<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Bournemouth - Liverpool - Cseresznyézés

2019. december 06. 18:06 - Thommo

Sok időnk nem volt kiélvezni az Everton elleni győzelmet, máris itt a következő megoldandó feladat. Decemberi erőltetett menetünk következő állomása Dél-Angliába vezet bennünket, egészen a Vitality Stadion bejáratáig, ahol az Eddie Howe által irányított Bournemouth vendégeként lépünk pályára holnap délután a PL 16. fordulójában. 

A Bournemouth eddigi szezonja egy igazi hullámvasút. Eddie Howe csapata jól kezdte az idényt, egészen november elejéig szorgalmasan gyűjtögették a pontokat és úgy látszott, hogy az elmúlt évek hullámvasutazása helyett végre konzisztens teljesítményt nyújtanak. A MU legyőzésével már a 7. helyen is álltak a tabellán, de a vörös ördögök legyőzése után valami történt a csapattal. Azóta ugyanis egy négyes buktaszériában vannak és a következő meccsek sem ígérnek sétagaloppot Howe-k számára. Howenak év végén lejár a szerződése a Bournemouth csapatánál és hiába szeretik őt mind a csapat vezetői, mind a szurkolók is, de minél tovább nyúlik ez a negatív sorozat, előbb utóbb edzőváltás lesz belőle nem szerződéshosszabbítás. 

Howe és a csapata is hullámvölgyben van

Persze nem csak Howe tehet a rossz eredményekről, több kulcsjátékosa is hiányzik(ott) már meccsekről. A középpálya motorja Dan Gosling nemrég tért vissza hosszú sérüléséből és eddig csak 30 percet játszott az idényben. Joshua King az elmúlt fordulókat hagyta ki sérülés miatt és ellenünk sem fog pályára lépni, akinek a játéka nagyon hiányzik a Cseresznyéseknek. A norvég csatár sérüléséig csapata egyik legjobbja volt 3 góljával és 2 gólpasszával rengeteg kellemetlen pillanatot okozott az ellenfél védőinek. King sérülésével a két Wilsonra sokkal több teher szakadt a nyakába. Ezt a terhet Callum Wilson viseli nehezebben, hiába szerzett eddig 5 gólt, de ezek egytől egyig a szezon elején érkeztek még Kinggel az oldalán. A másik, de nekünk sokkal kedvesebb Wilson, Harry ellenben sokkal jobban alkalmazkodott a kialakult helyzethez. Klopp által kölcsönbe küldött Harry eddig remekül teljesít, 6 gólt szerzett, ebből kettőt a Tottenhamnek rúgott csereként beállva 27 perc alatt. Jó teljesítménye ellenére, azonban Harry Wilson nem alapember Howe csapatában, pedig csapata legeredményesebb játékosa, úgy, hogy csak két végigjátszott meccs szerepel a neve mellett - Howe szedd össze magad -. A Bournemouthnál a hibát egyébként a védelemben kell keresni. Nathan Aké hiába fut sokadjára is jó szezont, de társai nem akadnak hozzá. A középpályáról sem kapnak túl sok segítséget. Philip Biling és Jefferson Lerma pedig a sárga lapok gyűjtésével van elfoglalva, mint a társak segítésével. Ketten összesen már 13 sárgánál járnak, és már mindketten hagytak ki meccset a túl sok színes kártya miatt. 

Harry Wilson a kevés lehetőségből is kihozza a maximumot

A Liverpool szép kis sormintát rakott össze a Bournemouth-tal, Az elmúlt két szezonban mindkét idegenbeli meccset 4-0-ra, mindkét hazai meccsünket 3-0-ra nyertük meg, és ismét idegenben kezdünk... Tavaly akárcsak most is a 16. fordulóban csaptunk össze a Cseresznyésekkel. Azon a meccsen Salah mesterhármast szerzett, rajta kívül pedig Steve Cook volt eredményes, csakhogy az angol védő a saját kapuját vette be. A visszavágóra februárban került sor, és Salah megosztozott a feladaton a társakkal. Az egyiptomi fáraó mellett Sadio Mané és Gini Wijnaldum volt eredményes.

Salah tavaly két meccsen 4 gólt szerzett

A két menedzser közül Howe van sokkal nehezebb helyzetben, 8 játékosa van akik kihagyják a holnapi meccset. Kingről és Goslingról már ejtettünk szót. Stanislas, Surman és Daniels térdsérülés miatt, Smith és Brooks bokasérülés miatt fognak hiányozni. A Bournemouth várható kezdője: Ramsdale - Smith - Mepham - Ake - Rico - Danjuma - Biling - Lerma - H. Wilson - Solanke - C. Wilson

 

Klopp szerencsésebb helyzetben van, még úgy is, hogy Fabinho és Alisson sem elérhető. Adrián remekül helyettesítette a brazil kapust, Fabinhot pótlása is jól sikerült. Végre láthattuk Shaqirit is, és Lallana is jól teljesített az Everton ellen. Az LFC várható kezdője: Adrián - TAA - Lovren - VvD - Robertson - Ox - Wijnaldum - Henderson - Salah - Firmino - Mané

Az Everton ellen remekül szálltak be az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosaink, és a nagy iramra való tekintettel Klopp ismét felforgathatja a csapatot. A Bournemouth számunkra egy kedvező ellenfél, akiknek a gyengébb sorozata nem most fog megszakadni. Mellettünk szól, hogy legutóbb 3 éve kaptunk ki tőlük, ami egy egyszeri alkalom volt, emellett pedig mindig gólgazdag mérkőzéseket játszunk velük. King hiányában talán meglehet az első Clean sheet is szeptember vége után újra és Klopp testközelből figyelheti meg Harry Wilson játékát és talán a következő szezonra ő lehet az új Origi. 

A mérkőzést holnap délután 16:00-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9515341258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása