<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Berei Dani: "A szurkolóknak jelenleg nincs feladatuk, csak felfogni, hogy történelmi pillanatokat élhetünk meg az Anfielden… és élvezni."

2019. november 29. 14:09 - Crouch_15

 

Tegnap már olvashattatok egy könyvajánlót Berei Dani könyve kapcsán, azonban úgy gondoltuk, egy kicsit közelebb hozzuk hozzátok a szerzőt, és készítünk vele egy interjút. Szót ejtettünk a könyv elkészültének körülményeiről, annak nehézségeiről, és néhány mondatban kitértünk a csapat jelenlegi szereplésére is. Túlzottan nem is szaporítanánk a szót, következzen az interjú, amihez jó szórakozást kívánunk nektek.

Kezdjük a legelején. Ha valaki a kezébe veszi a könyvet, a te neveddel találkozik, azonban joggal merülhet fel benne a kérdés: ki az a Berei Dániel? Mesélj nekünk kicsit magadról kérlek.

 

Végzettségem szerint sportmenedzser vagyok, de korábban 6 évig dolgoztam újságíróként, vezető szerkesztő voltam egy online médiumnál és a Forbesnak külsőztem. A fociról korábban kevesebb lehetőségem volt írni (szerzője voltam a tiszavirág életű Leshatár magazinnak), ezért amikor abbahagytam a hivatásszerű újságírást, egyértelmű volt, hogy hobbiként marad a futballról való értekezés.

 

 dani2.jpg



Én magam könyvet még soha nem írtam, de olyan már volt, hogy valamit ezzel a jelleggel készítettem, csak sokkal kisebb terjedelemben az első Anfielden tett látogatásommal kapcsolatban például, ami több hetes munka volt mindennel együtt. Ehhez képest egy teljes könyv megírása elképesztő munka lehet. Honnan jött az ötlet, és mennyi időt vett igénybe a megvalósítás?

 

A Barca elleni sorsfordító győzelem utáni reggelen hívott fel az Inverz Media vezetője, hogy lenne-e kedvem egy ilyen kiadványhoz, mert ha a Liverpool megnyeri a BL-t, akkor bűn lenne nem megírni a sztorit. Gyerekkorom óta álmom volt egy saját könyv, meg hogy a Libriben ott legyen a nevem, így természetesen igent mondtam. Arra pedig csak napokkal később, a „hurrákönyvetírok”-eufóriából kijózanodva döbbentem rá, hogy a klub 2010-2019 közötti időszaka egy igazi tündérmese. A klub a mélyből indult, éppen megúszta a csődöt, majd szorgalommal és ravaszsággal legyőzte azokat, akiknek sokkal több pénzük és jobb lehetőségeik voltak. Mi ez, ha nem egy tanmese... és ki ne akarna tanmesét írni?

 

Mi volt a legnagyobb kihívás a könyv megírása során számodra, és mi volt a célod vele?

 

A legnagyobb kihívást a rengeteg rendelkezésre álló információ jelentette. Az angol sajtónak hála az utolsó utáni cserejátékosról is végtelen mennyiségű tényt, érdekességet lehet találni. Ehhez képest nekem körülbelül 450 ezer karakterem volt arra, hogy a legfontosabb és legérdekesebb dolgokat írjam le. Ha mindent leírhattam volna, amit csak szerettem volna a Liverpoolról, akkor 8-900 oldalnál álltunk volna meg.

 

b1adc18a41754e6badb8f98b142c6b41500x500_2x.jpg

 

Térjünk rá a csapatra, de maradjunk még a könyvnél egy kicsit. Ott vagy Liverpoolban, a klub pedig biztosítja neked a lehetőséget, hogy felkérd a klub egyik játékosát, hogy megírja a könyved előszavát. Kit választanál, és miért őt?

 

Adná magát, hogy a kedvenc játékosomat kérjem meg, de mire Firmino tollából magyar előszó születne, félő, hogy 3-4 fordítón átmenne a szöveg és elveszne a lényeg. A legjobb tartalom alighanem Milner kezei alól kerülne ki, én mégis valaki olyat kérnék meg, akinek a sztorijával jobban azonosulok. A megye 3-ban én is jobbhátvédet játszom, így talán TAA lenne az.

 

Az idei szezon eddig remekül alakul, azonban még messze a vége. Azon túl, hogy mindenki egyfajta elvárásként tekint a bajnoki címre, szerinted milyen összetevők szükségesek ennek a beteljesedéséhez az edzői stáb, a játékosok, és nem utolsó sorban a szurkolók részéről?

 

A csapat eljutott egy olyan szintre, hogy már csak egy csúcsformában játszó, rekordot rekordra halmozó City tudná megelőzni, ebből pedig úgy tűnik, nincs idén a bajnokságban. Ami a legfontosabb, hogy a kulcsjátékosok ne sérüljenek meg és ne essenek ki hosszabb távra. Alisson kiesését még megúsztuk viszonylag olcsón, de egy több hónapos Fabinho, Van Dijk, ne adj isten Firmino sérülés simán kerülhet 8-10 pontba. A feladat ugyanezt folytatni és megúszni a sérüléseket. A szurkolóknak jelenleg nincs feladatuk, csak felfogni, hogy történelmi pillanatokat élhetünk meg az Anfielden… és élvezni.

 

 Képtalálat a következőre: „liverpool vs manchester city 10 november 2019 fabinho”

 

Jelenleg a Crystal Palace elleni győzelem után beszélgetünk veled. Melyik volt a kedvenc meccsed eddig az idei szezonban?

 

Sok látványos és élvezhető meccset nem játszottunk idén, de ez nem is baj. A csapat eredményes, a többi lényegtelen. A legjobban a City elleni hazai győzelem tetszett, mert egy másodpercig nem volt esélye a legnagyobb riválisnak, a Liverpool épp csak annyira volt az esélyesebb csapat a pályán, mint egy Nowrich elleni teadélutánon. Kb. az volt az arcokra írva, hogy mi most ezt a bajnokságot megnyerjük, ha Zuckerberg és Mészáros Lőrinc egyszerre vesz nektek új játékosokat, akkor is.

 

A könyvről már az első néhány oldalon kiderül, hogy igényesen megalkotott, aprólékos munkáról van szó, kellően egyszerű, olvasmányos stílusban, így hát adódik a kérdés: a jövőben tervezel újabb könyvet írni akár a csapatunkról, vagy a futball egyéb színes témájáról?

 

Van sok ötletem, és nagyon szívesen folytatnám jövőre egy újabb kötettel. Egyedül azt nem vállalnám be újra, hogy 3 hónap alatt kell leadnom a kéziratot, ahogy most is volt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9415330622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása