<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Cardiff - Liverpool - Fészekrombolók

2019. április 20. 09:36 - Thommo

Már csak 4 mérkőzés maradt az idei Premier League kiírásból, amelyből az elsőt, a kiesés ellen menekülő Cardiff City otthonában játsszuk holnap délután.

Neil Warnock újonc csapatának az egész idény arról szólt, hogy elkerüljék a kiesést, ami nem igazán fog összejönni nekik. Az év nagy részét a vonal alatt vagy annak környékén töltötték, legjobb helyezésük, a 16.. fordulóban volt, a borzalmas szezonkezdetet produkáló Soton legyőzése után a 14. pozíciót foglalhatták el, egészen a következő mérkőzésig.  Legutóbb a 17. Brightont győzték le, így 2 pontra vannak a biztonságot jelentő 17. pozíciótól. 

Warnock vajon mit lát? PL vagy Champo?

A Cardiff fő problémája, hogy nincs aki a csapatban gólt lőne, a PL-ben az egyik legkevesebb gólt ők szerezték, számszerint 30-at, náluk csak a már biztos kieső Huddersfield talált be kevesebbszer az ellenfelek hálójába (19). Csapatuk legeredményesebb játékosa a Betistől kölcsönbe lévő középpályás, Victor Camarasa a maga 5 találatával. Emellett a védelmük sem áll stabil lábakon,.63 kapott góljukkal a 3. legtöbb gólt kapták idén. Ezzel a teljesítménnyel pedig szinte biztos, hogy a Champoban folytatják a következő szezonban. 


A Cardiff egyetlen dicsérhető játékosa Victor Camarasa

A Cardiff október végén, a 10. fordulóban került velünk szembe, akkor a walesiek látogatásának nem lett jó vége, 4-1-es vereséggel mehettek haza. Firminoék rögtön nekiestek a Cardiffnak, aminek a 10. percben meg is lett az eredménye. Trent adott be egy labdát, ami a védőkről pont Mané elé pattant, a szenegáli pedig fordulásból rögtön tüzelt is, de a labda ismét a védők lábaiban akadt el. A labda Bobbyhoz került, akinek a lövésébe szintén beleért egy láb, így került a berobbanó Salah elé, aki már nem hibázott és a rövid felsőbe tüzelt. Ez volt Salah 35. Anfield.-i meccsén a 33 gólja. Az első félidőben más esemény nem történt, de az igazi tűzijáték még csak ez után következett. A 66. percben Mané gyűjtött be egy össze vissza pattogó labdát, tolt egyet rajta és a kapuba bombázta. A 77. percben aztán némiképp a semmiből szépített a Cardiff. Hoilett rázta le magáról Morenot, majd laposan középre adott, amire a védők közül kilépő Callum Paterson spiccel beleért, így Alisson tehetetlen volt. Paterson gólja egy február óta tartó sorozatot szakított meg, 918 percig nem kapott gólt a Pool az Anfielden. Ezt a mieink igencsak zokon vették és hét perccel később Shaqiri révén újabb góllal terhelték meg Etheridge kapuját. Salah passzolt középre az érkező Shaqirinek, aki megcsinált egy cselt és bal alsó sarokba gurította a zsugát. A kegyelemdöfést Mané adta meg három perccel később. Fabinho szerzett labdát, amit Salahoz passzolt, az egyiptomi pedig remek ütemben ugratta ki a Manét, akinek már csak a kifutó Etheridge fölött kellett átpöckölni. 

Mané, Shaqiri, Salah - Négy gól egy képen

Neil Warnock nehéz helyzetben van, több alapemberét kénytelen nélkülözni. Matthew Connolly, Sol Bamba, Callum Paterson biztosan nem lép pályára. Harry Arter és Aron Gunnarson játéka pedig erősen kérdéses. Cardiff: Etheridge - Bennett - Ecuele-Manga - Morrison - Peltier - Bacuna - Ralls - Hoilet - Camarasa - Mendez-Laing - Niasse

Jürgen Kloppnak kollégájánál sokkal jobb dolga van. Minden felnőtt játékos egészséges és bevethető, így a bőség zavarával küzdhet a német. LFC: Alisson - Robertson - VvD - Matip - TAA - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Mané - Firmino - Salah

A hétközi BL továbbjutás fényében Klopp több helyen is változtathat a Cardiff ellen, akik viszont a kiesés elől menekülnek,így biztos, hogy kellőképpen megfogják nehezíteni a dolgunkat. Ugyanakkor a Cardiff a sok hiányzójának nem a legerősebb összeállításában léphet pályára, ami az ő dolgukat is elég nehézzé teheti. Összességében kötelező a 3 pont begyűjtése, hogy továbbra is nyomás alá helyezhessük a Cityt, akikre most két kőkemény találkozó vár, a BL-ből őket kiejtő Tottenham és a városi rivális United képében. 

A mérkőzést vasárnap délután 16:15-ös kezdéssel a Spíler1 fogja közvetíteni.  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2614776440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása