<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool 2-0 Chelsea: Hány éves a kapitány?

2019. április 15. 03:28 - BenErdelyi

hendo.jpg

Miután egy teljesen demotiváló City meccs lefújásakor már azt hittem, hogy itt mindennek vége, hogy ezeket nem lehet legyűrni, a liverpooli brigád ismét életre keltette bennem a hitet.

Nem először.

Jól mutatja, hogy mennyire bedaráltuk az amúgy jelenleg negyedik Chelsea-t, hogy az utolsó 20 percben már alig várta az ellenfél a hármas sípszót, Sarrin pedig az a percenkénti cigiszűrő se segített.

Itt a játékosértékelő:

Medve                                             8/10

Trenti                                               9/10

Matip                                               10/10

Van Dijk                                           10/10

Robbo                                              9/10

Hendo                                             10/10

Blind Side                                        9/10

Naby Keita                                      9/10

Salah                                                9/10

Bobby                                              9/10

Sadio Mané                                    10/10

Alisson Medvének volt egy kiváló védése (megint) Hazard közeli lövésénél, ezen kívül pedig a szokásos 3-4 érthetetlenül megkísérelt keresztlabda amik túlnyomó többségben a közönség soraiba pattantak.

Amúgy én nem összességében bánom, hogy a kapusunk tényleg ennyire nem akarja csak úgy előrerúgni a labdát min a többiek, bár ez nem jelenti azt hogy nem ordibálok miatta az adott meccsek közben felnőttesen.

Trenti újabb világklasszist tett zsebre Leroy Sané, Franck Ribery és C. Roni után Eden Hazard és a nem (mindig) világklasszis Willian személyében.

Image result for liverpool

Phil Coutinho remélem figyelsz!

Matip az elmúlt hetekben Németország és Kamerun legjobb belső védője lett, nem értem Jogi Löw miért nem próbálja elcsábítani Süle helyére.

Image result for liverpool

Virgil Van Szörnyeteg szerintem a héten behúzza a PL Év Focistája díjat – mehet rá Tippmixen a kocsi, a ház, az asszony, minden.

Andy Robbo kicsit elrontotta ma a Callum Hudson-Odoi brandet, szegény srácnak momentuma nem volt, ellenben Robbo balbekkből irányította a történéseket az első félidőben.

Blind Side első megmozdulása egy úgy nevezett „Lecsökkentő” (ezt Martin Keown csak a „Reducer” becenévvel illet) belépővel ami után Eden végig úgy mozgott mintha mezítláb lépkedne Lego mini figurákon.

A két oldalán Hendo a meccs embere, Naby Keita pedig ismét bíztatóan focizott, rengeteg labdaszerzéssel.

Hendoval kapcsolatban annyit, hogy ugye most sokan azt mondják, megtáltosodott.

Én ezzel nem értek egyet.

Eddig is nagyon hasonló színvonalon játszott, csak azt a Twitter még nem vette észre, nameg ezelőtt védekező középpályást játszott (6-ost), most pedig inkább box-to-box szerepkörben parádézik (8-as).

Salah találata szerintem az év második legjobb gólja Andros Thousand Man City elleni kapáslövése után, el se hiszem mennyire jól eltalálta.

Image result for liverpool

Bobby kiválóan szervezte hamis 9-esként a játékot, Sadio Mané pedig továbbra is a világklasszisként alázta az adott ellenfél jobb védőjét, ezúttal az elképesztően antipatikus Cesar Azpilicueta önbizalmát rombolta darabokra a szenegáli gazella.

EXTRA: Michael Caley Twitter oldalán ezt az xG mutatót találtam, ami a helyzetek minőségét mutatja – jól látható a két viszonylag komoly Hazard helyzet a kéket oldalán, illetve az a kígyótérről eleresztett Salah rettenet.

Konklúzió, PL bajnoki versenyfutás:

Ha rendszeresen olvasod a blogot, jól tudod, hogy a Fulham elleni 2-1-es győzelem után (nagyon megosztóan) azt írtam, hogy ha megverjük a Spurst, a So’tont és a Chelseat, akkor bajnokok leszünk.

Na.

Hát itt vagyunk, én pedig ezt a jóslatot még mindig tartom

Viszont.

A másik (zárójeles) része az volt ennek a jóslatnak, hogy „akkor, ha az utolsó 4 meccset is behúzzuk”.

Szóval igazából ez nem egy teljesen irreális, elfogult, bicskanyitogató prediction.

Ennek ellenére még mindig úgy nézki, ugyanott vagyunk mint a Fulham ellen: 2 pontos előny az egy meccsel kevesebbet játszó City előtt.

Én úgy gondoltam a hétvége előtt, hogy a City a Palace, a Spursy, a ManU és a Burnley elleni 4 meccsből az egyiket el fogja bukni (legalább).

Eddig nekik a négyből egy megvan, csak ugye majd most jön a két ízletesebb találkozó, főleg egy BL negyeddöntővel megfűszerezve a hét közben.

A City jelenleg egy 9 meccses 100%-os szériában van a Premier League-ben, ha 14 meccses győzelmi sorozattal zárják a bajnokságot, akkor egyrészt összeszarom magam, másrészt pedig én leszek az első aki megtapsolja ezt a teljesítményt, ilyen konkurenciával ugyanis nem lehet versenyezni.

Ha a City megnyeri az utolsó 14 meccsét a bajnokságban és első helyre érkezik akkor azt nem a Liverpool rontotta el (’bottle it’ az angolul kitűnő kollégáknak), hanem a kékek.

Itt arról van szó, hogy jelenleg a világ 2 legjobb csapata egy ligában játszik, úgy mint 6-7 éve a Barca-Real szituáció, ahol a Real 98 ponttal (vagy mi a vér) lett második a tabellán.

Szerintem megnyerjük.

Köszi, a Bendegúz voltam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7814764466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása