<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Shrewsbury Town - Liverpool - Elő a fiatalokkal

2020. január 25. 15:55 - Thommo

Holnap délután ismét a fiataloké lesz a főszerep. Csapatunk az FA kupa negyedik fordulójában érdekelt, ellenfelünk pedig a harmadosztályú Shrewsbury Town lesz, akikkel a Montgomery Waters Medaw-ban fogunk megmérkőzni. 

A Shrewsbury Town csapatát 1886-ban alapították Shrewsbury két korábbi csapatának a Shropshire Wanderers és a Castle Bluenak az összeolvadásából. 1950-ig a helyi és regionális ligákban játszottak több kevesebb sikerrel. Az 1949/50-es idényben megnyerte a Midland League-t, aminek hatására szavazás útján felvételt nyert a 88-ról 92 csapatosra növelt The Football League északi csoportjába. A következő szezont már a déli csoportban kezdték és itt is játszottak az 1957/58-as szezon végéig. Ez után a szezon után egyesítették a harmadosztály két csoportját és mindkét csoportból 12-12 csapat esett ki, hogy belőlük alakuljon ki a negyedosztály. Mivel a Shrewsbury a 17. helyen végzett, így a 1958/59-es szezont a Division Four-ban kellett megkezdenie, ahol a negyedik helyen végeztek, ami automatikus feljutást eredményezett a gárdának. A Shrews 74-ig a harmadosztályban szerepelt, de többnyire a középmezőnyben, míg végül 15 év után kiestek. A negyedosztályban csak egy évet töltöttek, miután másodikként automatikusan visszajutottak. Két évvel később pedig már másodosztályú tagságnak örülhettek az alig 71000 fős kisváros szurkolói. A 80-as évek első fele volt a Shrewsbury fénykora. Ezen rövid időszak alatt sorra verték az angol bajnokság neves csapatait, 86-ban ők okozták a Middlesbrough harmadosztályba való kiesését. A Shrews nem bírta a másodosztály magas költségeit és a 80-as évek második felétől folyamatosan pénzügyi gondokkal küzdöttek, aminek a 88/89-es idény végén kiesés lett a vége és olyan játékosoktól kellett megválniuk, mint a későbbi Everton és MU menedzser David Moyes. 89-2003 között többször is ingáztak a Division Two (3.) és a Division Three (4.) osztályai között. A Shrews legsötétebb napjai 2003 májusában jött el a klub életében, mert utolsó helyen végeztek a League Two-ban (4.) és kiestek a Conference-be. Az ötödosztályban azonban sikerült az azonnali feljutás és újra a Football League szárnyai alá került. A 80-as évek óta tologatott pénzügyi nehézségeiket sikerült megszüntetni és új alapokra helyezték a működésüket, évekig ők voltak a legkisebb büdzsével rendelkező csapat. A tudatos építkezés azonban meghozta az eredményét. 2010-ben visszatért a csapat korábbi sikeredzője Graham Turner, aki 2012-ben 16 év után újra visszavezette a csapatot a harmadosztályba (League One). Érdekesség, hogy az FA és a Ligakupában többször is sikerült messzire jutniuk. Az FA kupában 79-ben és 82-ben is negyeddöntőt, a Ligakupában 61-ben elődöntőt játszhattak.

Jelenleg Sam Ricketts vezeti a Shrews csapatát

A Shrewsbury jelenleg a 16. helyen áll a League One-ban, 25 bajnokin 34 pontot gyűjtve, de mivel az alacsonyabb osztályokban hamarabb kezdődnek a kupameccsek így több csapatnak is van(nak) elmaradt meccsei. A tabellán elfoglalt pozíciójuk nem meglepő, a 24 csapatos bajnokságban a második legkevesebb gólt szerezték (24), csak a szebb napokat látott utolsó helyezett Bolton lőtt kevesebbet (19). Ezzel szemben a védelmük sokkal jobban muzsikál, kapott gólok tekintetében a harmadik legkevesebbet kapták (28). A Shrewsbury legeredményesebb játékosa a szezon elején a Nottingham Forest-től érkezett, skót Jason Cummings, aki eddig 4 gólt szerzett. A csapat legértékesebb játékosa a középpályás Josh Vela, akinek közel 1,5 millió az értéke, még nem lépett pályára, mivel a napokban érkezett a skót Hibernian csapatától. 

Jason Cumming és sajátos Joker-es gólöröme

A Shrewsbury már az FA kupa első körétől érdekelt volt a sorozatban, ahol a negyedosztályú Bradford City majdnem megviccelte őket, az 1-1-re végződő talákozó után jöhetett az újrajátszás, amit idegenben 1-0-ra nyertek meg. A második kört már sokkal simábban vették, 2-0-ra verték meg a szintén negyedosztályú Mansfield Townt. Az előző körben már újra akadozott a gépezet, de a Bristol City ellni idegenbeli 1-1 nagy eredménynek számított. Itt is következett az újrajátszás, ahol a Shrews mégnagyobb bravúrt hozott össze,, ugyanis 1-0-ra megverték a náluk egy osztállyal feljebb játszó Bristol City-t. Így jutottak egy nagy lehetőség kapujába, hogy a Liverpool ellen mutathassák meg magukat. A két csapat hosszú történelme során mindössze csak egyszer találkozott, 1996-ban és akárcsak most, akkor is az FA kupa 4. fordulójában futottak össze, szintén a Shrewsbury otthonául szolgáló Gay Madow stadionban. Azt a mérkőzést 4-0-ra nyerte meg a Roy Evans vezette Pool, Stan Collymore, Fowler és Jason McAteer valamint Dave Walton öngóljaival, Steve McManaman pedig két gólpasszal járult hozzá a továbbjutáshoz.

John Barnes Dave Walton szorításában

Sam Ricketts és csapata abból a szempontból kiváló előjellel várja a holnapi összecsapást, hogy sem sérültjük, sem eltiltott játékosuk nincs és új szerzeményük Vela is bemutatkozhat. A Shrewsbury várható kezdője: Muprhy - Williams - Ebanks-Landell - Pierre - Love - Giles - Goss - Norburne - Golbourne - Cummings - Vela

Klopp is egyszerű helyzetben van, alig két héttel ezelőtt az Everton ellen a fiatalok megmutatták, hogy lehet rájuk számítani és Curtis Jones csodálatos góljával megvertük a városi riválist. Klopp pedig ezt a remek teljesítményt ismét bizalommal hálálja meg, míg a Hendersonék kapnak egy kis pihenőt a hétközi West Ham elleni elmaradt bajokiig. A képet egyedül Mané sérülése árnyalja kissé, aki minden bizonnyal csak a padról szemlélte volna a holnapi összecsapást, de a Wolves ellen megsérült és állapotáról még mindig nincs hír. Az LFC várható kezdője: Adrián - Williams - Hoever - Gomez - Larouci - Lallana - Chirivella - Jones - Elliott - Minamino - Origi

A holnapi mérkőzés kiváló lehetőség lesz ismét a fiataloknak, míg a Shrews játékosainak szintén jó lehetőség, hogy megmutassák magukat Anglia szerte. A Shrewsbury lelkesedése okozhat kellemetlenségeket a vendégeknek, de összességében nem okozhat gondot az ellenfél legyőzése Adriánéknak. 

A mérkőzést vasárnap délután 18:00-tól a Spíler1 közvetíti! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5215426974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása