<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

SSC Napoli - Liverpool - Hajsza a Nagyfülüért

2019. szeptember 17. 09:00 - Thommo

Ma este megkezdődnek a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, 32 csapat indul hosszú hadjáratra, hogy májusban végül magasba emelhessék a Nagyfülü trófeát. Csapatunk Olaszországban kezdi meg a küzdelmeket, az ellenfél a tavalyi "kedves" ismerős Napoli. 

Carlo Ancelotti csapata az előző szezonban a második helyen végzett a SerieA-ban és a Juventus legfőbb kihívója volt a Scudettoért, de így is 11 pontos hátránnyal végeztek a Zebrák mögött. A kétszeres olasz bajnoknak idén sem lehet más feladata, mint  közelebb kerülni a Juvehoz és a bajnoki címért küzdeni. Ennek megfelelően nagy költekezésbe kezdtek a nyáron. 115 milliót költöttek, amiből olyan játékosok jöttek, mint a Roma görög védője, Kostas Manolas, a mexikói Hirving Lozano, vagy az Udinese két kapusa, Alex Meret és Orestis Karnezis. Eközben elvesztették Amadou Diawara-t és Carlos Viniciust, és még a télen távozott tőlük a csapatot 12 évig szolgáló csapatkapitány a Kínába igazoló Marek Hamsik. A bajnokságot a Fiorentina legyőzésével kezdték egy 7 gólos mérkőzésen. A második fordulóban szintén egy 7 gólos meccsen kaptak ki a Juventustól, A Zebrák bő egy óra alatt 3-0-s előnyt építettek ki, amit a Napoli 15 perc alatt egalizált, végül azonban Koulibaly öngóljának köszönhetően pont nélkül távoztak Torinóból. A legutóbbi fordulóban azonban javítottak, a Sampdoriat győzték le.

Ancelotti remek csapatot rakott össze Nápolyban

Az új igazolások ellenére a csapat legjobbjai továbbra is a két támadó, a belga Dries Mertens és a saját nevelésű Lorenzo Insigne. Mertens idén is bekezdett, eddig 3 gól és 1 gólpassz áll a neve mellet. Mellette Insigne sem akar lemaradni, ő 2-2 góllal és gólpasszal igyekszik a Napoli szekerét előrébb tolni. Hozzájuk csatlakozik a PSV-től érkezett Lozano, akivel így megalakulhat a nápolyi hármas. Rajtuk kívül a padon is remek játékosok várják, hogy beszállhassanak és új lendületet vigyenek a meccsbe, mint Arkadius Milik, José Callejon vagy Tottenhamtől érkező veterán, Fernando Llorrente. Manolas érkezésével a védelem stabilizálódását várják, és Koulibaly-val párban egy nehezen áttörhető fal áll majd az ellenfél csatárai előtt. 

Mertens és Lozano jó párost alkotnak

A két csapat már a tavalyi kiírásban is egy csoportban küzdött a továbbjutásért, akkor mindkét együttes a hazai meccsét nyerte meg. A Kassai Viktor által vezetett olaszországi meccsen a Napoli valósággal lefocizta a mienket. Kloppék átadták a pályát a Napolinak, akik sorra vezették a támadásiakat, míg a mieinket már az elején megfojtották. Alissonék sokáig állták a sarat és majdnem sikerült még így is elhozni egy pontot a San Paolo stadionból, de Insigne 90. percben szerzett gólja eldöntötte a találkozót. A visszavágón nagy volt a tét, ugyanis a Napolinak egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, míg nekünk mindenképpen nyerni kellett. Ennek megfelelően is állt a csapat a meccshez, tanulva a olaszországi meccsből egy sokkal agresszívebb taktikával álltak ki a meccsre. A 34. percben ennek a felfogásnak meg is lett az eredménye, Salah góljával megvolt a továbbjutás reménye. A reményből pedig a 91. percben lett valóság, amikor Alisson dudeki magasságokba emelkedett, Milik pedig shevchenkoi mélységekbe zuhant. A brazil kapus hatalmas bravúrral védte a védőjétől elszakadó lengyel csatár lövését. Az 1-0-s eredménnyel pedig mi mehettünk tovább a kieséses szakaszba. 

Alisson már itt megnyerte a BL-t a Liverpoolnak

A csapat összeállításnál Ancelotti lehet a boldogabb, ugyanis ő csak Milikre nem számíthat ágyéksérülés miatt. Elseid Hysaj pedig izomsérüléssel küzd, de a jobbhátvéd valószínűleg a padra már leülhet. A Napoli várható kezdője: Karnezis - Ghoulam - Koulibaly - Manolas - Di Lorenzo - Insigne - Allan - Zielinski - Lozano - Callejon - Mertens

Klopp még mindig nem számíthat Alissonra, akinek a felgyógyulása még várat magára. Rajta kívül Clyne és Keita sem tagja az utazó keretnek. Divock Origi a Newcastle ellen sérülést szenvedett és el is kellett hagynia a pályát, az ő pályára lépése kérdéses. A LFC várható kezdője: Adrián - Robertson - VvD - Matip - TAA - Wijnaldum - Fabinho - Henderson - Mané - Firmino - Salah

Nehéz első meccsre számíthatunk, de Klopp és a stáb is tanult a tavalyi mérkőzésekből. Az előző kiírásban egyik idegenbeli csoportmeccset sem tudtuk megnyerni, nagy valószínűséggel ez idén nem így lesz. A két csapat második meccse egy jó iramú sok helyzetet hozó mérkőzése volt, ahol a védelmeké és a kapusoké volt a főszerep, a ma esti meccs is hasonló összképet ígér. Külön érdekes lehet a Salah - Koulibaly páros valamint a van Dijk - Napoli támadósor csatája. Összességében nem ezt a meccset kell megnyerni, de egy olaszországi győzelemmel nagy lépést tennénk már az első fordulóban a továbbjutás felé. 

A mérkőzést ma este 20:55-től a Spíler2 fogja közvetíteni

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7715110808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása