<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

A Carlsberg meló

2019. május 31. 13:19 - Thommo

A vezetőség még múlt héten csütörtökön hosszabbított egyik leghűségesebb és legikonikusabb szponzorunkkal, a dán Carlsberg sörgyártóval. Ugyan a hír egy hetes, de kellett ez a pár nap, hogy a szerkesztőségben mindenki összeszedje magát a jó hír hallatán, ugyanis nagy örömünkben gyorsan bevásároltunk 1-2 tálcával kedvenc sörünkből és megünnepeltük az igencsak kellemes eseményt. 

A dán sörgyár óriás még az 1992/93-as idény előtt lett a csapatunk szponzora, akik az olasz háztartási gép gyártó Candy-t váltották. A Carlsbergnek nem sok kapcsolata volt a labdarúgással, a Liverpool szponzorálása előtt csak az 1990-es olaszországi vb-nek voltak a támogatói. Azóta már a 2004 és a 2008-as EB-nek is támogatói voltak. A Liverpoolnak 92-től egészen 2010-ig voltak a főszponzorai, és ugyaneddig virított a sörgyártő felirata és emblémája a mezeken, a Liverbird mellett. A szponzoráció 2010 után is megmaradt a két világmárka között, de a Carlsberg már csak hivatalos partnerként van jelen, míg a főszponzor a Standard Chartered bank lett. 

2005-ben Istanbulban is a Carlsberg volt a nyerő

Ezt a partneri szerződést hosszabbította meg a két fél újabb 5 évvel, így a 2022/23-as szezon végéig élvezhetjük az együttműködést. Azt az együttműködést, ami egyidős a Premier League-val, és ami a leghosszabb az egész PL érában, hiszen már a 27. szezont kezdjük meg a dán óriás támogatásával. Ezzel a hosszabbítással a Carlsberg a Liverpool hivatalos söre is lesz, aminek már tavaly láttuk is az előszelét, mivel Carlsberg az előző szezonban a 25 éves évfordulóra előállt egy ünnepi sörrel. Áprilisban pedig, közel egy éves kísérletezés után megjelent a Red Barley, ami Shakly tiszteletére a liverpooli vörös színben pompázik. 

Liverpool FC hivatalos söre a Carlsberg Red Barley

Persze a Carlsberg nem csak minket szponzorál. Olyan együtteseknek a mezén virít a logójuk, mint hazájukban az anno még az MTK és a Dunaferr volt válogatott kapusát, Rabóczki Balázst is soraiban tudó, FC Copenhagen, a szintén dán, Odense Boldklub, az angol alacsonyabb ligás Havant & Waterlooville, valamint a bulgár Pirin Blagoevgrad. Emelett az Eircom telekommunikációs céggel karöltve társszponzora az Ír válogatottnak, és a holnapi BL ellenfelünknek a Tottenham-nak. A dán söróriás égisze alatt megfordult az Arsenal, a Hajduk Split és az indiai futball liga is. A labdarúgáson kívül golf és sí eseményeket is támogatnak. A Carlsberg arcának 2016-ban Peter Schmeichelt választották, vele népszerűsítették a 2016-os EB-t is. 

daas

A Carlsbergen kívül persze több világmárka is a csapat mellett van, mint partner. Többek közt a Vodafone, az Alcatel, Levi's, Falcen Tyres, Malaysia Airlines, MG, a CIB bankcsoport tagja az Alexbank, AXA, DNB, Petro Canada és sokak kedvenc focis játéka a PES2019.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7714864510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása