig 4 az Anfielden lesz.

Időközben a City is játszik még a Spurs ellen, ráadásul az FA-nak április 24-re sikerült beilleszteni a Manu-City rangadót, ott a tehenészek igazán segíthetnének nekünk, miután teljesen elrontották a gyerekkoromat.

Guardioláéknak ezen kívül is lesz még néhány nagyon trükkös idegenbeli meccse, nehezen tudnám elképzelni, hogy mind a 8 meccsüket hozzák.

Már most is egy 6 meccses győzelmi sorozaton vannak, lassan érik egy pofon.

Viszont, ha ezek a Citizenek tényleg megnyerik mind a nyolc utolsó meccsüket és egy 14 meccsig tartó 100%-os szériával zárják a bajnokságot (ezzel 98 ponton lennének), akkor tényleg nincs miről beszélni mert akkor megérdemlik.

Én viszont tényleg úgy érzem, hogy egy baki még minimum benne van a Cityben, jó esetben kettő.

Ezek alapján arra a következtetésre jutottam, hogy ha a következő 3 meccset megnyerjük, akkor bajnokok vagyunk.

(Ha az azutáni 4 könnyebb összecsapást is behúzzuk.)

 milner_fulham.jpg

 

Amúgy itt csak zárójelben mondo, hogy ha 16 pontot szerzünk a következő 7 meccse, akkor 92 ponttal zárnánk a bajnokságot, ami egyrészt klubrekord, másrészt második helyezett csapat soha nem szerzett 89-nél többet (Man Utd 2012-ben).

Szerintem megnyerjük.

Szevasz,

A Bendegúz voltam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1914698040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása