<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Irány felfelé, vagyis a Southampton

2019. augusztus 04. 13:26 - Thommo

Sorozatunk 10. részében a "B"  csapatunkhoz, a Southampton csapatához látogatunk. Ahhoz a Southamptonhoz, akik az elmúlt években a kieséssel vívtak macska egér harcot, de most a megfelelő emberrel visszatérhetnek a arra az útra ahonnan pár éve letértek. 

A Soton az utóbbi évek legérthetetlenebb produkcióját nyújtja, pár évvel ezelőtt még folyamatosan az élmezőny nyomában loholtak, de az utolsó két évük a kiesés elől való menekülésről szólt. Persze ez az összeomlás nem egyik napról a másikra történt. Nagy szerepet játszott, hogy a Szentek nem tudták megtartani legjobb játékosaikat, és minden évben kezdhettek mindent előröl. Emellett Mauricio Pochettino és Ronald Koeman, akik jó útra terelték a csapatot, egy jobb lehetőség miatt távoztak. Pochettino a Tottenhamért, a Koeman pedig az Everton kedvéért állt fel a Soton padjáról. A két remek szakembert pedig nem tudták megfelelően pótolni. A Koemant váltó Puel a 8. helyre kormányozta a Szenteket, sőt még kupadöntőt is játszattak, de a szezon utolsó meccsei rosszul sültek el, valamint Puel és a vezetőség között lévő feszültség sem segített a francia mester helyzetén, akit az idény végén azonnali hatállyal menesztettek is. Puel-t az a Mauricio Pellegrino követett, aki játékos pályafutása végén Rafa Beniteztől leshette el a szakma fortélyait, de egy PL klub irányítása már nagy falt volt neki. Nem is töltött egy évet sem a csapat élén, Mark Hughes követte az argentin menedzsert. Hughes még rosszabb mutatóval alig több mint fél év után vehette a sátorfáját. 

Ralph Hasenhüttl 2018 decembere óta irányítja a Szenteket, akik addig 16 forduló alatt egyetlen egy győzelemnek örülhettek. Az osztrák szakember érkezésével, ha nem is táltosodott meg a gárda, de a játékuk minősége sokat javult, és néhány fontos győzelemmel, többek közt a Tottenhamet, a Wolvest és a Leicestert legyűrve elkerülték a kiesést. Hasenhüttl új alapokra helyezte a csapat taktikáját, az eddigi 4-4-2-s rendszert felváltotta a 3-5-2 és a 3-4-2-1 kombója. Első teljes évében ha még nem is emelkedik Koemani vagy Pochettinoi magaslatokba, de a tavaly látottakkal biztosan nyugodtabb szezont hozhat a Szentek szurkolóinak.

Hasenhüttl újra a táblázat első felébe viheti a Szenteket

Danny Ings, aki a tavalyi kölcsön után végleg a Southampton játékosa lett, úgy lett csapata legjobb játékosa, hogy a meccsek harmadát kihagyta. Ings 7 góljával és 3 gólpasszával volt csapata legeredményesebb játékosa. Rajta kívül a helyi fiú James Ward-Prowse jutott még el 7 gólig, de Ingshez hasonlóan ő is sok meccsről hiányzott. A Szentek utánpótlás nevelése a legjobb egész Angliában, ennek ellenére Ward-Prowse óta nem tudtak az akadémiáról érkező játékost a csapatba építeni. Erre a most következő szezonban a csatár Michael Obafeminek és Callum Slattery-nek lesz lehetősége, aki a középpálya közepén érzi a legjobban magát. Nathan Redmond fáradhatatlanul robog a balszélen, ő a bajnokság minden meccsén pályára lépett, 6 góllal és 4 gólpasszal hálálta meg a bizalmat. A Soton két leggyengébb posztja a csatár és a kapus. Hasenhüttl érkezésével a kapus poszt megoldódni látszott, ugyanis Fraser Forster és Alex McCarthy helyett bizalmat szavazott a City-től érkező 22 éves Angus Gunn-nak, aki fényesen bevált. Tizenkét meccsen lépett pályára, a bajnokság végén már egyértelműen ő volt a kezdő, és háram alkalommal védte meg a kapuját a góltól. Csatárposzton Ings jól bevállt, de sérülékenysége miatt, 14 meccsen keresztül nem tudott csapata hasznára lenni, helyettesei a rutinos Shane Long és Charlie Austin pedig összesen 6 gólra voltak képesek. 

Ward-Prowse élvezi Hasenhüttl bizalmát

Hasenhüttl eddig aktív volt az átigazolási piacon. A csatárproblémák érdekében azon túl, hogy véglegesítette Ings játékjogát, megszerezte a Birmingham City-től Che Adams-et, aki a 22 gólt szerzett a Champo-ban, érte 15 millió fontot fizetett. Érkezett még a bal oldalra a mali szélső, Moussa Djenepo, aki 14 millió font ellenében érkezett a belga Standard Liége csapatától. 

A távozók listája sem túl hosszú. Az Aston Villahoz távozott a bekk Matt Target, aki 14 milliót hozott a konyhára. Sam Gallagher a másodosztályú Blackburnbe költözött és 5 millió ellenében lett a Rovers játékosa a fiatal csatár. Jordy Clasie is elhagyta a Szenteket, ő ingyen távozott az AZ Alkmaar-hoz. Clasie-nak nem jött be az angliai kaland, nagy reményekkel érkezett Koeman hívására, de teljesítménye messze elmaradt a Feyenoordban mutatottól, így egyre gyakrabban jutott a kezdő közelébe, az elmúlt két évet a Club Brugge és a Feyenoord csapatában töltötte kölcsönbe. 

Che Adams Ings-szel alkothat jó párost

Összességében, sokat nem változott a csapat összetétele. Hasenhüttl jól reagálta le a csapat lukas illetve hiányposztjait. Ez a tavalyi bajnokság második felében mutatott játékkal kiegészülve sokat érhet még a Szenteknek. Ezek a változások nálunk a szerkesztőségben a 11. helyig repítik a Southamtont. 

Vik: 11, Crouch_15: 16, Thommo: 10

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2914994478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása