<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Wolverhampton Wanderers - Kell még egy kis csoda

2019. május 12. 08:50 - Thommo

Az utolsó 90 perc elé nézünk a 2018/19-es PL szezon kiírásában. Bajnoki álmaink még mindig élnek, de egyre halványulnak, ugyanakkor pont a Liverpool az a csapat, aki nem csak belekapaszkodik abba az 1-2% esélybe, hanem erőt kovácsolva belőle és az utolsó utáni pillanatig küzdve a maga javára fordítja a hátrányt. Ezt pedig az év meccsén, kedden már megmutatta. Hogy ne legyen egyszerű a mai napunk sem, erről a sorsolás is gondoskodott, a kiváló újoncszezont futó, és a TOP6 csapatoknak elég sok fejfájást okozó, Wolverhampton látogat az Anfieldre. 

Nuno Espirito Santo mikor 2017 nyarán átvette a Farkasok irányítását Paul Lamberttől, akkor a Wolves a Champo középmezőnyében, a 15. helyen zárta a 2016/17-es kiírást. A portugál mester új filozófiát hozott magával, és persze  a tulajdonosok mélyebb pénztárcája már a Championship megnyerését és PL tagságot eredményezett. Az idei szezonnak is hasonló felfogással vágtak neki, fontmilliókat költve erősítették meg a keret, ennek ellenére a szakemberek többsége is a tisztes helytállást és a kiesés elkerülését vizionálta velük kapcsolatban. Ennek ellenére rácáfoltak mindenkire és egy erős konzisztens játékot mutatva 9 pont hátránnyal lemaradva a TOP6-tól  a 7. helyen állnak, és a mai meccs kimenetelétől függetlenül ott is végeznek. A TOP6-os csapatok közül mindegyiket sikerült meglepni - minket csak a kupában tudtak legyőzni - és sok pontot pontokat tudtak rabolni. 

Espirito Santo joggal lehet büszke csapata teljesítményére

A Farkasok a mindig eggyel több gólt lőjünk, mint kapjunk elvet követik, és elég sikeresen is teszik mindezt. Tizenhat győzelmükből 9-szer nyertek csak egy góllal, valamint ugyancsak 9 alkalommal maradt érintetlen Rui Patrició kapuja. A góllövésben sem jeleskednek, a táblázat első 10 csapata közül messze ők szerezték a legkevesebb gólt (47), ugyanakkor a védelmük jobban zár, de a 44 kapott góljuk még így is sok. A csapat játékára a két kulcsjátékos Raúl Jiménez és Diogo Jota van nagy hatással. A mexikói csatár a Benficatól érkezett kölcsönbe, de a Farkasok éltek opciós jogukkal és 35 millió fonttért végleg megvásárolták. Erre minden okuk meg is volt, hiszen Jiménez 13 találattal vezeti a házi góllövő listát, 8 gólpasszával pedig a veterán Joao Moutinhoval osztozik az első helyen. A csatár remek játékából a portugál balszélső Jota profitálja a legtöbbet, aki 9 góllal járult hozzá csapata sikeréhez. 

Jota és Jiménez(9) ketten együtt 22 gólt lőttek 

A két gárda már kétszer találkozott ebben a szezonban. Az FA kupában a Farkasok nyertek, de azon a meccsen Klopp egy erősen felforgatott csapattal állt ki. A bajnokságban azonban Salahék diadalmaskodtak. A szakadó esőben lejátszott meccset a Farkasok kezdték jobban, de Traore és Saiss lövésénél is a helyén volt Alisson. A 18. percben aztán majdhogynem az első helyzetből vezetést szereztünk. Fabinho kényszerítőzött Manéval a jobb oldalon, majd a brazil középre tett labdájára Salah érkezett. 1-0. A második félidő egy Lallana helyzettel kezdődött, de a védők hatástalanítani tudták a próbálkozást. A 68. percben szögletet végezhettünk el, amit a védők ki tudtak rúgni, de nem került messzire a labda. Salah ívelte be a labdát és az elől maradó van Dijk két védő szorításában gyötörte a kapuba a labdát. 2-0. A második gólt követően még Salah és Gini szerezhetett volna újabb találatot, de Salah lövését Patricio hárította, Wijnaldum pedig a kapu mellé gurított. Ezzel igen értékes 3 pontot szereztünk. 

van Dijk első gólját szerezte a szezonban, és ő lett a meccs embere is

A mai meccs előtt Espirito Santonak kellemes gondjai lehetnek, hiszen minden játékosa egészséges, és a legerősebb csapatát tudja a pályára küldeni. Wolves: Patricio - Boly - Bennett - Coady - Vinagre - Neves - Moutinho - Dendoncker - Doherty - Jota - Jiménez

Klopp már nem ennyire szerencsés, Firmino és Keita biztosan nem játszik. Robertson és Salah sérülése nem komoly, így mindketten ott lehetnek akár a kezdőben is, de valószínűbb, hogy mindketten a padon fognak kezdeni. LFC: Alisson - Milner - VvD - Matip - TAA - Wijnaldum - Fabinho - Henderson - Mané - Origi - Shaqiri

Annak ellenére, hogy a Wolverhampton számára már tét nélküli a mai meccs, attól még észnél kell lenni. Kérdés, hogy a kedd esti csoda mennyit vett ki a játékosokból, illetve, hogy maradt-e még abból a varázsból egy kevés a mai napra. Papíron a Citynek sokkal könnyebb dolga van, a kiesés ellen alig megmenekült Brightonhoz látogatnak. 

A mérkőzést 16:00-tól a Spíler1 fogja adni. Mindenki a képernyők elé és szurkoljuk ki a bajnoki címet is. 

Kövessétek Facebook oldalunkat extra tartalmakért. YNWA! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5714821482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása