<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Válogatott szünet: 17 meghívót postáztak Liverpoolba

2019. március 19. 17:38 - _Vik_

Miután a csapat 2-1-es győzelmet ért el a Fulham ellen múlt vasárnap, beköszöntött a kéthetes tavaszi válogatott szünet. Összesen 17 meghívót postáztak Liverpoolba, felnőtt és utánpótlás korosztályokba, s bár sok kulcsjátékosunk nemzeti csapatánál tartózkodik majd, Klopp számára így is népes létszám marad az edzőpályákra. De elsőként tekintsük át, kinek merre lesz kötelessége.

Anglia: Trent Alexander-Arnold és Jordan Henderson

A két angol játékos egyaránt meghívót kapott a 2020-as EB-selejtezőkre készülő keretbe. A Háromoroszlánosok először Csehország ellen lépnek pályára a Wembleyben március 22-én, majd három nap múlva Montenegróval csapnak össze idegenben. Habár Hendersonnak sérülés miatt ki kellett hagynia a Fulham elleni találkozót, csatlakozhat a válogatotthoz. Klopp szerint minden rendben lesz Hendóval, csak két-három nap rehab kell Melwoodban. A mester szerint a kapitány folyamatosan konzultál Southgate-tel, de ha tünetmentesen tud edzeni, akkor nem lesz probléma abból, hogy a kerettel tartson, innentől pedig Gareth döntése, hogy játszatja-e, de pozitív az összkép.

Anglia (U18): Curtis Jones

A fiatal angol középpályásnak Dubaiban lesz jelenése az UAE Sport Chain Cup elnevezésű tornán, Japán ellen mindjárt szerdán (március 20-án), a csehek ellen március 22-én, Mexikó ellen pedig március 24-én szerepelhet.

Hollandia: Virgil van Dijk és Georginio Wijnaldum

A holland duó az angol kollégákhoz hasonlóan az EB-selejtező aktuális párosításaira készülhet. Giniék dolgát megkönnyíti, hogy mindkét találkozójukat otthon játszhatják, igaz, nem ugyanabban a városban. Fehéroroszországot március 21-én, Rotterdamban, míg a németeket március 24-én Amszterdamban látják vendégül.

Hollandia (U17): Ki-Jana Hoever

A sokoldalú ifjú hátvéd hazája U17-es csapatával fog szerepelni Észak-Írország (március 20.), Izrael (március 23.) és Csehország ellen (március 26.).

Horvátország: Dejan Lovren

A védő teljesítményéről magunk is könnyen meggyőződhetünk, legalábbis március 24-én biztosan, hiszen a horvátok ellenfele a magyar válogatott lesz. Előtte három nappal viszont még Azerbajdzsán lesz a megoldandó feladat déli szomszédaink számára.

Skócia: Andy Robertson

A skótok is meccselnek kettőt az EB-kvalifikáció jegyében, március 21-én Kazahsztán, három nappal később San Marino ellen kellene begyűjteniük a három pontot. Bár mindkétszer idegenben kell szerepelniük Robertsonéknak, esélyesként fognak pályára lépni. A balhátvéd egyébként csupán a második találkozón lesz bevethető, a Kazahsztán ellenit egy fogászati beavatkozás miatt ki kell hagynia.

dpzvc5mxuaac9va.jpg

Belgium: Simon Mignolet és Divock Origi

Mindkét belga játékos meghívót kapott a nemzeti csapatba, amelynek rögtön nehéz falat jutott kezdésként az orosz válogatott személyében, március 21-én, hazai pályán. 24-én azért várhatóan könnyebb ellenfél lesz Ciprus, mégha utazni is kell.

Wales: Ben Woodburn

A tizenkilenc éves támadó ott lesz a walesi keretben, és tovább gyarapíthatja válogatottságainak számát először Trinidad és Tobago ellen (március 20.), majd Szlovákia ellen - immár tétmérkőzésen, 24-én.

Szenegál: Sadio Mané

A bombaformában lévő támadó gólokkal segítheti hazáját Madagaszkár ellen az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében (március 22.), levezetésképpen pedig Mali ellen léphet pályára barátságos mérkőzésen (március 25.)

Brazília: Alisson Becker, Fabinho és Roberto Firmino

Brazília küldte a legtöbb postagalambot Liverpoolba, hiszen három behívó is érkezett klubunkhoz innen. A dél-amerikaiak először Panama ellen játszanak Portugáliában egy barátságos meccset (március 23.), majd szintén tét nélkül lépnek pályára a csehek ellen március 26-án.

Portugália (U19): Rafael Camacho

A tizennyolc éves portugál ifjoncra az U19-es EB elitkörében számít hazája Ciprus (március 20.), Törökország (március 23.) és Skócia (március 26.) ellen.

Írország (U21): Caoimhin Kelleher 

Az ír utánpótláscsapat EB-selejtező előtt áll majd Kelleherrel a keretben, az ellenfél Luxemburg U21-es csapata lesz március 24-én.

Mohamed Salah hiánya feltűnhet, de nem kell megijedni, nincs szó sérüléstől, egész egyszerűen pihenőt kapott Javier Aguirrétől, aki főleg fiatalokat fog szerepeltetni az ANK-meccseken. Mindeközben Shaqiri, Keita, Ox és Gomez egyaránt bevethetőek lesznek a válogatott szünet után - nem kérdés, hogy nagy szükség lesz rájuk,

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3814701348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása