<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Sheffield United - Egy sikeres január kezdete

2020. január 01. 11:20 - Thommo

Szinte meg sem erjedt még az éjféli pezsgő a gyomrunkba máris új feladatok várnak ránk az új évben. Nincs ez máshogy Liverpoolban sem, ahol Jürgen Kloppék egy kicsit szusszanhatnak, mert a többi PL csapattal ellentétben csak holnap lépnek pályára. Az ellenfelünk pedig a szezon eddigi meglepetéscsapata a Sheffield United lesz, akiket az Anfielden fogadunk. 

Chris Wilder és csapata a Champo ezüstérmeseként került fel a Premiere League-be, de a legtöbb szakíró és a liga szerelmesei is instant kiesőnek titulálták a Sheffieldet. A Pengék azzal súlyosbították a helyzetüket, hogy a nyári átigazolási szezonban egy sor érthetetlen döntést hoztak. Aztán ahogy elkezdődött a szezon úgy mutatta meg igazi arcát a Sheffield. Az első fordulókban a Palace legyőzése és a Chelsea elleni döntetlen már mutatott abból valamit, hogy mit is lehet várni tőlük. A hetedik fordulóig ugyan három vereséget szenvedtek, hogy a következő hét meccses etapban ne találjanak legyőzőre, igaz inkább az X-eket gyűjtötték, de egyre jobban araszoltak a tabellán felfelé. A decemberi nagy rohanásból remekül jöttek ki és a Boxing Day-en már az ötödik pozícióban tanyáztak, de az egyre jobban magára találó Watford elleni döntetlen és legutóbb a City elleni vereség miatt visszacsúsztak a hetedik helyig nem érdemtelenül vannak ott ahol. 

Chris Wilder és csapata üde színfoltja a ligának

A Sheffield sikere a csapatuk egységében rejlik, amit az bizonyít a legjobban, hogy 10 játékosuk szerzett már gólt a szezonban. A góllövésben a nyáron a Bournemouth csapatától rekord összegért megvásárolt Lys Mousset veszi ki a legjobban a részét. A francia csatár szép fokozatosan játszotta be magát a kezdőbe és már 5 gólnál tart 17 meccs alatt, ez pont annyi, mint az előző három idényben összesen. A Burnley ellen pedig három gólpasszt osztott ki. Mousset mellett még John Felck-et és George Baldockot kell még kiemelni. A skót középpályás igyekszik Mousset-tel tartani a lépést, ő 4 gólnál és egy asszisztnál jár. Baldock pedig jobbhátvédként trenti magasságokat próbál megcélozni, ehhez pedig 4 gólpasszával jó úton is jár. A csapat kulcsjátékosának számító Billy Sharp viszont eddig adós a gólokkal. A Champo és a League One többszörös gólkirályának és Év játékosának a PL eddig egy igazi rémálom, a veterán csatár 10 meccsen összesen 260 percet játszott, és csak 1 gól áll a neve mellett. 

Lys Moussetnak jót tett a csapatváltás

A két csapat a hetedik fordulóban találkozott. Szeptember végén a Brammal Lane-n rendezett találkozón a Sheffield nem játszott alárendelt szerepet. Adrián többször is nagy bravúrral védte a sheffieldi próbálkozásokat. A túloldalon Salah és Mané hagyott ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket, hol Dean Henderson, hol a kapufa segítette ki a hazaiakat. A meccs 70. percében aztán góllá érett a vendég fölény, Gini csapott le egy kipattanó labdára, amit kapásból el is lőtt, Henderson próbálta védeni, de a labda a kezei és a lába között utat talált a kapuba. Ezt követően mindkét csapatnak volt még lehetősége módosítani az eredményen, de Henderson javította hibáját, amikor kivédte Salah ajtó ablak helyzetét, míg a túloldalon ismét csak Adriánnak kellett közbeavatkozni. 

Gini parádés lövése, ami utat talált Henderson lába között

Chris Wilder csapatában csak a tartalékkapus Simon Moore küzd kisebb ágyéksérüléssel, rajta kívül a legerősebb csapatát küldheti pályára az 52 éves menedzser. A Sheffield United várható kezdője: Henderson - O'Connel - Basham - Egan - Baldock  - Fleck - Lundstram - Norwood - Stevens - Robinson - Mousset

A Liverpoolnál a Shaq, Lovren, Matip, Fab, Ox kvintett továbbra is sérült, ugyanakkor a mai naptól Minamino hivatalosan is a mi játékosunk, de a Pengék ellen még nem léphet pályára,a  szombati Everton elleni Merseyside derbyn viszont már a keret tagja lehet. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Wijnaldum - Henderson - Keita - Salah - Firmino - Mané

Csapatunk magabiztosan játszik az elmúlt időszakban, igaz a Wolves ellen kicsit fásultan játszottak a fiúk, de az extra pihenőnap elegendő kell, hogy legyen, hogy a lendületes játékunk visszatérjen. A Sheffield elleni meccs ismét egy kemény menet, lesz. Fontos, hogy győzelemmel kezdjük az új évet és végre lerázzuk magunkról a januári átkot. Ezt elősegíti, hogy legutóbb 26 éve kaptunk ki hazai pályán a Sheffieldtől. 

A mérkőzést csütörtök este 21:00-s kezdettel a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1615378516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása