<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - FC Porto - Sárkányölők

2019. április 09. 09:12 - Thommo

Elérkeztünk a BL 2018/19-es kiírásának negyeddöntőjéhez, annak is az első mérkőzéséhez, amit ma este az Anfielden fogunk játszani, ellenfelünk pedig a portugál bajnok, az FC Porto.

A Sergio Conceicao által irányított Porto ott folytatta az idei szezont, ahol az előzőt abbahagyta. Augusztus elején megnyerték a Portugál szuperkupát a Desportivo Aves ellen. A bajnokságban jól rajtoltak, de a 3 fordulóban egy kellemetlen vereséget szenvedtek a Vitoria Guimarestól. Sokáig a tabella élén álltak Casillasék, de mivel a Benfica mindkétszer kifogott rajtuk, így rosszabb gólkülönbséggel csak másodikok jelenleg. A Ligakupába (Allianz kupa) aztán végre sikerült legyőzniük a Benficát az elődöntőben, a finálében aztán a másik rivális, a Sporting győzte le a Sárkányokat, 11-esekkel elhódítva a kupát. A Portugál kupában szintén döntőt játszathatnak, ahol revansot vehetnek a Sportingon. 

Conceicao nemcsak játékosként, de menedzserként is sikeres a Portoval

A Porto - akárcsak a többi a portugál klub - úgy tudnak évről évre sikeresek lenni, hogy a csapatépítést szinte minden nyáron újra kell kezdeniük, mert Európa top klubjai szabályosan lerabolják őket. A kiváló utánpótlás rendszernek és a szintén egyedülálló megfigyelő hálózatnak köszönhetően, viszont jobbnál jobb fiatal játékosokat tudnak hozni az eligazoltak helyére, akiket aztán szintén megfelelő profit reményében készítenek fel az európai top bajnokságokba. Persze a portugál bajnokságra sem lehet azt mondani, hogy nem lenne elit, hiszen vannak olyan játékosok, akik nem ugródeszkának használják és több évre is itt maradnak. Ilyen például a Porto motorja, a mexikói Hector Herrera, aki már a 6. szezonját kezdte meg, sőt mi több már ő viseli a csapatkapitányi karszalagot is - nem mellesleg nyáron lejár a szerződése, és én már évek óta elnézném vörös mezbe. Vagy a Brahimi Abubacar páros, akik öt éve szállítják a fontos gólokat a Portonak, ebben a szezonban is 12 gólnál tartanak összességében, de a kameruni támadónak 6 bajnoki után befejeződött a szezonja egy súlyos sérülés miatt. Rajtuk kívül pedig Tiquinho Soares az, akire még érdemes odafigyelni, a fiatal brazil támadó 12 góljával vezeti a házi góllövő listát. 

Hector Herrera az állandóság Portoban

A Porto a BL-ben nem került túlságosan erős csoportba, a "D" jelű kvertattban a Schalke, a Galatasaray és a Locomotiv Moszkva társaságában kellett kivívnia a továbbjutást. Az első meccsen még 1-1-es döntetlent játszottak Németországban, de onnantól kezdve a többi meccsükön már nem hibáztak, és 16 ponttal valamint 15-6-os gólaránnyal megnyerték a csoportjukat. A nyolcaddöntőben a Roma gárdája várt rájuk, az első meccsen idegenben 2-1-re kikaptak az olaszoktól, de a visszavágón hazai pályán 2-1-el végeztek rendes játékidőben, de a hosszabbítás utolsó perceiben Alex Telles 11-ese a továbbjutást eredményezte. 

Alex Telles és a portoi öröm

Nem kell messze kutatnunk az emlékeink között, hiszen a tavalyi BL menetelésünk alkalmával már utunkat állta a Porto csapata, igaz akkor egy körrel hamarabb találkoztunk velük. A portugáliai kirándulás nagyszerűen sikerült, hiszen Mané mesterhármasával, valamint Salah és Roberto Firmino góljaival 5-0-ra mostuk fel velük a padlót. A visszavágó ezek után már formalitás volt, ahol Klopp egy felforgatott csapattal állt ki, aminek egy gólnélküli döntetlen lett a vége. 

Firmino nem csak a fociban, de a capoeira-ban is otthon van

Mindkét csapatban vannak eltiltottak és sérültek egyaránt, akiket talán a Portónak lesz nehezebb pótolni. Conceicao Tellesre és a már szintén említett Abubacarra sérülés miatt, míg Pepére és Herrera eltiltás miatt nem számíthat. Náluk a sérülésből lábadozók mellett Robertson nem léphet pályára, aki a Bayern ellen összeszedett sárgája miatt az első találkozón játszhat, helyét nagy valószínűséggel Milner fogja átvenni. 

LFC: Alisson - Milner - VvD - Matip - TAA - Wijnaldum - Henderson - Fabinho - Mané - Salah - Firmino

Porto: Casillas - Manafá - Militao - Leite - Corona - Pereira - N'Diaye - Brahimi - Otavio - Soares - Manega

Hiába mondják, hogy ez a párharc a legegyértelműbb, de a Porto nem véletlenül jutott el idáig. Igaz a tavalyi meccsből lehet építkezni és egy hasonló eredmény is születhet, de Klopp megkeverheti a kártyákat a vasárnapi Chelsea elleni rangadó miatt. Salahnak a lehető legjobbkor jött a gól, így lekerült róla egy kisebb teher, akárcsak Naby Keitanak, akinek a vártnál nehezebben ment a beilleszkedés. 

A mérkőzést ma este 20:15-ös felvezetéssel, de 21:00-s kezdéssel a Spíler2 adja

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr514749937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása